به گزارش ایلنا، عسکر جلالیان معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزیر دادگستری، پیش از عزیمت به کابل برای مذاکره با همتای افغانستانی خود؛ در گفتوگو با خبرنگار قضایی اظهار داشت: موافقتنامه انتقال محکومان با افغانستان در سال ۱۳۸۵ منعقد شده است و هیات حاکمه جدید افغانستان نیز به این توافقنامه رسمی، پایبند و مقید است و اکنون عازم کابل هستم تا مذاکرهای درخصوص انتقال زندانیان افغانستانی در تهران و انتقال زندانیان ایرانی در افغانستان داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: روابط جمهوری اسلامی ایران و افغانستان در حوزههای مختلف رابطه خوبی است و دو ملت، همزبان با اشتراکات بسیار هستند و شاید بسیاری از بدخواهان علاقه نداشته باشند که ارتباط ایران با همسایگانش گسترده و عمیق باشد ولی دو ملت رابطه عمیقی با یکدیگر دارند و باید تلاش کنیم تا این روابط صمیمانه دو ملت پابرجا بماند.
جلالیان تصریح کرد: کشورهای همسایه محکوم به همکاری با یکدیگر هستند و حتما برای همکاری با هم باید تلاش کنند تا موانعی که وجود دارد از پیش رو بردارند.
دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در انتقال زندانیان مبتنی بر قواعد حقوق بشری است
رئیس کمیته انتقال محکومان افزود: در دو ماه آینده بنا داریم هزار زندانی افغان را به کشور خود بازگردانیم تا آنها دوران محکومیت خود را در کشور خود سپری کنند و دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در این انتقال مبتنی بر اصول و قواعد حقوق بشری و انسانی است زیرا اگر این محکومان به کشور خود بازگردانده شوند و در کشور خود ادامه محکومیت خود را بگذرانند؛ امکان بازاجتماعی شدن آنها فراهم می شود.
معاون امور بینالملل و حقوق بشر وزیر دادگستری اظهار داشت: عمده این زندانیان، محکومان مربوط به جرایم مواد مخدر هستند همچنین برخی از آنها جرایمی مرتکب شدهاند که وجه خصوصی جرم برطرف شده و اکنون از نظر جنبه عمومی جرم دوران حبس سپری میکنند.
شرط انتقال رضایت زندانی است
رئیس کمیته انتقال محکومان با تاکید بر اینکه انتقال هر یک از زندانیان با رضایت آنها انجام میشود، گفت: اگر زندانی رضایت نداشته باشد به کشورش بازگردانده نمیشود و حتما باید رضایت داشته باشد از طرفی دیگر این زندانیان نباید شاکی خصوصی یا بدهی داشته باشند همچنین مجازات آنها نباید اعدام یا قصاص باشد.
معاون وزیر دادگستری اظهار داشت: صرفا محکومانی براساس موافقتنامه انتقال مییابند که محکومیت آنها حبس باشد و باید ادامه دوران محکومیت را در زندانهای کشور متبوع خود بگذرانند.
جلالیان ادامه داد: این محکومان وقتی به کشور خود بازگردانده شوند میتوانند نظارت حداقلی بر خانوادهها و اموال خود داشته باشند تا خانواده های آنها بیش از این آسیب نبینند.
کمتر از ۱۰ ایرانی در زندانهای افغانستان
معاون امور بینالملل و حقوق بشر وزیر دادگستری درباره زندانیان ایرانی در افغانستان گفت: مطابق آخرین آمار، تعداد ایرانیان زندانی در افغانستان کمتر از ۱۰ نفر هستند و در تلاش هستیم تا آنها را نیز در یک مسیر منطقی و براساس موافقتنامه به کشور منتقل کنیم.