شناسهٔ خبر: 69708491 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل مدیریت بحران استانداری زنجان

ظرفیت‌های مردمی برای مقابله با بحران در زنجان بکارگیری می‌شود

زنجان - ایرنا - مدیرکل مدیریت بحران استانداری زنجان گفت: با راه اندازی قرارگاه مردم‌یاری بحران، ظرفیت‌های مردمی شناسایی و در قالب گروه‌های جهادی در مواقع بحران به کارگیری می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس بابایی روز چهارشنبه در مراسم آغاز دوره آموزشی گروههای جهادی استان با بیان اینکه در قانون مدیریت بحران دستگاههای مختلف دولتی، خصوصی و نظامی مسوولیت دارند، افزود: در مدیریت بحران دولتی ۲ بخش شامل "طرح سلام" مخصوص شرکت‌ها و دستگاه های خصوصی و بخش "قرارگاه مردم یاری" برای توانمندسازی گروههای مردمی اضافه شده است.

وی یادآور شد: در هر یک از بخش های اضافه شده گروههای هدف با همکاری جمعیت هلال احمر و نهادهای مرتبط آموزش داده می شوند.

بابایی با تاکید بر اینکه گروه های جهادی نمونه اعلای تشکل ها و سمن ها هستند، اظهار داشت: در بخش قرارگاه مردم یاری در مرحله‌ اول ۱۰ گروه جهادی آموزش های امداد و نجات و آشنایی با انواع مخاطرات را طی می‌کنند چون هر لحظه باید برای مقابله با بحران های مختلف در حوادث طبیعی و غیرمترقبه آماده باشیم که تحقق این امر نیازمند آموزش است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان نیز در این مراسم گفت: امداد و نجات، مقابله و پاسخگویی به حوادث به سه نوع علم شامل علوم انسانی از بُعد روانشناسی، حقوقی و اجتماعی، علوم فنی و مهندسی به دلیل رخداد حوادث در سازه ها و شریانهای حیاتی و علوم تجربی به لحاظ مداخلات پزشکی و بحث سلامت، نیاز دارد.

حکمت الله هاشمی با تشریح جایگاه و اهمیت آموزش و سازماندهی افزود: حوادث و سوانح مولفه مهمی است که باید به آن اهمیت دهیم به خصوص اینکه زنجان مستعد حوادث طبیعی و غیرطبیعی و معین استانهای شمالغرب کشور است که همه آنها نیز حادثه خیز هستند.

وی با بیان اینکه با یادگیری برخی فنون ساده می توان از بسیاری مرگ‌ها جلوگیری کرد، اظهار داشت:‌ آموزش و سازماندهی از کلیدواژه های اصلی امدادرسانی در حوادث است.

مسؤول بسیج سازندگی استان زنجان نیز گفت:‌ این استان یک هزار و ۴۰۸ گروه جهادی شامل گروه‌های فعال،‌ ویژه، نیمه فعال و راکد و به طور معمول هر پایگاه مقاومت یک گروه جهادی فعال دارد.

سرهنگ اقبال جهانبخشی تاکید کرد: وجود این گروه‌های جهادی فرصتی برای دولت و ملت است که به خصوص در زمان بحران از آنها استفاده کنند.

وی با بیان اینکه آموزش و توانمندسازی نیروهای مردمی و جهادی ضروری است، تصریح کرد: فعالیت این گروه‌ها تنها در مواقع بحران نیست بلکه در بسیاری از امور انسان دوستانه نیز می توان از وجود این نیروها بهره مند شد.

آموزش یک روزه گروه های جهادی استان زنجان با همکاری مشترک بسیج سازندگی، مدیریت بحران استانداری، هلال احمر و منابع طبیعی امروز در مجموعه آموزشی امام صادق (ع) سپاه انصارالمهدی(عج) استان زنجان آغاز شد.

به کارگیری ظرفیت و توان مجموعه های مردمی و تشکل های فعال و ایجاد شبکه ارتباطی جهت پیشگیری، آمادگی و مواجهه هوشمندانه با بحران های طبیعی مانند سیل، زلزله و آتش سوزی در مراتع و منابع طبیعی از اهداف راه اندازی قرارگاه مردم یاری بحران در استان است.

در این دوره که با حضور ۱۰ گروه جهادی از سراسر استان و ۱۲۰ نفر از اعضای گروه های جهادی برگزار شد، موضوعات مربوط به امداد و نجات و آشنایی با انواع مخاطرات و روشهای مقابله با آن و همچنین آتش نشانی در مراتع طبیعی با امکانات جدید مانند دمنده و سایر دستگاه‌ها توسط اساتید و مربیان مجرب هلال احمر و منابع طبیعی آموزش داده می شود.

اهداف عمده قرارگاه مردم یاری مدیریت بحران، شناسایی و بهره مندی از ظرفیت مردمی و مشارکت آنان در حل مسائل و چالشهای ملی و محلی است.