به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان، مرتضی احمدی رحمت با اشاره به وضعیت منابع آبهای زیرزمینی استان همدان گفت: با توجه به اینکه ۸۰ درصد از نیاز آبی استان از طریق آبهای زیرزمینی تأمین میشود متأسفانه دشتهای اصلی استان از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.
وی با بیان اینکه در دشتهای استان همدان میزان بهرهبرداری بیش از تغذیه است، افزود: در حال حاضر در تمامی دشتها دچار اُفت و کسری مخزن هستیم.
احمدی رحمت با اشاره به اینکه در حال حاضر هفت دشت استان همدان وضعیت بحرانی دارند، گفت: لازم است بهرهبرداری از آبهای زیرزمینی تعدیل شود تا در تغذیه و بهرهبرداری به تعادل برسیم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب استان همدان با بیان اینکه در استان همدان ۶۰۰۰ چاه غیرمجاز و فاقد پروانه بهرهبرداری وجود دارد، افزود: عمده این چاهها مربوط به چاههای بدون پروانه است.
وی با تأکید براینکه چاههای غیرمجاز و فاقد پروانه بهرهبرداری نباید در سال زراعی فعالیتی داشته باشند، یادآور شد: مطابق قانون تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه و آیین نامههای مربوطه، مالکین این چاهها مجاز به برداشت نبوده و برابر مقررات باید با مراجعه به ادارات منابع آب شهرستان نسبت به تعیین تکلیف چاه اقدام کنند.
احمدی رحمت تأکید کرد: کشاورزان تا زمانی که پروانه بهرهبرداری صادر نشده مجاز به برداشت از چاه نخواهند بود و در صورتی که اقدام به برنامهریزی کشت داشته باشند مسئولیت آن برعهده کشاورز خواهد بود چرا که برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
بیش از ۸۵ درصد از آبهای زیرزمینی استان در بخش کشاورزی مصرف میشود. هفت دشت استان همدان به لحاظ میزان آب ذخیره شده، در وضعیت ممنوعه قرار دارند.