شناسهٔ خبر: 69708166 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

سهم دامداران در پیشگیری از افزایش کانون‌های تب برفکی چیست؟

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اقداماتی که در راستای پیشگیری از افزایش کانون‌های تب برفکی باید توسط دامداران صورت بگیرد را تشریح کرد.

صاحب‌خبر -

دکتر محمد فتاحی، ۲۳ آبان در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به انباشت دام در برخی دامداری‌ها و خطر افزایش برخی بیماری‌ها از جمله تب برفکی در استان، دامداران اقدامات پیشگیرانه را به شدت مد نظر قرار دهند.

وی بر ضرورت توجه جدی دامداران به رعایت و انجام اقدامات بهداشتی، انجام واکسیناسیون دام‌ها و ضدعفونی جایگاه دام در دامداری‌ها و روستاها برای جلوگیری از شیوع این بیماری در استان تاکید کرد و افزود: یکی از اقداماتی که نباید انجام شود، نقل و انتقال دام به صورت غیربهداشتی و بدون هماهنگی با دامپزشکی است.

وی از دامداران خواست برای تسریع در امر واکسیناسیون، به مراکز واکسیناسیون بخش خصوصی شهرستان خود مراجعه کرده و با واکسیناسیون دام‌های خود از خسارت‌های اقتصادی جبران‌ناپذیری که شیوع این بیماری می‌تواند وارد کند جلوگیری کنند.

فتاحی با اشاره به تهیه واکسن مورد نیاز استان توسط بخش خصوصی، از ضدعفونی ۳۲۵ هزار متر مربع جایگاه دام خبر داد و افزود: امسال در بین جمعیت دامی استان، ۱۸۵ هزار و ۴۶۱ راس دام سنگین و یک میلیون و ۳۱ هزار راس دام سبک تحت واکسیناسیون بیماری تب برفکی قرار گرفته‌اند و در حال حاضر نیز عملیات واکسیناسیون توسط بخش خصوصی و دولتی در مناطق پر خطر استان در حال انجام است.

وی همچنین، به دامداران استان توصیه کرد: ضمن رعایت اصول امنیت زیستی، از خرید و فروش و جابجایی و حمل و نقل بدون ضابطه دام، تماس با دلالان دام و میادین دام و حضور در مناطق پر خطر و پرتراکم دام به شدت خودداری کرده و نسبت به دفن بهداشتی هرگونه تلفات اقدام کرده و در صورت مشاهده موارد مشکوک دامپزشکی را مطلع کنند.

فتاحی به اجرای طرح پایش فعال و غیر فعال توسط دامپزشکی، بخش خصوصی و دامداران اشاره کرد و افزود: این اداره کل برای مبارزه با این بیماری، نسبت به تهیه سمپاش برای ضدعفونی جایگاه دام‌ها و آموزش دامداران درخصوص دفن بهداشتی دام‌های تلف شده و جلوگیری از رهاسازی آنها در طبیعت و هماهنگی با دهیاران برای دفن بهداشتی اقدام کرده است.

انتهای پیام