به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیتالله محامی در دیدار اعضای ستاد گرامیداشت هفته بسیج عنوان کرد: در طول سالیان گذشته و در جلسات با بسیجیان بر مباحث مختلفی از جمله اهمیت بسیج، لزوم گرامیداشت جایگاه بسیج در طول سال و نیز ترویج فرهنگ بسیج در جامعه تاکید کردهایم.
امام جمعه زاهدان بیان داشت: در دوران صدر اسلام منافقین در برابر مسجد پیامبر مسجدی ساختند تا پوششی برای فعالیتهای آنها باشد که آیهای شدیداللحن بر پیامبر نازل شد و فرمود:"لَا تَقُمْ فِیهِ أَبَدًا ۚ لَمَسْجِدٌ أُسِّسَ عَلَى التَّقْوَىٰ مِنْ أَوَّلِ یَوْمٍ أَحَقُّ أَنْ تَقُومَ فِیهِ ۚ فِیهِ رِجَالٌ یُحِبُّونَ أَنْ یَتَطَهَّرُوا ۚ وَاللَّهُ یُحِبُّ الْمُطَّهِّرِینَ" اصلا در آن مسجد نروی و در آن نماز نخوانی چرا که اساس و مبنای این مسجد خلاف است و اصلا وارد این مسجد نشو و در ادامه نیز پیامبر دستور دادند که این مسجد را آتش بزنند و مسجدی که میخواهد مرکز فتنه و در برابر جبهه حق قرار بگیرد تنها اسمش مسجد است و در باطن ارزشی ندارد و فرمود تو در مسجدی نماز بخوان که پایه و اساس آن پاک است و بر اساس تقوا پایهریزی شده و این پایگاهی که بر اساس تقواست ملجأ مردمانی است که میخواهند پاک شوند و این افراد محبوب خدا هستند و کسی که پاک و پاکیزه باشد به نوعی محبوب خداست.
آیتالله محامی اظهار کرد: قبل و بعد از پیروزی انقلاب گروههای مختلفی شکل گرفتند که برخی از آنها عنوان اسلامی را هم یدک میکشیدند اما نیت آنها چیز دیگری بود و بعدها واقعیت و حقیقت خود را نشان دادند و خروجی آن هم به نفع انقلاب اسلامی و اسلام نشد و در برابر اسلام و انقلاب اسلامی موضع گرفتند اما در برابر این گروههای ضرار یک بنیانی بر اساس تقوا و با نگاه نورانی، نافذ و نیت خالص حضرت امام خمینی(ره) به نام بسیج شکل گرفت و در این گروه مردانی جمع شدند که به تعبیر امام لشکر مخلص خدا هستند و با خلوص نیت برای خودسازی دور هم جمع شدند تا به اسلام خدمت کنند.
وی گفت: طبق یک قانون خدا انسانهای پاک را میپسندد و لذا پایگاههای بسیج یک عبادتگاه و حضور در پایگاههای بسیج یک معبد و کار در پایگاههای بسیج یک عبادت است.
وی ادامه داد: با این نگاه چند ویژگی در بسیج باید مد نظر قرار بگیرد ابتدا نگاه نورانی و نیت خالص امام خمینی(ره) و دوم خلوص نیت بسیجی که برای فرمان ولی قدم بر می دارد و تا جایی که پیش میرود که جان در کف دست میگیرد و برای اطاعت از ولی و دفاع از انقلاب و میهن اسلامی جان خود را هم تقدیم می کند که این کار کوچکی نیست.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: تقدیم جان اتفاق کوچکی نیست و نشأت گرفته از یک ایمان قوی است چرا که خیلیها بر حسب ظاهر مومن هستند اما درجات ایمان متفاوت است و حتی برخی در عین ادعای مسلمانی حتی حاضر به اجرای خمس و زکات هم نبودند و نیستند.
وی اذعان داشت: اگر ایمان و باور نباشد مقاومت امکان پذیر نیست و به تعبیر امام حسین(ع) "الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم" انسان بنده دنیاست و دین لق لقه زبان است "فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون" وقتی گرفتار بلاها و سختیها بشود آن زمان دین دار کمپیدا میشود.
آیتالله محامی اظهار داشت: در طول تاریخ همین گونه بوده است و حتی در حادثه کربلا هم این مسئله از تعداد اصحاب امام حسین(ع) نمایان است و حتی کسانی که به طور خاص خود را به اهل بیت(ع) منتسب میکردند هم پای آنها لرزید.
وی ادامه داد: ویژگی بسیج این است که عمق ایمان را درک کرده و در جان او رسوخ پیدا کرده و لذا از نوجوان گرفته تا جوان از مرد گرفته تا زن همه پای کار آمدند و اگر بخواهیم همچنان بسیج قوی، مقتدر، پویا، با نشاط، حاضر در صحنهها و نقش آفرین باشد باید این ویژگیها همچنان حفظ بشود.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: در پایهگذاری کار با خلوص نیت، استمرار کار هم نیاز به همان خلوص نیت دارد و باید برای تعمیق این ایمان و باور دینی تلاش کنیم تا بسیجی ما یک بسیجی واقعی باشد چرا که این بسیج باید پشتوانه سپاه در پاسداری از انقلاب اسلامی باشد و باید ایمان به ولی فقیه و باور قلبی به انقلاب و اسلام داشته باشد تا وقتی که پای خطر میرسد حاضر باشد جان خود را هم تقدیم کند.
امام جمعه زاهدان افزود: نکته اینجاست که ما در تقویت باورها، تقویت پیوند بین امت و امام، افزایش معرفت بسیج به فرمانده کل قوا و تقویت دلدادگی برای ایستادگی تا پای جان چه مقدار کار کردهایم؟ چرا که فرد با تردید، دو دلی و وجود شبهات فراوان در ذهن دیگر حاضر نیست جان در کف دست بگیرد.
آیتالله محامی خاطرنشان کرد: در جلسات مختلف مطرح کردم که متاسفانه ما آن گونه که باید قدر مقام معظم رهبری را نمیدانیم و حتی گاهی در خارج از کشور بیشتر از ما به این موضوع توجه داشته و بیشتر قدر میدانند و برای ما باعث شرمندگی است که آنها به ما توصیه میکنند قدر رهبر خود را بدانید و شهید سیدحسننصرالله طی یک سخنرانی عنوان میفرمودند که ولایتمداری ما با شما ایرانیها تفاوت دارد از این جهت که شما وقتی یک دستور حضرت آقا را میشنوید به شکلهای مختلف آن را تعبیر میکنید در حالی که ما صد در صد سراغ اجرای آن میرویم و جایی که آگاهی نداشته باشیم نیز سوال کرده و بر اساس نظر ایشان عمل میکنیم و عنوان میکردند که وقتی در شورای حزبالله نشسته و بحث میکنیم اگر جایی نظر حضرت آقا را ندانیم اما احتمال بدهیم یک گزینه به نظر آقا نزدیکتر است رأی داده و به آن عمل میکنیم.
وی اضافه کرد: ما برای شناخت این شخصیت فرزانه و این رهبر حکیم چه مقدار کار کردهایم؟ و باید دقت داشتهباشیم که این کار با بخشنامه امکان پذیر نیست بلکه فرد باید ایمان و باور داشته باشد که در این حالت جان فدا بوده و افتخار میکند که بتواند در این جهت نقشی ایفا کند.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: بنده در گذشته هم مطرح کردم که اگر تنها به 50 درصد فرمایشات مقام معظم رهبری عمل میشد وضعیت کشور در ابعاد مختلف اخلاقی، معنوی و فرهنگی و اقتصادی بسیار بهتر از این بود.
آیتالله محامی اظهار داشت: حتی در دوران جنگ تحمیلی نیز ما همه توان کشور را پای کار نیاوردیم و تنها درصدی از توان خود را استفاده کردیم و در حال حاضر نیز به همین شکل است و به رهنمودهایی که مقام معظم رهبری چندان عمل نمی شود در حالی که همه شعار ولایتمداری میدهند و عمدتا به دنبال منافع خودشان هستند.
امام جمعه زاهدان افزود: باید بسنجیم که چه کسانی ولایتمدار و چه کسانی اهل ولایتمداری نیستند و در زمان جنگ جمل عدهای خدمت حضرت علی(ع) عرض کردند که در این میدان تشخیص حق برای ما سخت است و ما را به مرزها بفرستید که به راحتی با کفار بجنگیم و در آن جا امیرالمومنین(ع) فرمودند: "اِعرِفِ الحَقَّ، تَعرِف أهلَهُ" حق را بشناس تا اهل حق را بشناسی و با اشخاص، جایگاهها و نسبتها و روابط نمیتوان حق را شناخت و با خط کش و میزان حق می توانیم تشخیص بدهیم که کدام اهل حق و کدام مخالف حق هستند.
وی بیان داشت: باید بیانات مقام معظم رهبری را فهرست و بعد مشاهده کنیم که چه تعداد اهل عمل به این فرمایشات و در واقع ولایتمدار هستند.
امام جمعه زاهدان گفت: برای مثال مقام معظم رهبری بارها تاکید فرمودهاند که نمایندگان مجلس در عزل و نصبها دخالت نکنند اما در واقع چند نفر به این نکته عمل می کنند و بنده در سالهای گذشته و در گردهمایی سراسری ائمه جمعه با حضور رئیس جمهور شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی هم مطرح کردم که در میان نامزدهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی کسی رای میآورد که هزینه بیشتری انجام دهد و این هزینه را یا خود فرد تامین کرده یا از افراد گرفته و طبیعتا دیگر پس از انتخاب به دنبال جبران هزینه است لذا فرد وزیر را تحت فشار قرار میدهد.
وی افزود: در مقابل دولتمردان از قبیل وزرا نیازمند رای نمایندگان بوده و در میان دولتمردان کمتر کسی مردانگی به خرج داده و در مقابل فشارها ایستادگی میکند و یکی از آسیبهای دیگر این است که قوه قضائیه هم برای تصویب بودجه نیازمند مجلس و برای تخصیص آن نیازمند دولت است و این یک آسیب در سطح کشور است.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: کاری که ما باید در برنامههای خود انجام دهیم این است که اساس بسیج و برگ برنده آن را حفظ کنیم تا بتواند همچنان نقش آفرینی کند و لازمه کار این است که همچنان بسیج را لشکر مخلص خدا حفظ کنیم و پیوند بسیج و بسیجی را با رهبری، فرماندهی و ولیفقیه تقویت کنیم تا فرد حاضر باشد جان خود را تقدیم کند و دیگر ولایتمداری شعار نباشد و در مقام عمل به وقوع بپیوندد که باز لازمه این کار افزایش معرفت و شناخت فرد نسبت به حکمت، شخصیت، علمیت، بصیرت، مدیریت، زهد، عرفان، معنویت، اخلاق و بزرگواری مقام معظم رهبری است.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: انسان فطرتا دوست دار زیبایی است که زیبایی ظاهری یک جهت و جهت مهمتر زیبایی باطنی است که طبیعتا دارای جاذبه بیشتر است و اگر بتوانیم این کمالات را معرفی کنیم به نتیجه خواهیم رسید و متأسفانه ما در این جهت کم کاریهای زیادی داریم.
لازم به ذکر است در ابتدای این دیدار سردار آبسالان جانشین سپاه سلمان استان نیز گزارشی از برنامههای طراحی شده جهت اجرا در طول هفته بسیج را ارائه کرد.
انتهای پیام/به
∎