شناسهٔ خبر: 69703893 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

از پهنه خطر «منبع آب» اهواز چه خبر؟

«منبع آب» یکی از محله‌های کارگری‌نشین شرق اهواز است؛ بززگترین و خطرناک‌ترین محله «پهنه خطر» اهواز که ۸۱۱ خانه این منطقه در پهنه کاملا خطرناک و بحرانی از نظر ریزش کوه و وقوع حادثه، قرار دارند.

صاحب‌خبر -

خانواده‌های زیادی در سکونت‌گاه‌های ناایمن این محله که در حاشیه تپه‌ها زندگی می‌کنند. در فصل بارندگی هر لحظه خطر ریزش کوه وجود دارد و هر آن ممکن است جانی گرفته شود.

هر چند منبع آب در حاشیه شهر قرار ندارد اما یکی از محله‌های حاشیه‌نشین و فقیر و پرخطر اهواز محسوب می‌شود؛ با گسترس حاشیه‌نشینی و مهاجرت مردم از روستاها به شهرها، خانواده‌هایی بدون توجه به ضوابط شهرسازی و حتی بافت فرسوده منطقه، روی کوه‌ها خانه‌هایی ساخته‌اند و سال‌ها است در اینجا زندگی می‌کنند؛ در خانه‌های ناایمن.

مهرماه سال ۹۶ بود که کوه روی چند خانه در منبع آب ریزش کرد و جان یک کودک چهار ساله را گرفت. هر چند پیش از این اتفاق، شهرداری اهواز اخطاریه‌هایی برای این خانوارها صادر کرد اما آن‌ها مقاومت ‌کردند و  همچنان در خانه‌های طبقاتی و پلکانی در دل کوه زندگی می‌کنند.

بعد از آن هم هرازگاهی و در روزهای بارانی، کوه ریزش می‌کند و سال ۹۹ باز هم این اتفاق تکرار شد اما این بار تلفات جانی نداشت. 

از پهنه خطر «منبع آب» اهواز چه خبر؟ ریزش کوه در منبع آب 

۲۶ مهر سال ۱۳۹۹، غلامرضا شریعتی استاندار وفت خوزستان گفت: توافقات انجام و پروانه ساخت برای ۸۰۰ واحد صادر شده است. با وزیر راه نیز توافق شده که حداقل ۸۱۱ واحد را تحویل دهند تا خانوارهای در معرض خطر جابه‌جا شوند.

بنا به گفته وی پیگیری‌ها برای تحویل همه واحدها و حتی جابه‌جایی خانه‌های واقع در پهنه خطر درجه ۲ در حال انجام بود و قرار بود در مدت دو سال این مساله به صورت کامل حل شود اما بعد از چند سال هنوز خانوارها از این پهنه خطر جابه‌جا نشده‌اند.

حالا که فصل بارندگی در راه است و معمولا باران‌های اهواز شدید است، ترس ریزش کوه باز هم برای اهالی این محله یادآوری شده است. 

اجازه ساخت و ساز در پهنه خطر اهواز نباید داده شود 

سیداحمد موالی‌زاده فرماندار اهواز در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص آخرین وضعیت پهنه خطر اهواز اظهار کرد: سال‌ها است در حال تلاش جدی برای جلوگیری از ساخت و ساز در پهنه خطر اهواز به ویژه در محله منبع آب هستیم.

وی با ابراز گله‌مندی از دستگاه‌های مسئول در این زمینه و ورود دادستان به این مساله افزود: شهرداری اهواز و اداره‌کل راه و شهرسازی خوزستان نباید اجازه دهند در پهنه خطر، ساخت و ساز و سکونت انجام شود.

فرماندار اهواز گفت: عده‌ای از قبل ساخت و ساز انجام داده‌اند و در این خانه‌ها زندگی می‌کنند. در این زمینه برای جابه‌جایی خانوارها پروژه ساخت ۱۶۸۰ واحدی در دست اجرا است و در قالب این پروژه، هزینه ساخت مسکن خانوارهای کمتر برخوردار توسط دولت پرداخت می‌شود و برای بقیه هم با اعطای تسهیلات خوب، مسکن ساخته می‌شود.

موالی‌زاده عنوان کرد: ۸۰۰ واحد از این پروژه برای جابه‌جایی خانوارهای پهنه خطر در نظر گرفته شده است که از این تعداد، ۲۳۰ واحد برای خانواده‌های کم‌بضاعت است. 

تشکیل کارگروه ویژه جابه‌جایی ساکنان  

وی بیان کرد: روند اجرای این پروژه در حال انجام است و کارگروه ویژه‌ای برای پیگیری تکمیل این پروژه تشکیل شده و در حال فعالیت است و ما به جد پیگیر این مساله هستیم.

فرماندار اهواز با اشاره به پیشرف فیزیکی ۶۰ تا ۷۰ درصدی این واحدها، گفت: مسئولان راه و شهرسازی خوزستان باید سریع‌تر این پروژه را تکمیل کنند تا دیگر شاهد سکونت افراد در پهنه خطر نباشیم. بعد از جابه‌جایی این خانوارها، موضوع جلوگیری از ساخت و ساز در این محله‌ها بسیار مهم است.

وی عنوان کرد: بافت و شرایط محله منبع آب به گونه‌ای است که با بارندگی، خطر ریزش تپه‌ها و کوه وجود دارد و در زمان بارندگی همیشه در آماده‌باش هستیم تا اتفاقی برای فردی رخ ندهد.

انتهای پیام