شناسهٔ خبر: 69707189 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

قیمت نفت اندکی بالا رفت

قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار آسیا تحت تاثیر سیگنال‌های محدودیت عرضه، اندکی افزایش یافت اما همچنان نزدیک به پایین‌ترین حد خود در دو هفته اخیر ماند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۱۷ سنت معادل ۰.۲۴ درصد افزایش، به ۷۲ دلار و ۶ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۴ سنت معادل ۰.۲۱ درصد افزایش، به ۶۸ دلار و ۲۶ سنت در هر بشکه رسید.

تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند محدودیت عرضه در بازار فیزیکی، احساسات منفی درباره تقاضای ضعیف را تحت الشعاع قرار داد و باعث افزایش قیمت نفت شد. خریداران در بازار فیزیکی به خصوص فعال بودند و هرگونه محموله موجود، به سرعت خریداری شد.

اما پیش بینی‌ها از رشد کمتر تقاضا برای نفت و ضعف چین که بزرگترین واردکننده نفت در جهان است، بر فضای بازار سنگینی می‌کند.

ییپ جون رونگ، استراتژیست بازار در شرکت آی جی گفت: ممکن است انتظار داشته باشیم که قیمت‌ها برای مدت طولانی در سطوح فعلی تحکیم شوند. فقدان تدابیر محرک مالی مستقیم‌تر از سوی چین و چشم انداز تولید بالاتر نفت در آمریکا در دوران ترامپ و برنامه اوپک پلاس برای افزایش تولید، بر چشم انداز تقاضای نفتی سایه افکنده است.

اوپک روز سه شنبه در جدیدترین گزارش ماهانه خود از بازار نفت، پیش بینی کرد تقاضای جهان برای نفت در سال ۲۰۲۴، به میزان ۱.۸۲ میلیون بشکه در روز رشد خواهد کرد که کمتر از پیش بینی قبلی ۱.۹۳ میلیون بشکه در روز است. این گروه با توجه به ضعیف شدن تقاضای چین، پیش بینی خود از نرخ رشد تقاضا را برای چهارمین بار کمتر کرد.

قیمت نفت در معاملات روز سه شنبه پس از انتشار این خبر، با ۰.۱ درصد افزایش بسته شد؛ در حالیکه در دو روز معامله قبلی، حدود پنج درصد کاهش داشت. اوپک همچنین برآورد خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت را از ۱.۶۴ میلیون بشکه، به ۱.۵۴ میلیون بشکه در روز کاهش داد.

تحلیلگران بارکلیز در یادداشتی نوشتند: بعید است انتخاب مجدد ترامپ، در کوتاه مدت بر عوامل بنیادین بازار نفت تاثیر بگذارد. با این حال، بازارها همچنان اثرات محدودیت عرضه ایران یا تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه را احساس خواهند کرد.

بر اساس گزارش رویترز، همچنین دو مقام بانک مرکزی آمریکا روز سه شنبه گفتند نرخ‌های بهره مانند ترمزی برای تورم عمل می‌کند که همچنان بالای سقف ۲ درصد مانده است. این اظهارات نشان می‌دهد که فدرال رزرو به کاهش بیشتر نرخ‌های بهره متمایل خواهد بود.

بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را هفته گذشته یک چهارم درصد کاهش داده و به محدوده ۴.۵۰ تا ۴.۷۵ درصد رساند. کاهش نرخ بهره معمولا فعالیت اقتصادی و تقاضا برای نفت را تقویت می‌کند.

انتشار آمار هفتگی ذخایر نفت و سوخت آمریکا به دلیل تعطیلات روز دوشنبه، با یک روز تاخیر، انجام می‌شود. تحلیلگران در نظرسنجی رویترز پیش بینی کردند ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به هشتم نوامبر، حدود ۱۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است.

انتهای پیام