شناسهٔ خبر: 69703427 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

لازمه وفاق میان دولت و ملت / چرا آغاز سفرهای استانی رئیس جمهور مهم است؟

زمانیکه روسای جمهور دولت های گذشته سفر استانی خود را در مراکز استان به پایان می رساندند و از این منطقه خارج می شدند بخشنامه مصوبات را با خود به تهران می بردند و در واقع این رفتار نشانه همان مثالی است که می گوید؛ سنگ بزرگ علامت نزدن است؟

صاحب‌خبر -

با وجود گذشت چند ماه از استقرار دولت چهاردهم، خبری از آغاز سفرهای استانی رئیس جمهور نیست. پیشتر عبدالکریم حسین‌زاده، معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم با بیان اینکه ارتباط با مردم قطع‌شدنی و حذف‌شدنی نیست گفته بود که حتماً این سفرها برقرار خواهد بود. این در حالی است که دو روز پیش فداحسین مالکی نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، از سفر احتمالی دکتر پزشکیان به سیستان و بلوچستان خبر داد و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این سفر در  چند روز آینده  انجام می‌شود.با توجه به تاکید چندباره رهبر معظم انقلاب بر لزوم تداوم حضور دولتمردان در میان مردم برای اشنایی با مشکلات و برنامه ریزی در این زمینه، به سراغ دو تن از کارشناسان سیاسی  رفته و برنامه دولت در زمینه سفرهای استانی را مورد بررسی قرار دادیم.

لازمه وفاق میان دولت و ملت / چرا آغاز سفرهای استانی رئیس جمهور مهم است؟

حاشیه مانعی برای غفلت دولت از مصوبات استان ها

اکبر منتجبی سردبیر روزنامه سازندگی و فعال اصلاح طلب در گفت و گو با قدس آنلاین، سفرهای استانی رئیس جمهور به همراه هیئت دولت به استان های مختلف کشور را امری بسیار مثبت و ارزنده ارزیابی کرد و معتقد است:در وهله اول رئیس جمهور با مشکلات مردم در مناطق مختلف و دور افتاده از پایتخت و کلان شهرهای کشور آشنا می شود و شخصأ با حضور و دیدارهای چهره به چهره با مردم می تواند مشکلات و مصائب آنها را مورد بررسی و پیگیری نماید.

این کارشناس رسانه تاکید داشت: اگر رئیس جمهور بتواند در برخی از استان های بحران زده و مرزی کشور جلسات هیئت دولت را با حضور مقامات و مدیران استانی  بصورت نمادین برگزار نماید می تواند گام مثبتی را در حل مشکلات و حتی تخصیص اعتبارات لازم به این مناطق داشته باشد.

وی گریزی به برخی از مشکلات سفرهای استانی در دوره های ریاست جمهوری نهم، یازدهم و سیزدهم زد و افزود: یکی از مسائلی که به شدت به مشکلات سفرهای استانی در دوره ریاست جمهوری، شهید رئیسی، روحانی و احمدی نژاد دامن می زد تحت تأثیر قرار گرفتن در محیط استان ها و شهرها بود بطوریکه به جای حل مشکلات اصلی این مناطق صدها مصوبه کم اثر و بی ارزش مانند ساخت فلان پل، تخریب فلان ساختمان وغیره جلساتی برگزار می شد و در همین راستا مصوبات بسیاری بر خلاف تصور تصویب می شد . سردبیر روزنامه سازندگی اظهار کرد: زمانیکه روسای جمهور دولت های گذشته سفر استانی خود را در مراکز استان به پایان می رساندند و از این منطقه خارج می شدند بخشنامه مصوبات را با خود به تهران می بردند و در واقع این رفتار نشانه همان مثالی است که می گوید؛ سنگ بزرگ علامت نزدن است؟ این فعال اصلاح طلب با اشاره به اینکه مصوبه زمانی قابلیت اجرایی به خود می گیرد که پشتوانه داشته باشد بطوریکه اگر در جلسه استانی رئیس جمهور برای اجرای یک مشکل مهم هزار ملیارد تومان اعتبار در نظر می گیرد باید این اعتبار حداقل یک الی دو هفته بعد به حساب استان واریز شود تا این مشکل حل شود نه اینکه وقتی در گذشته دویست مصوبه احساسی و خارج از اصل توسط آقایان در دولت های گذشته گرفته می شود و برای هرکدام فلان مقدار هزینه در نظر گرفته می شود هیچکدام قابلیت اجرایی به همراه نداشته باشد.

اکبر منتجبی در رابطه با سوالی در موضوع وفاق ملی در دولت چهاردهم مطرح شد و اینکه حضور پزشکیان چقدر می تواندئ به وفاق میان دولت و ملت منجر شود اینگونه پاسخ داد: دکتر پزشکیان در روز های ابتدایی حضور خود در دولت، سعی کرد با تمام ظرفیت های که در اختیار دارد در حوزه سیاسی با تمام جناح ها و گروه های سیاسی و افراد مختلف تعامل بر قرار سازد حتی وی در انتخاب وزیران، استانداران و مدیران کل تلاش کرد با نگاه بینابینی با تمام گروه ها و جریانات سیاسی به توافق برسد.   وی تصریح کرد: بعنوان مثال پزشکیان در برخی استان ها از جمله اصفهان و یزد، که تعداد آرای مأخوذه خود نسبت به دیگر کاندیدا ریاست جمهوری( سعید جلیلی)کمتر بود فردی را بعنوان سکاندار استان انتخاب نماید که به جریان اصولگرا و حتی دکتر جلیلی نزدیک باشد. او اظهار داشت: این تعامل را حتی در دیگر حوزه های دولتی نیز ایجاد کرد بطوریکه از افراد و دیگر قومیت ها و اقلیت ها نیز در حوزه دولت چهاردهم استفاده شده است.

سردبیر روزنامه سازندگی با اشاره به گلایه مندی مردم در اقتصاد و تلاش دولت برای برقراری وفاق میان مردم و حاکمیت، گفت: در زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم برخی از مردم به دلیل تحت تأثیر قرار گرفتن، توسط رسانه های معاند غربی و جریان های ضد انقلاب  در انتخابات شرکت نکردند البته بخشی هم به دلیل مشکلات اقتصادی که تا حدودی بر روی افکار سیاسی اثرگذار بوده تمایلی برای حضور در پای صندوق رای نداشتند در این مواقع رئیس جمهور باید با استفاده از ظرفیت های موجود وفاق و همدلی را در جامعه ایجاد نماید و این اقدام تنها با تعمل با کشورهای همسایه و سایر دولت های غربی و شرقی در زمینه سرمایه گذاری در کشور فراهم خواهد شد تا بخشی از مشکلات اقتصادی بر طرف و زمینه نابودی تحریم ها در کشورفراهم شود.همین موضوع می تواند به وفاق حداکثری در جامعه کمک کند.

لازمه وفاق میان دولت و ملت / چرا آغاز سفرهای استانی رئیس جمهور مهم است؟

لازمه وفاق در جامعه همدلی مسئولان با یکدیگر است

ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا هم دیدگاه خود را در مورد سفرهای استانی پزشکیان را همسو با شعار وی در زمان انتخابات ریاست جمهوری  می داند و افزود: وی در دوران تبلیغات ریاست جمهوری  و در بین دیگر رقیبان انتخاباتی خودهمواره  بر روی کلمه وفاق در عرصه های مختلف کشور تاکید داشت واینکه چقدر توانسته دکترپزشکیان  به این مسئله رنگ واقعیت ببخشد ویا آن را محقق سازد بحث مستقلی دیگری دارد.

وی تصریح کرد: رئیس جمهور بارها اعلام کرده صدای بی صدای مردم است و بارها وی با حضور در میان مردم تلاش داشته مسئله پروژه کم کردن فاصله بین حاکمیت و مردم را اجرایی نماید اما یکی از مواردی که به مسئله وفاق حتی در سفرهای استانی پیش روی پزشکیان کمک می کند این است که مردم زمانیکه که تصاویر اختلاف و دعواهای مختلف مسئولان  را می بیندطبیعتأ این امر منجر به فاصله میان حاکمیت و مردم خواهد شد،بنابراین باید در این زمینه گام اساسی برداشته شود.

او اظهار داشت: البته در طی کمتر از سه ماه از تشکیل دولت چهاردهم، رئیس جمهور تصمیم به اجرای سفرهای استانی گرفته که امری مطلوب و منطقی است چراکه زمانیکه رئیس دولت قصد سفر به استان و یا شهرستانی را دارد باید اطلاعات کافی و وافی از مسائل مخلف آن را داشته باشد تا بتواند سفر استانی پرباری برای مردم داشته باشد. اقدام پزشکیان برای حضور در سیستان و بلوچستان بعنوان اولین سفر استانی خود، می تواند نتایج مثبتی را به همراه خود داشته باشد.

این فعال سیاسی اصولگرا اظهار کرد: اگر دکتر پزشکیان در همان روزهای ابتدای خود در دولت چهاردهم به سفرهای استانی عزیمت می کرد صرفأ این سفر بعنوان حضوری تشریفاتی در استان تلقی می شد هرچند که با مردم ملاقات های حضوری و چهره به چهره هم برقرار می کرد اما در کل با مسائل استان، مشکلات مردم و غیره هیچ شناختی نداشت و با مشکل مواجه خواهد شد. این در حالی است که در مرحله اول لازم است رئیس جمهوری در جریان مسائل اصلی و کلی کشور قرار بگیرد و سپس با حضور خود در استان درباره مشکلات و طرح های استانی تصمیم و مصوبه اجرایی اتخاذ نماید.

ناصر ایمانی مسئله وفاقی که رئیس جمهور از ابتدای دولت چهاردهم مطرح کرد را سیاست درست وی دانست و افزود: در شرایط فعلی و مقطع کنونی کشور باید در بین گروه ها،جریان ها به خصوص در بین نیروهای سیاسی کشور و مدیران وفاق و همدلی شکل بگیرد تا کشور از چرخه حرکت خود خارج نشود.

وی تصریح کرد: البته منظور دکتر پزشکیان از وفاق این است که این امر بیشتر در بین گروه های و نیروهای سیاسی موثر در داخل حاکمیت  شکل بگیرد و طبیعتأ این مسئله  می تواند باعث بالا رفتن سطح مقبولیت حاکمیت در میان مردم شود.