به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، مهدی رجحانی صبح امروز _چهارشنبه بیستوسوم آبان_ در رزمایش مقابله با بحران زلزله فرضی اظهار کرد: ارتباطات از ارکان مدیریت بحران است و باید به خوبی برقرار شود و بنابراین باید دو شبکه پایدار بیسیم و یک شبکه موازی بیسیم ایجاد کنیم تا در زمان بحران قطعی ارتباط نداشته باشیم.
وی افزود: ارتباطات هم بایستی بر اساس مستندسازی واقعیتها باشد تا زحمات نیروها هدر نرود و حتماً لازم است تمرین درست انجام شود و همه شرایط واقعی باشد. به خاطر همین تأکید جدی داریم در مدیریت بحران سناریوهای استان شناسایی شود تا واکنش مناسبی به هر بحرانی داشته باشیم.
جانشین ریاست ستاد فرماندهی پاسخ به عملیات بحران استان قزوین تصریح کرد: اگر بحرانی مانند سیل، زلزله و رانش زمین در استان داریم، باید آسیبهای محتمل را از قبل شناسایی کنیم و برای هر یک برنامه پاسخ تهیه شود که این موضوع در کشور هم به صورت مدون مورد توجه نبوده و لازم است این نقیصه برطرف شود. بر اساس اصول مدیریت بحران بایستی سناریوهای محتمل را تدوین و در مانورها آن را تمرین کنیم.
رجحانی با بیان اینکه برگزاری رزمایشها میتواند مهارت و تجربه نیروها در حوادث غیر مترقبه را ارتقا دهد، افزود: در رزمایشها هر چقدر شرایط شبیه سازی به واقعیت نزدیک باشد و ما درست مدیریت کنیم حتماً به اهداف نزدیک شده و موفق تر خواهیم بود.
وی ادامه داد: از آنجا که قانون مدیریت بحران داریم باید همه ارکان بحران از استاندار و معاونان نیز در مانورها حضور یابند و کارها نزدیک به واقعیت باشد تا تمرین درستی از حادثه داشته باشیم. البته در زمان بحرانها فرماندهی واحد بسیار مهم است و در کنار آن باید از قبل سناریو حادثه را داشته باشیم و پس از حادثه فقط وارد کار اجرایی شویم.
معاون استاندار قزوین گفت: در مانورها و حضور در حادثه فرصت نداریم که فکر کنیم چگونه باید رفتار و عمل کنیم و بایستی سناریوهای آسیب و مخاطرات تدوین شده باشد و در بحران فقط اجرا کنیم و رزمایش محل تمرین نیروها باشد.