یافتههای این گزارش بیانگر آن است که مصرف گاز در مهرماه نسبت به شهریورماه در کلیه صنایع 5 درصد کاهش داشته است.
نتایج این گزارش حاکی از آن است که؛ میزان مصرف گاز در صنعت نیروگاهی و فرآورده های نفتی به میزان 15 و 14 درصد در مهرماه نسبت به شهریورماه کاهش داشته است. در صنعت فلزات اساسی و استخراج کانههای فلزی به ترتیب 11 و 8 درصد میزان مصرف انرژی گاز در مهرماه نسبت به ماه گذشته افزایش داشته است.
با رفع محدویت در مصرف انرژی برق در فصل تابستان، میزان مصرف انرژی برق در صنایعی چون فلزات اساسی، فرآوردههای نفتی، استخراج کانههای فلزی و سیمان، آهک و گچ به ترتیب به میزان 41، 19، 13 و 7 درصد افزایش داشته است.
بررسیهای اداره میزهای صنعت و رتبهبندی ناشران سازمان بورس نشان میدهد میانگین نرخ 4 هاب منطقهای نیز در مهرماه نسبت به شهریورماه افزایش داشته که این امر بر نرخ خوراک صنعت پتروشیمی و به تبع نرخ سوخت گاز سایر صنایع تاثیرگذار است.
نرخ دلار حواله نیز در ماههای اخیر با توجه به کاهش فاصله با نرخ دلار آزاد نرخ خوراک صنعت پتروشیمی را با افزایش روبهرو ساخته است.
نرخ خوراک صنایع عمدتا با تاخیر اعلام میشود که این امر روند تهیه گزارشهای میان دورهای صنایع را دچار مشکل میکند. از این رو با توجه به نقش با اهمیت نرخ خوراک بر تصمیمات سرمایهگذاری سرمایهگذاران پیشنهاد می شود شرکت ملی صنایع پتروشیمی نسبت به اعلام به موقع نرخ خوراک و سوخت گاز صنایع اقدامات لازم و ضروری را انجام دهد.
دامنه شمول این گزارش، تمام شرکتهای تولیدی پذیرفته شده در بورس و فرابورس است. در مجموع 347 نماد در گزارش مهرماه 1403مورد بررسی قرار گرفته است.