شناسهٔ خبر: 69709278 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

گرسنگی عامل پناه آوردن پلنگ ها به نزدیکی روستاهای مازندران است +فیلم

نوشهر- ایرنا - روح الله اسماعیلی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران ضمن ابراز نگرانی از تهدید جدی امنیت جانی گونه های ارزشمند حمایت شده به ویژه پلنگ روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : علت پرسه زدن این گونه ارزشمند در حوالی روستاها به خاطر دخل و تصرف به قلمرو زیستگاهی، حذف غذای این حیوان به ویژه گرازها و در نهایت گرسنگی بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، این روزها برابر مشاهدات و گزارش های رسیده در نقاطی طبیعت مازندران به ویژه حوالی روستاها از پرسه زدن گونه ارزشمند پلنگ حکایت می شود یا تصاویر متعددی از سوی محیط بانان از این گونه ثبت می شود و بنا به اظهار نظر کارشناسان و صاحب نظران محیط زیست دخل و تصرف به قلمرو زیستگاهی این حیوانات حفاظت و حمایت شده و از بین بردن جمعیت زیادی از غذای حیات وحش به ویژه خوک که غذای اصلی پلنگ از سوی کشاورزان ، شکارچیان و دامداران در این استان بوده است .

چند روز گذشته هم یک قلاده پلنگ در بخش کجور نوشهر حوالی روستای "کت کش " شب هنگام در مسیر یک چوپان قرار گرفت که در ناخداگاه در حین گذر با این حیوان مواجهه شد و پس از حمله شدن این حیوان این چوپان از ناحیه سر و صورت دچار آسیب جدی شد و هم اکنون در یکی از مراکز درمانی این منطقه بستری در حال درمان است .

گراز از شکارهای اصلی و مورد علاقه پلنگ مازندران محسوب می شود که به خاطر شکارهای غیر قانونی تعداد آنها در جنگلهای هیرکانی کم شد و این امر زمینه ای برای دور دور پلنگ در مناطق پایین دست را فراهم کرد.

کارشناسان تعداد پلنگ ایرانی را کمتر از مرال ها می دانند و در کل جهان حدود یک هزار قلاده پلنگ باقی مانده که بیشتر آنها در ایران و شمال کشور حضور دارند.

صاحبنظران تکه تکه شدن جنگلهای هیرکانی که به واسطه جاده سازی ها در مناطق بالادست جنگل ایجاد شد و کاهش شکار برای پلنگ را از جمله تهدیدهای جدی برای این گونه جانوری برشمردند که پلنگ ایرانی را در لبه خطر انقراض قرار داد.

گرسنگی عامل پناه آوردن پلنگ ها به نزدیکی روستاهای مازندران است +فیلم

حضور پلنگ ها در مناطق پایین دست سبب می شود برخی از دام های جنگل نشینان طعمه شکار پلنگ قرار بگیرند و به دامداران خسارت های مالی وارد شود که در این راستا محیط زیست برای این دامداران با تشکیل پرونده خسارت پرداخت می کند.

پلنگ ایرانی که نام علمی آن ' پنترا پاردوس تولیانا Panthera pardus tulliana ' و نام انگلیسی آن هم ' پرشین لئوپارد Persian Leopard ' است، بزرگ ترین یا یکی از بزرگ ترین زیرگونه‌های پلنگ است که بومی غرب آسیا محسوب می شود و در فهرست جانوران در معرض خطر انقراض قرار دارد.

بنا به اعلام اداره کل حفاظت از محیط زیست مازندران، ۲۴ درصد وسعت این استان جزو ۲۱ منطقه چهارگانه محیط زیست است که شامل بیش از ۵۰۰ هزار هکتار تحت مدیریت اداره کل حفاظت از محیط زیست استان است.

مناطق چهارگانه محیط زیست شامل پارک ملی، ‌ اثر طبیعی ملی، ‌پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده است.مازندران دارای پارک های ملی شاهدژ، ‌پابند و نیز پناهگاه حیات وحش میانکاله، ‌سمسکنده و دشت ناز، ‌دو دانگه و چهار دانگه و فریدونکنار است.

آثار طبیعی ملی این استان شامل خشکه داران، ‌قلل سه گانه علم کوه، تخت سلیمان، سیاه کوه و دماوند و همچنین دیگر مناطق حفاظت شده است.