شناسهٔ خبر: 69709449 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

یادداشت؛

آقای استاندار! حال «کتاب» را هم بپرسید

خراسان‌رضوی- آقای استاندار حال واقعی «کتاب» را از پیشکسوتان، نویسندگان، کتابفروشان، موزعان، مروجان و افرادی که در اقلیم کتاب نفس می‌کشند، بپرسید.

صاحب‌خبر -

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - سید احسان مصطفی‌زاده: بیش از یک ماه از انتصاب استاندار جدید خراسان‌رضوی می‌گذرد، غلامحسین مظفری در واقع ۱۸ مهرماه ۱۴۰۳ حکم انتصاب را از هیئت دولت دریافت کرد و ۲۱ مهرماه نیز مراسم معارفه وی در مشهد برگزار و رسماً کلیددار ساختمان خیابان بهار مشهد شد. مطابق قانون، استانداران ریاست انجمن کتابخانه‌های عمومی استان را نیز بر عهده دارند و در واقع با انتصاب استاندار، رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی استان نیز منصوب شده است.

با بررسی درگاه‌های رسمی استانداری خراسان‌رضوی مشخص می‌شود آقای استاندار در حدود این یک ماه روزهای پرکاری را پشت سرگذاشته است؛ هر هفته بار سفر بسته و به چند شهرستان دور و نزدیک خراسان‌رضوی رفته است و در این سفرها برنامه‌های فشرده دیدارها، بازدیدها و سخنرانی‌هایی داشته‌اند. آقای استاندار بجز سفرهای شهرستانی، برنامه‌های فشرده و مختلفی هم براساس اخبار منتشر شده در این مدت داشته است. از حضور و سخنرانی در برنامه‌هایی مانند روز پرستار، جشنواره ملی زعفران، کمیته آب استان، تقدیر از تولیدکنندگان صنایع غذایی و بهداشتی برتر خراسان رضوی، ستاد حاشیه شهر مشهد، دفاتر روزنامه‌های مشهد تا بازدید از مرکز در حال احداث پیوند مغز استخوان بیمارستان امام رضا (ع) مشهد، نمایشگاه بین‌المللی فناوری اطلاعات و ارتباطات و جشنواره و نمایشگاه خانواده ورزش و همچنین دیدارهایی مهم در تهران و مشهد مانند دیدار با وزیر آموزش و پرورش، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر کشور، تشکل‌های مردم‌نهاد محیط زیستی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور، مدیران بانک‌ها و کارکنان اداره کل امور مالیاتی استان.

باید واقعاً خداقوت گفت به این حجم از برنامه‌های متنوع و زیاد و تلاش حداکثری در حدود یک ماه پس از انتصاب که اکثر برنامه‌ها هم در حوزه فعالیت‌های اقتصادی و در مسیر رفع مشکلات معیشتی مردم استان بوده است، از آقای مظفری با سبقه اقتصادی و وضعیت فعلی جامعه هم همین توقع می‌رود که با پیگیری‌ها و رایزنی‌ها برای رفع مسائل اقتصادی و سهم مناسب از بودجه و منابع کشور تلاش شود. اما حتماً خود آقای استاندار هم قبول دارند که در این مدت «کتاب» مانند همیشه باز هم مظلوم واقع شده است. نگران‌تر و دل‌گیرتر زمانی باید بشویم که بدانیم در تمام مطالبی که از این حجم از برنامه، دیدار، بازدید، سخنرانی آقای استاندار توسط روابط‌عمومی استانداری منتشر شده است، اگر کلیدواژه «کتاب» را جستجو کنیم، هیچ دریافتی نخواهیم داشت یعنی در هیچ جایی حتی سخنی از «کتاب» به میان نیامده است!

آقای استاندار، خراسان‌رضوی در شاخص‌های مختلف کتاب مانند تعداد نویسنده و پژوهشگر، عدد کتابفروشی‌های فعال، مروجان مردمی کتابخوانی، کتابخانه‌های عمومی و سایر کتابخانه‌ها، سالن‌های مطالعه، چاپخانه‌ها، توزیع‌گران کتاب، تعداد انتشار سالانه کتاب و سایر موارد در کشور جزو استان‌های برتر و همیشه جایگاه دوم و سوم را در اختیار دارد و این موضوع توجه ویژه شما در ادامه مسیر برای موضوع فرهنگ و به ویژه کتاب را می‌طلبد.

آقای استاندار، استان خراسان‌رضوی در مشهد و حتی چندین شهرستان در حوزه کتاب حرف‌های جدید و جدی برای گفتن دارد و نباید از این فرصت، غفلت کرد؛ در همین یک ماهی که شما منصوب شدید، دقیقاً از همان روز مراسم معارفه شما بزرگترین کافه کتاب مشهد که در میان کتابخوانان کشور نیز مطرح است، به دلایل مختلف پلمب شد و همچنان نیز پلمب است. فعالان رسانه‌ای و کتاب‌محور کشور فضای مجازی را از این خبر پٌر کردند، اما شما هیچ واکنشی در این خصوص نداشتید.

البته قطعاً این روزها پیامی مکتوب و کلیشه‌ای از سوی دفتر شما برای هفته کتاب و کتابخوانی منتشر خواهد شد که آن هم برای رفع تکلیف و انتشار در رسانه‌ها و بایگانی روابط‌عمومی‌ها مناسب است.

شاید این بی‌توجهی یک ماهه پس از انتصاب شما به کتاب و کتابخوانی تنها به شخص شما برنگردد و همه مجموعه‌های مرتبط با کتاب مانند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی، مرکز اسناد و کتابخانه ملی شرق کشور، انجمن نویسندگان، اهالی کتاب، ما به عنوان رسانه کتاب و هر مجموعه و دستگاهی که در حوزه کتاب فعال است به اندازه خود سهیم باشد اما شما در رأس استان نشستید و می‌توانید توجه همه را به سمت و سوی کتاب ببرید.

آقای استاندار! حال «کتاب» را از گزارش‌ها و پاورپوینت‌هایی که برایتان نمایش می‌دهند متوجه نمی‌شوید، حال واقعی «کتاب» را از پیشکسوتان، نویسندگان، کتابفروشان، موزعان، مروجان و افرادی در اقلیم کتاب نفس می‌کشند، بپرسید.