مجید ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا، به تشریح فعالیتهای انجامشده در جهت ایجاد بازارچههای اقتصاد مقاومتی در استان قم پرداخت و اظهار داشت: این بازارچهها بهصورت منطقهای برگزار میشوند و در طول سال، ۶۳ بازارچه برگزار کردیم.
ابراهیمی در ادامه با اشاره به مدت زمان برگزاری این بازارچهها گفت: این بازارچهها بهصورت هفتگی و تقریباً از نیمه سال 1402 به مدت یک سال و نیم تاکنون برگزار میشوند و هدف آنها کمک به اقتصاد مقاومتی و حمایت از خانوادهها است.
ایجاد فرصت های شغلی با راه اندازی بازارچه های سنتی به همت فعالان بسیجی
وی همچنین به نقش این بازارچهها در فراهم کردن فرصتهای شغلی برای بانوان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: اکثر شرکتکنندگان در این بازارچهها، خواهران بدسرپرست یا بیسرپرست هستند که محصولات تولیدی خود را با قیمت کمتر عرضه میکنند.
ابراهیمی درباره تسهیلات پرداختی نیز افزود: از طریق تسهیلات سازمان بسیج سازندگی سپاه علی ابن ابوطالب استان قم، در قالب تسهیلات تبصره ۱۶، ۱۸ و ۲ که برای اشتغال اختصاص یافته، تسهیلاتی با سود ۴ درصد به فعالان اقتصادی این بازارچه ها پرداخت میشود.
وی در ادامه از راهاندازی تعدادی کارگاه تولیدی خبر داد و گفت: ما ۱۵ کارگاه بهطور میانگین راهاندازی کردیم که در هر یک از این کارگاهها بین ۵ تا ۱۰ نفر مشغول به کار شدهاند و عمدتاً این افراد خواهران هستند.
معرفی 480 فعال اقتصادی برای وام و جاری شدن 300 فقره وام که به اشتغال انجامیده است
ابراهیمی همچنین با اشاره به اینکه برای کمک به افرادی که کارگاههای تولیدی دارند یا مدارک فنی و حرفهای دارند و مایل به کار در منزل هستند، کمکهایی ارائه شده است، تصریح کرد: به حدود ۴۷۰ نفر برای دریافت تسهیلات در قالب مشاغل خانگی کمک کردیم که ۳۰۰ فقره از این پروندهها منجر به دریافت تسهیلات شده است. از بازرسیهای مجدد ما نیز، خوشبختانه بیش از ۶۰۰ فرصت شغلی جدید ایجاد شده که اگر بهطور میانگین برای هر پرونده دو نفر مشغول به کار شده باشند، این تعداد تحقق یافته است.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به فعالیتهای فرهنگی حاشیه بازارچهها اشاره کرد و گفت: در کنار این بازارچهها، کارهای فرهنگی و آموزشی نیز انجام میشود. ما متخصصانی را برای مشاورههای کسبوکار دعوت میکنیم که در مدت زمان معین، به تولیدکنندگان مشاوره ارائه میدهند.
بسیج در کنار اقتصاد استان قم
وی با بیان اینکه در مجموعه بسیج هم مشابه همین کلاسها برای راهنمایی و مشاوره در کسبوکار برگزار میشود، عنوان کرد: افرادی که عضو صندوقهای قرضالحسنه مردم یار بسیج هستند بهصورت رایگان میتوانند از این کلاسها استفاده کنند و افرادی هم که عضو این صندوقها نیستند با هزینه بسیار کم در این کلاسها شرکت کنند.
ابراهیمی در پایان گفت: در یکی از مرکز خواهران هم یک مرکز مشاوره به نام فدک توانستیم راهاندازی کنیم و استفاده از این کلاسها برای عموم آزاد است.
∎