دکتر فرزام بیدارپور در گفتوگو با خبرنگار مفدا کردستان با اشاره به شعار امسال روز جهانی دیابت مبنی بر «با دیابت خوب زندگی کنیم» اظهار داشت: برای دستیابی به این هدف، باید به سلامت جسمی و روانی افراد مبتلا به دیابت به طور یکسان توجه کنیم.
وی افزود: میلیونها نفر در سراسر جهان با چالش مدیریت دیابت در زندگی روزمره خود دستوپنجه نرم میکنند. تمرکز صرف بر کنترل قند خون، گرچه مهم است، اما برای داشتن یک زندگی باکیفیت کافی نیست. در روز جهانی دیابت، بیایید تعادل را در مراقبت از دیابت برقرار کنیم. با توجه همزمان به سلامت جسمی و روانی، میتوانیم به زندگی بهتر و باکیفیتتری دست پیدا کنیم.
به گفته وی، 36 درصد افراد مبتلا به دیابت، اضطراب و پریشانی شدید، 63 درصد ترس از عوارض و 28 درصد نگرش منفی نسبت به بیماری را تجربه میکنند که این آمارها نشان میدهد که دیابت تنها یک بیماری جسمی نبوده و تأثیرات روانی قابلتوجهی بر افراد میگذارد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به شیوع بالای دیابت در جهان، گفت: بیش از نیم میلیارد نفر در جهان با دیابت دستوپنجه نرم میکنند و این تعداد روبهافزایش است. برای مدیریت مؤثر این بیماری، علاوه بر کنترل قند خون، باید به سلامت روان، تغذیه سالم، فعالیت بدنی و حمایت اجتماعی بیماران نیز توجه شود.به گفته دکتر بیدارپور، در حال حاضر، مراقبتهای دیابتی بیشتر بر کنترل قند خون متمرکز است و کمتر به سلامت کلی فرد از جمله سلامت روان توجه میشود.
وی عنوان کرد: تعداد افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند، بیشتر از مبتلایان به این بیماری است، این افراد قند خون ناشتای بین 100 تا 125 دارند و با رعایت رژیم غذایی سالم و ورزش منظم میتوانند از ابتلا به دیابت پیشگیری کنند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه ادامه داد: پیشدیابت، یعنی وضعیتی که قند خون کمی بالاتر از حد طبیعی است و اگر درمان نشود، میتواند به دیابت تبدیل شود. خوشبختانه با تغییر سبک زندگی، میتوان از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد.
بیدارپور به روزشمار هفته ملی دیابت پرداخت و گفت: هفته ملی دیابت، به موضوعات مختلفی از جمله دیابت و سلامت روان، خودمراقبتی، پیشگیری و مدیریت عوارض دیابت پرداخته میشود.وی گفت: هفته ملی دیابت، فرصتی است تا به اهمیت کنترل قند خون و مراقبت از سلامت روان در بیماران دیابتی پرداخته شود.