به گزارش سایت دیده بان ایران؛ ارگان مطبوعاتی نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نوشت: روزنامههای وابسته به جریان اصلاحطلب، این روزها درباره اقتصاد ایران، پالسهای خطرناکی میدهند که حاکی از راهانداختن دوباره جنگ اقتصادی است.
روزنامه جوان نوشت: روزنامه هممیهن در سرمقاله خود نوشته: «شواهد مهمی هست که نشان میدهد ما باید انتظار ترامپی متفاوت از ترامپ هشت سال پیش را داشته باشیم... تنها سه روز پس از پیروزی ترامپ اتفاق مهمی رخ داد. ترامپ در آخرین موضع خود صریحاً اعلام کرد که از نیکی هیلی، سفیر سابق امریکا در سازمان ملل یا مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق کشورم برای پیوستن به دولت ترامپ که در حال حاضر در حال شکلگیری است، دعوت نخواهم کرد.»
این روزنامه در ادامه نوشته است: «همه میدانیم که این دو نفر در کنار جان بولتون مثلث ضد ایرانی را در دولت اول ترامپ تشکیل میدادند. آنان نهفقط درباره ایران بلکه نسبت به موضوعات دیگر هم مواضع رادیکال و تندروانهای داشتند که در نهایت، منجر به جدایی جان بولتون از ترامپ شد؛ ولی دو نفر دیگر در دولت او باقی ماندند. اکنون ترامپ بهجایی رسیده که نهتنها دو نفر باقیمانده را به دولت خود دعوت نمیکند، در اولین فرصت نیز آن را رسماً اعلام میکند. این خبر مثبتی بهویژه در خصوص موضع احتمالی ترامپ درباره ایران است.»
هممیهن با دادن گرای مذاکره در ازای حیات اقتصادی مینویسد: «ما معتقد نیستیم که ترامپ لزوماً تغییر مهمی خواهد کرد. از این نظر، میتوان فرض را بر بدترین سیاستهای او گذاشت و خود را برای آن آماده کرد؛ ولی آن روی دیگر سکه هم مهم است و نباید راه را بر احتمال سیاستهای متعارفتر از سوی ترامپ مسدود بدانیم.»
روزنامه آرمانملی دیگر روزنامه اصلاحطلب هم به پزشکیان توصیه کرده است که در برابر ترامپ راه خاتمی را برود. «ترامپ اگر همان گارد قبلی را داشته باشد، ایران باید به سمت راهبردی برود که در زمان خاتمی انجام شده بود. در زمان دولت اصلاحات ایران به اروپا نزدیک شد تا فشارهای امریکا علیه خودش را مهار سازد. البته بعد از شکلگیری تنش نظامی بین روسیه و اوکراین مشکلاتی در مناسبات ارتباطی ایران با اروپا شکل گرفت. این مشکلات باید حل و فصل شده و ایران به اروپا نزدیک شود. این موضوع از این جهت مهم است که اروپا هم دل خوشی از ترامپ ندارد.»
طرح نزدیکی ایران به اروپا در حال به عنوان یک راهکار عبور از شر احتمالی ترامپ توصیه میشود که این تاکتیک دارای سابقه خطرناکی است. از جمله بازی اروپا در نقش پلیس بد در دوره مذاکرات احیای برجام که خاطرات آن را دیپلماتهای اصلاحطلب در یاد دارند.