شناسهٔ خبر: 69707117 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

مراسم جشن کتاب به مناسبت سی و دومین سال هفته کتاب در اسکو برگزار شد

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اسکو، در این مراسم که هم‌زمان با هفته‌ی کتاب و با همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کتابخانه های عمومی شهرستان  برگزار شد، فیروزی فرماندار شهرستان اسکو در سخنانی به اهمیت و نقش کتاب در توسعه‌ی یک جامعه اشاره کرد و گفت: کتاب و کتابخوانی یکی از اصلی‌ترین عوامل موثر در توسعه‌ی هر جامعه‌ای می‌باشد و جامعه‌ی کتابخوان می‌تواند با بهره‌گیری از تجارب اندوخته در کتاب‌ها از اشتباه‌های نسل‌های قبلی بپرهیزد و موفقیت‌های آنان را تکمیل کند. وی ادامه داد: حضرت علی (ع) نیز در این خصوص فرموده است که من چنان با تجارب گذشتگان آشنا شده‌ام که گویی با آنان زیسته‌ام. بنابراین کتاب می‌تواند آدمی را به تفکر وادارد و به تعالی جامعه کمک کند.

محمد علی قلی‌زاده رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اسکو نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت کسب دانش در بسط تجارب بشری گفت: کتاب و کتابخوانی یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین ابزارها در کسب دانش می‌باشد و حتی با گسترش رسانه‌های الکترونیکی از اهمیت کتاب و کتابخوانی کاسته نشده است و کتاب‌های فیزیکی با تبدیل شدن به کتاب‌های دیجیتال نقش و اهمیت خود را حفظ کرده‌اند. در همین راستا نیز امروزه کتابخانه‌ها به این ابزارهای مهم مجهز شده‌اند و امروز کتابخانه‌ی عمومی شهید سلیمانی شهر جدید سهند نمونه‌ی همین امر است که با طراحی مدرن و فراهم ساختن امکان بهره‌گیری از منابع دیجیتال توانسته است مخاطبان زیادی را به خود جلب کند.

قلی زاده با اشاره به اینکه توانایی خواندن و نوشتن، اولین تعریفی که از سواد در اوایل قرن بیستم ارائه شد، صرفاً به توانایی خواندن و نوشتن زبان مادری معطوف بود. طبق این تعریف، فردی باسواد محسوب می‌شد که توانایی خواندن و نوشتن زبان مادری خود را داشته باشد. که  تعریف  سواد در اواخر قرن بیست  با اضافه شدن یادگرفتن رایانه و یک‌ زبان خارجی علاوه بر خواندن و نوشتن  مفهومی دیگر یافت .سازمان ملل در دهه دوم قرن ۲۱، بازهم در مفهوم سواد تغییر ایجاد کرد. در این تعریف سوم کلاً ماهیت سواد تغییر یافت. مهارت‌هایی اعلام شد که داشتن این توانایی‌ها و مهارت‌ها مصداق باسواد بودن قرار گرفت.سازمان ملل در دهه دوم قرن ۲۱، بازهم در مفهوم سواد تغییر ایجاد کرد. در این تعریف سوم کلاً ماهیت سواد تغییر یافت. مهارت‌هایی اعلام شد که داشتن این توانایی‌ها و مهارت‌ها مصداق باسواد بودن قرار گرفت.سواد عاطفی ،سواد ارتباطی ، سواد مالی،سواد رسانه‌ای،سواد تربیتی،سواد رایانه‌ای،سواد سلامتی،سواد نژادی و قومی،سواد بوم‌شناختی،سواد تحلیلی،سواد انرژی و سواد علمی .که با این تعاریف رویکرد کتابخانه ها عمومی ضرورت دارد  ضمن ترویج فرهنگ مطالعه در راستای مهارت آموزی اقدامات موثری انجام دهد .

دبیر انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان اسکو در ادامه‌ی سخنان خود از مجریان و عوامل دست اندرکار برگزاری جشنواره‌ی کتاب‌یار تقدیر کرد و گفت: خوشبختانه همکاران بسیار خوب و علاقه‌مندی در اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان داریم که با همت و پشتکار در حال ارائه‌ی خدمات به کتابخوانان عزیز شهرستان هستند و جا دارد در آستانه‌ی روز کتاب از این عزیزان تقدیر و سپاسگزاری شود.

در ادامه‌ی مراسم ضمن اجرای برنامه های هنری و  معرفی کتاب  از افراد برتر جشنواره‌ی کتاب‌یار با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل به عمل آمد.