شناسهٔ خبر: 69703333 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

جشنواره سی و چهارم تئاتر رضوان منتخبینش را در بخش نمایش صحنه معرفی کرد

صاحب‌خبر -
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، در آغاز مراسم اختتامیه سی‌ و چهارمین جشنواره تئاتر استانی خراسان رضوی (رضوان) که در مجتمع فرهنگی‌ هنری امام‌رضا (ع) برگزار شد، دبیر اين رویداد اظهار کرد: با بازبینی ۲۸۰ نمایش در بخش‌های مختلف صحنه‌ای، خیابانی و نمایش‌نامه‌خوانی، مشارکت چشمگیری از نسل جوان و خلاق در این دوره به چشم می‌خورد.

رضا عرفانی افزود: امیدوارم این جشنواره به بهترین نحو برگزار شده باشد. طی روز‌های اخیر، به اهمیت برگزاری جشنواره فکر می‌کردم و اینکه چگونه می‌توان به نحو مؤثری آن را گسترش داد.

وی گفت: این جشنواره با همکاری انجمن هنر‌های نمایشی استان و حمایت شورای سیاست‌گذاری به مرحله اجرا رسید و به‌عنوان نماینده گروه هفت‌نفره‌ای که این مسئولیت را برعهده دارد، قدردان اعتماد انجمن و شورای سیاست‌گذاری به‌ویژه مدیرکل ارشاد هستم.

عرفانی با اشاره به نوآوری‌های جشنواره امسال، بیان کرد: پس از بررسی‌های اولیه، به این نتیجه رسیدیم که باید جشنواره را گسترش دهیم. به همین دلیل، بخش‌های ویژه‌ای شامل تئاتر کودک و نوجوان، تئاتر جوان و نمایش‌نامه‌خوانی به جشنواره اضافه شد.

دبیر جشنواره اذعان کرد: گرچه برخی مخالف این گسترش بودند و اظهار داشتند که با بودجه محدود نمی‌توان چنین بخش‌هایی را افزود، اما هیئت‌مدیره تصمیم گرفت تا این بخش‌ها را اضافه کند و این‌ کار با تلاش همکاران انجام شد.

وی از آمار فعالیت‌ها و مشارکت‌های گسترده‌ای که در این دوره جشنواره صورت گرفته است، خبر داد و گفت: در مجموع، ۲۸۰ نمایش در بخش‌های مختلف صحنه‌ای، خیابانی و نمایش‌نامه‌خوانی بازبینی شدند. ۵۴ نمایش‌نامه‌نویس آثار خود را برای رقابت ارائه دادند و نزدیک به ۵۷ عکاس نیز در این جشنواره حضور داشتند. این آمار برای ما نشان از حضور پررنگ نسل جوان و خلاق استان در این جشنواره دارد.

عرفانی با اشاره به چالش‌های موجود، تصریح کرد: شهر مشهد با تمامی ظرفیت‌های فرهنگی خود هنوز زیرساخت‌های مناسبی برای برگزاری جشنواره‌های بزرگ ندارد. همچنین هنوز در زمینه بانک اطلاعاتی هنرمندان، با مشکل جدی مواجه هستیم و اطلاعات هنرمندان غالباً به افراد خاصی وابسته است؛ به‌گونه‌ای که در صورت نبود این افراد، داده‌های هنرمندان نیز از دست می‌رود. این مسئله می‌تواند آسیب بزرگی برای عرصه نمایش باشد.

عرفانی از تمامی افرادی که در برگزاری این جشنواره او را همراهی کرده‌اند، تشکر کرد و گفت: امیدوارم این اختتامیه برای همه ما به‌یادماندنی باشد و ما بتوانیم از دستاورد‌های آن برای ارتقای هنر نمایش در سال‌های آتی استفاده کنیم.

هنرمندان میراث‌دار گنجینه‌های ادبی و فرهنگی کشور هستند
در ادامه این مراسم محمد حسین‌زاده، با تقدیر از زحمات کادر اجرایی جشنواره استان، به اهمیت حضور نمایش‌ها در بخش‌های مختلف از جمله کودک و نوجوان، جوان، نمایشنامه‌خوانی، نمایشنامه‌نویسی، نمایش‌های خیابانی و صحنه‌ای اشاره کرد.

وی هنرمندان را میراث‌دار گنجینه‌های ادبی و فرهنگی کشور دانست و گفت: شما با هنر خود می‌توانید در تاریخ این کشور و جهان ماندگار شوید.

حسین زاده همچنین گفت: هنرتان را در مسیر حق و عدالت نگه دارید و به خود افتخار کنید.

تماشاگران سرمایه اصلی نمایش هستند
در ادامه این آیین، معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی اداره کل هنر‌های نمایشی کشور ضمن قدردانی از زحمات دست‌اندرکاران و هیئت داوران، تأکید کرد: تماشاگران، سرمایه اصلی نمایش هستند و باید از آنان تشکر کرد.

علی ایزدی، با بیان اینکه از حضور در کنار هنرمندان و شرکت‌کنندگان این رویداد خرسند است، از تمام کسانی که در طول مدت برگزاری جشنواره زحمت کشیده‌اند نیز تقدیر کرد.


برگزیدگان نمایش های صحنه ای سی و چهارمین جشنواره تئاتر استانی خراسان رضوی (رضوان) به شرح ذیل است:

هیات داوران سی و چهارمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی (رضوان) در بخش‌های طراحی پوستر و بروشور، طراحی نور و گریم هیچ فردی را برگزیده ندانست، اما در بخش موسیقی، لوح شایسته تقدیر خود را به مهرداد لایزال آهنگساز نمایش «مورکائیت» از خواف اعطا کرد.

طراحی لباس:

لوح شایسته تقدیر به صورت مشترک به فائزه طباطبایی طراح لباس نمایش «هندی کم» از نیشابور و فاطمه رجایی طراح لباس نمایش «تلقین» از مشهد اعطا شد.

طراحی صحنه:

دیپلم افتخار و تندیس جشنواره به رضا حسن زاده طراح صحنه نمایش «مورگانیت» از خواف و لوح شایسته تقدیر به محمدحسین تقویان طراح صحنه نمایش «اداره پست ساحلی ... بفرمایید» از مشهد اعطا شد.

نمایشنامه نویسی:

هیات داوران جشنواره در این بخش هیچ فردی را شایسته رتبه نخست و رتبه دوم ندانست، اما رتبه سوم این بخش را به سید محمد سجادی نویسنده نمایش «ایستگاه مترو» از مشهد و لوح شایسته تقدیر را به اکبر صادقی نویسنده نمایش «مورگانیت» از خواف اعطا کرد.

کارگردانی:

هیات داوران این جشنواره در این بخش هیچ فردی را شایسته رتبه نخست ندانست، اما رتبه دوم را به احسان دبیر کارگردان نمایش «تلقین» از مشهد، رتبه سوم را به صورت مشترک به سید محمد سجادی کارگردان نمایش «ایستگاه مترو» از مشهد و احسان اتابکی کارگردان نمایش «هندی کم» از نیشابور، لوح شایسته تقدیر را به محسن مسعودی فر کارگردان نمایش «آیه» از نیشابور اعطا کرد.

بازیگری مرد:

دیپلم افتخار و تندیس جشنواره و رتبه اول در این بخش به آرمان صفری بازیگر نمایش «ایستگاه مترو» از مشهد، رتبه دوم به صورت مشترک به سجاد کریم دخت بازیگر نمایش «تلقین» از مشهد و احسان اتابکی بازیگر نمایش «هندی کم» از نیشابور، رتبه سوم به صورت مشترک به صادق مبروق بازیگر نمایش «هتلی ها» از تربت حیدریه و احسان رجایی بازیگر نمایش «بیسکوئیت مادر» از مشهد، لوح شایسته تقدیر به امیرحسین عامل بازیگر نمایش «نیکولایف» از مشهد اعطا شد.

بازیگری زن:

هیات داوران این بخش در حوزه بازیگری زن هیچ فردی را شایسته رتبه نخست ندانست، اما رتبه دوم این بخش را به صورت مشترک به غزل زهرایی بازیگر نمایش «بیسکوئیت مادر» از مشهد و مهسا مهدوی بازیگر نمایش «تلقین» از مشهد، رتبه سوم این بخش را به محدثه مهرپویان برای نمایش «مورگانیت» از خواف و لوح شایسته تقدیر این بخش را به صورت مشترک به نورا داورپناه بازیگر نوجوان نمایش «هتلی ها» از تربت حیدریه و مهلا علیزاده بازیگر نمایش «بیسکوئیت مادر» از مشهد اعطا کرد.

 

قابل ذکر اینکه نمایش "آیه" به کارگردانی محسن مسعودی فر در این جشنواره توانست جایزه معاونت فرهنگی و هنری سپاه را بدست آورد، نمایش "کمپانی متکدیان" به کارگردانی احمد طاحونچی از مشهد که با حضور هنرمندان در زندان مرکزی مشهد به اجرا درآمد جایزه ویژه دبیر این جشنواره را بدست آورد.


گفتنی است؛ داوران بخش صحنه سی و چهارمین جشنواره تئاتر استانی رضوان، «امیرحسین حریری»، «عبدالله برجسته» و «قدرت‌الله فتحی» بودند.