شناسهٔ خبر: 69705357 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

«کشیش‌های شیطان‌پرست واتیکان» / آیا تصویری که دست به دست می‌شود واقعی است؟ (+عکس)

این عکس ممکن است در نگاه اول پیچیده نیز به نظر بیاید اما حاوی نشانه‌های رایج زیادی است که نشان می‌دهند این تصویر به طور دیجیتالی ساخته شده است.

صاحب‌خبر -
تصویری که نشان می‌دهد گروهی از کشیش‌ها و کاردینال‌ها در حال گردهمایی دور یک شخصیت شبیه به شیطان در یک مراسمی هستند، در شبکه‌های اجتماعی در حال پخش است و به سرعت در پلتفرم‌های مختلف همرسان می‌شود.
 
به گزارش یورو نیوز؛ این تصویر نشان می‌دهد مردانی با لباس‌های مذهبی در حال پرستش مجسمه‌ای از بافومه هستند، شخصیتی نیمه انسان، نیمه بز که معمولاً با شیطان‌پرستی در پیوند است.
 
این عکس گاهی همراه با محتواهایی به اشتراک گذاشته می‌شود که ادعا می‌کنند این تصویر نشان‌دهنده پرستش شیطان توسط مقامات واتیکان است و گاه نیز در قالب پیش‌نمایش تبلیغاتی یوتیوب به اشتراک گذاشته می‌شود با این ادعا که قرار است اسراری از واتیکان را فاش کنند.
 
این ادعاها و حتی خود تصویر از همان ابتدا دراماتیک و باورناپذیر به نظر می‌رسند و در واقع نیز چنین است. زیرا بررسی دقیق‌تر نشان می‌دهد که این تصویر به وضوح توسط هوش مصنوعی ساخته شده است. البته این عکس ممکن است در نگاه اول پیچیده نیز به نظر بیاید اما حاوی نشانه‌های رایج زیادی است که نشان می‌دهند این تصویر به طور دیجیتالی ساخته شده است.
 
تصاویر هوش مصنوعی معمولاً در تولید دست‌ها مشکل دارند که در این تصویر نیز قابل مشاهده است: انگشتان مجسمه ناقص هستند یا انگار قطع شده‌اند.
 
انگشتان مجسمه ناقص هستند
 
هوش مصنوعی در تولید ویژگی‌های چهره نیز ضعیف عمل می‌کند و نشانه دیگری نیز از تقلبی بودن این اثر، در چهره‌ها وجود دارد. در واقع، شخصیت‌های حاضر در عکس مورد بحث هیچ چهره‌ای ندارند، یا اگر دارند، صورت‌شان بدریخت یا دفرمه است.
 
کشیش‌های دو طرف محراب چهره‌هایی با شکل‌های عجیب دارند و جمعیت حاضر در پس‌‌زمینه نیز خطوطی محو روی صورت و چشم‌هایی توخالی دارند.
 
 
صورت های محو
 
لباس‌های شخصیت‌ها نیز عجیب به نظر می‌رسد. برای مثال، ردای کاردینال حاضر در مرکز تصویر به نظر می‌رسد که با محراب ترکیب شده است. در همان حال بازوی شخصیت‌های دیگر گم‌ شده یا خودشان در موقعیت‌های ناممکن ایستاده‌اند.
 
 
عکس جعلی
 
جستجوی معکوس این تصویر نشان می‌دهد که استفاده از آن چندین سال پیش آغاز شده است و اغلب برای فاش کردن اسرار واتیکان به اشتراک گذاشته می‌شود.
 
 
تصاویر جعلی
 

واتیکان، آماج ادعاهای عجیب‌ وغریب

اخبار و محتوهای جعلی که به کلیسای کاتولیک حمله می‌کنند، چیز جدیدی نیست و معمولاً بر نظریه‌های توطئه متمرکز است. در واقع، احساسات ضد کاتولیکی و ادعاهای دروغین مبنی بر اینکه واتیکان یک سازمان شیطان‌پرستی پنهان است، صدها سال قدمت دارد.
 
از اینها گذشته خود پاپ نیز به تازگی به یکی از قربانیان رایج هوش مصنوعی تبدیل شده است. برای نمونه یادآوری می‌کنیم که تصویر جعلی پاپ فرانسیس با یک پافر سفید بلند در فضای مجازی پخش شده بود.
 
عکس جعلی از پاپ
 
اوایل سال جاری میلادی نیز یک ویدئوی دستکاری شده با زیرنویس تقلبی در فضای مجازی منتشر شد که در آن ادعا شده بود او برنامه‌ای مخفی برای کنترل جهان داشته و مسیحیان را به خاطر تماشای سریال «هابیت» و «بازی تاج و تخت» سرزنش کرده است.