شناسهٔ خبر: 69702440 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اهم اخبار اجتماعی ایرنا در ۲۲ آبان؛

لایحه «حمایت از زنان» در گیر و دار تصویب/رفع مشکل ۱۳هزار مستمری بگیر

تهران- ایرنا- بسته اخبار اجتماعی ایرنا در بیست ودوم آبان به لایحه حمایت از زنان،دستور بررسی قتل پزشک قلب،افزایش عفونت بیمارستانی با مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک،جزئیات معافیت مشمولان غیرغایب بالای ۳۵سال،رفع مشکل ۱۳هزار مستمری بگیر،افزایش دو برابری سرانه مدارس،توضیح دیوان عدالت اداری درباره رد شکایت علیه انتصاب ظریف،اعمال ترمیمی رایگان درمناطق محروم و روایت خواهر خبرنگار ایرنا از روز قتل پرداخته است.

صاحب‌خبر -

در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور می‌کنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را می‌توانید در ادامه بخوانید.

انجام اعمال ترمیمی رایگان در مناطق محروم

دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران گفت: جراحان پلاستیک در نقاط مختلف کشور تاکنون بیش از ۳۰ سفر در مناطق محروم انجام داده و این اعمال ترمیمی را به صورت رایگان ارائه می‌دهند.  

علیرضا صابری از همراهی جراحان فوق تخصص پلاستیک با مردم در مناطق محروم خبر داد و افزود: اعضای این انجمن با سه موسسه خیریه، شامل ققنوس، مرهم و نهاد امید و دانش همکاری دارد.

این جراح فوق تخصص در خصوص فعالیت‌های خیرخواهانه انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران گفت: موسسه ققنوس در حوزه ترمیم سوختگی فعالیت می‌کند و پزشکان فوق تخصص پلاستیک همکاری گسترده‌ای با این مؤسسه دارند. موسسه ملی مرهم نیز در زمینه ناهنجاری‌های مادرزادی، به ویژه شکاف لب و کام، فعالیت می‌کند و جراحان پلاستیک در نقاط مختلف کشور تاکنون بیش از ۳۰ سفر انجام داده و این اعمال ترمیمی را به صورت رایگان ارائه می‌دهند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

پرداخت حق پرستاری برای افراد با اختلال طیف اوتیسم شدید و خیلی شدید

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به مخارج بالای خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم، گفت: برای افراد با اختلال طیف اوتیسم شدید و خیلی شدید، حق پرستاری در هر ماه پرداخت می‌شود.

فاطمه عباسی با اشاره به تامین مستمری نیز گفت: خدمات مستمری برای این گروه هدف مانند سایر عزیزان دچار معلولیت مدنظر قرار گرفته و پرداخت مستمری به شدت معلولیت توانخواه مرتبط نیست.

وی ادامه داد: به رغم تدارک حق پرستاری برای این عزیزان، تمام این اقدامات تنها پاسخگوی بخش کوچکی از نیازهای گسترده و عمیق خانواده‌هاست و حتی پوشش متوسط نیاز افراد دارای اوتیسم، نیاز به همیاری همه جانبه ذینفعان و ذی‌نقشان و به ویژه تمام دستگاه‌های مسئول دارد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

توضیح دیوان عدالت اداری درباره رد شکایت علیه انتصاب ظریف

دیوان عدالت اداری توضیحاتی درباره رد شکایت از تصمیم به انتصاب محمدجواد ظریف به عنوان معاون راهبردی رئیس جمهور ارائه کرد.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، اخیرا متن یک حکم از شعبه‌ای در دیوان عدالت اداری در فضای مجازی منتشر شده است که بنابر حکم صادر شده انتصاب محمدجواد ظریف معاون رئیس جمهور در محل خدمت خود بلامانع تشخیص داده شده است؛ انتشار این حکم در فضای مجازی با تفاسیر مختلفی مواجه شد.

بنابراین گزارش، در رابطه با موضوع شکایت مطرح شده در دیوان عدالت اداری با موضوع عدم رعایت مقررات قانونی در انتصاب محمدجواد ظریف و حواشی به وجود آمده در این رابطه، نکاتی برای تنویر افکار عمومی ارائه شده است: مجلس شورای اسلامی در قانون دیوان عدالت اداری که در تاریخ اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ مصوب کرده، صلاحیت و حدود اختیار هیات‌های عمومی دیوان عدالت اداری را در ماده ۱۲ قانون مذکور، تعیین و شناسایی کرده است و با دقت در مفاد مقرره مزبور مشخص می‌شود، هیچ یک از موارد قابل طرح در هیات عمومی دیوان عدالت اداری، شامل انتصابات موردی و تصمیمات ماخوذه در این مورد یعنی عزل و نصب مستخدمین دولت در مراجع دولتی و عمومی غیردولتی نمی‌شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

لایحه «حمایت از زنان» در گیر و دار تصویب/رفع مشکل ۱۳هزار مستمری بگیر

دستور وزیر بهداشت برای بررسی فوری قتل پزشک متخصص قلب در یاسوج

در پی قتل دکتر مسعود داوودی، متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ضمن تسلیت به خانواده این پزشک متخصص، اعلام کرد که با دستور وزیر بهداشت و همکاری دستگاه قضایی، شناسایی عامل قتل این پزشک متخصص در دستور کار قرار گرفته است.

حسین کرمانپور، سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در تماس با خانواده این پزشک متخصص اهل شاهرود، ضمن ابلاغ پیام تسلیت وزیر بهداشت تاکید کرد که وزارت بهداشت تمام قد در حمایت از نیروهای بهداشتی و درمانی، ایستاده و با دستور وزیر بهداشت تا حصول نتیجه در این پرونده، پیگیری‌های لازم را خواهد داشت.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

لایحه «حمایت از زنان» در گیر و دار تصویب/رفع مشکل ۱۳هزار مستمری بگیر

مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک باعث افزایش عفونت بیمارستانی می‌شود

رئیس نخستین همایش جامع ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی هشدار داد: مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک باعث افزایش ابتلا به عفونت بیمارستانی می‌شود و ضرورت دارد برای کنترل عفونت، کارکنان مراکز درمانی دست‌های خود را به‌طور مرتب شست‌وشو دهند.

مینو محرز در جمع خبرنگاران در بیمارستان امام خمینی (ره) اظهار داشت: رعایت نکردن شست‌وشوی مرتب دست‌ها توسط کارکنان مراکز درمانی و تجویز زیاد آنتی‌بیوتیک باعث ابتلای بیماران به عفونت بیمارستانی می‌شود.

وی با اشاره به شیوع ویروس‌های جدید در دنیا که باعث افزایش مرگ و میر می‌شود، افزود: در گذشته هر ۱۰ سال یکبار یک نوع جدید آنفلوآنزا شیوع می‌یافت در حالی که با ظهور کرونا و جهش مختلف این بیماری شاهد مشکلات و افزایش مرگ و میر هستیم و هنوز هم تبعات منفی آن را مشاهده می‌کنیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

لایحه «حمایت از زنان» در گیر و دار تصویب/رفع مشکل ۱۳هزار مستمری بگیر

جزئیات معافیت مشمولان غیرغایب بالای ۳۵ سال سن

سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیه‌ای مقررات مربوط به مشمولان غیرغایب بالای ۳۵ سال سن و دارای دو فرزند را اعلام کرد.

سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: مشمولان غیرغایب بالای ۳۵ سال سن و دارای حداقل دو فرزند در صورت داشتن برخی شرایط از خدمت دوره ضرورت معاف می‌شوند.

بر این اساس، همه مشمولان از ابتدای سال ۱۴۰۳ به شرط نداشتن غیبت و رسیدن به سن ۳۵ سال تمام و دارا بودن حداقل ۲ فرزند می‌توانند با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+۱۰) درخواست معافیت مربوطه را ثبت کنند تا پس از بررسی مدارک و احراز شرایط و ارائه تعهد جهت طی دوره آموزشی از معافیت مذکور بهره مند شوند .ادامه خبر را اینجا بخوانید.

لایحه «حمایت از زنان» در گیر و دار تصویب/رفع مشکل ۱۳هزار مستمری بگیر

«جاوید ایرنا» جاودانه شد/روایت خواهر مقتول از روز واقعه

قتل بانوی ۵۲ ساله‌ با ضربات چاقو و دمبل توسط همسرش روز یکشنبه ۲۰ آبان منتشر شد؛ او «منصوره قدیری‌جاوید» خبرنگار و پژوهشگر خبرگزاری ایرنا بود که خبر تلخ و دردناک قتلش؛ خانواده ایرنا را ماتم زده کرد؛ «منصوره» با صبر و مهر مادری، بغض‌های فروخورده و ترس‌های هر روز رفت اما ممکن است زنانی با وضعیت منصوره هر روز در اطراف ما باشند.

انتشار خبر قتل هولناک یک زن در شمال پایتخت روز یکشنبه ۲۰ آبان رسانه‌ها را بهت‌زده کرد؛ طبق اعترافات همسر این خانم، انگیزه و عامل وقوع این جنایت مشاجره خانوادگی عنوان شد اما زمزمه این رخداد جنایی آن زمان پررنگ‌تر شد که مشخص شد مقتول «منصوره قدیری‌جاوید» خبرنگار و پژوهشگر خبرگزاری ایرنا بوده و همسرش نیز پروانه وکالت داشته است البته بارها مقامات قضایی اعلام کرده‌اند که شغل و پیشه اشخاص در اتهام انتسابی تاثیرگذار نیست و هر فردی ممکن است در هر جایگاه و موقعیت اجتماعی مرتکب بزه شود؛ به هر روی از آن جهت که طرفین این رخداد به لحاظ پایگاه اجتماعی مطمح نظر بودند، بازتاب این خبر در رسانه‌ها نمود بیشتری پیدا کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

لایحه «حمایت از زنان» در گیر و دار تصویب/رفع مشکل ۱۳هزار مستمری بگیر

رفع مشکل ۱۳ هزار مستمری بگیر با همکاری سازمان برنامه و بودجه

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اعلام خبر واریز مستمری یک میلیون ۶۰۰ هزار مددجوی بهزیستی گفت: مشکل ۱۳ هزار مستمری بگیر نیز با همکاری سازمان برنامه و بودجه و سازمان هدفمندی یارانه‌ها حل و رفع شد.

سیدجواد حسینی افزود: مبلغ مستمری نیز برای ۱۳ هزار نفر این ماه وازیر شده است. همچنین مستمری یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از معلولان و مددجویان بهزیستی به ارزش ۲۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد.

وی به مشکل توانخواه تبریزی اشاره کرد و گفت: با اطلاع از مشکل توانخواهی که با مادر سالمندش در حاشیه تبریز زندگی دشواری داشت، توانستیم مشکل را در کمتر از ۲۴ ساعت با همکاری خیرین بر طرف کنیم. برای این توانخواه منزلی به ارزش ۲.۵ میلیارد تومان تهیه و با تجهیزات کامل و مناسب سازی شده تحویل این توانخواه شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

لایحه «حمایت از زنان» در گیر و دار تصویب/رفع مشکل ۱۳هزار مستمری بگیر

حذف کربوهیدرات‌ها از برنامه غذایی بیماران دیابتی اشتباه بزرگی است

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این که متاسفانه برخی از پزشکان چون قند بیماران دیابتی بالاست به بیمار توصیه می‌کنند نان و برنج را از برنامه‌های غذایی خود حذف کنند، تاکید کرد: حذف کربوهیدرات‌ها از برنامه غذایی بیماران دیابتی بسیار اشتباه بزرگی است.

احمد اسماعیل زاده گفت: حذف کربو هیدرات‌ها باعث ایجاد هیپوگلیسمی شدید در بیمار می شود که از نظر علم تغذیه بسیار وضعیت خطرناک و نامطلوبی برای بیمار است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان این که در بحث رژیم درمانی اگر بیمار دارای وزن اضافه باشد گام اول باید کنترل کالری دریافتی توسط او باشد، تصریح کرد: مطالعات نشان می‌دهد که اگر بتوانیم ۵ تا ۱۰ درصد وزن بیمار را از این طریق کاهش دهیم به وضعیت خوبی برای کنترل دیابت در بیماران خواهیم رسید.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

لایحه «حمایت از زنان» در گیر و دار تصویب/رفع مشکل ۱۳هزار مستمری بگیر

افزایش دو برابری سرانه مدارس/در مدت ۲ ماه هزار میلیارد تومان پرداخت شد

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه سرانه‌ای که طی هفت ماه نخست امسال در مدارس توزیع شد با کل سرانه مدارس در سال گذشته برابر است، گفت: در شهریور و مهرماه هزار میلیارد تومان به مدارس پرداخت شده است.

علی فرهادی در جمع خبرنگاران درباره دریافت هزینه بالا از والدین در هنرستان‌های دولتی برای تجهیز کارگاه‌های آموزشی اظهار کرد: سرانه‌ای که از ابتدای امسال تاکنون پرداخت شده با کل سرانه سال قبل برابر است.

وی با تاکید بر اینکه این سرانه می‌تواند تجهیزات مورد نیاز مدارس را پوشش دهد، خاطر نشان کرد: سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرانه در مدارس توزیع شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

لایحه «حمایت از زنان» در گیر و دار تصویب/رفع مشکل ۱۳هزار مستمری بگیر

تخطی از سرعت و لغزندگی جاده علت واژگونی اتوبوس زائران کربلا در قروه

رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راه راهور فراجا، علت اصلی حادثه واژگونی اتوبوس حامل زائران کربلا در جاده قروه را تخطی راننده از سرعت مطمئنه و ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه در شرایط جوی نامساعد ذکر کرد و گفت: بارش باران لغزندگی سطح جاده، خطرات جاده‌ای را دوچندان می‌کند.

سرهنگ بهروز خانپور در خصوص این حادثه گفت: در شامگاه دوشنبه، ۲۱ آبان ۱۴۰۳، در مسیر قروه به سنقر و در نزدیکی روستای صندوق‌آباد، یک دستگاه اتوبوس اسکانیا که ۴۲ زائر را از ایلام به مقصد زنجان جابه‌جا می‌کرد، به دلیل تخطی از سرعت مطمئنه و شرایط بارانی و لغزنده جاده از مسیر خارج شده، با گاردریل برخورد، قلط زده و پس از طی ۱۰۰ متر طی کردن مسیر با کنده شدن سقف، متوقف شد.

وی افزود: این حادثه ساعت ۲۰:۴۰ رخ داد و راننده جوان ۲۹ ساله به‌دلیل عدم رعایت سرعت مطمئنه نتواست کنترل اتوبوس را حفظ کند. این عدم کنترل، در کنار لغزندگی سطح جاده، منجر به وقوع این فاجعه شد. در این سانحه تلخ، ۴ زائر جان خود را از دست دادند و ۱۴ نفر دیگر به شدت مجروح شدند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

لایحه «حمایت از زنان» در گیر و دار تصویب/رفع مشکل ۱۳هزار مستمری بگیر

لایحه «حمایت از زنان» همچنان در گیر و دار تصویب

نزدیک به چهار سال از ارسال لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» که بعدها به «حفاظت از زنان در برابر سوء رفتار» تغییر نام داد، می‌گذرد؛ لایحه‌ای که حتی یک سال و نیم از تصویب کلیات آن نیز می‌گذرد اما همچنان در گیر و دار بررسی در مجلس باقی مانده است.

حمایت از امنیت بانوان در روابط اجتماعی برای نخستین بار در قانون برنامه پنجم توسعه مطرح شد؛ در ماده ۲۷۷ این قانون که از سال ۱۳۹۰ اجرایی شد، تهیه و تدوین «سند ملی امنیت بانوان و کودکان در روابط اجتماعی» با مشارکت و برنامه‌ریزی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، قوه قضائیه، سازمان بهزیستی کشور، شهرداری، وزارت کشور، شورای عالی استانها، مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کار و امور اجتماعی به دولت واگذار شد.

به دنبال آن بود که لایحه «حمایت از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر خشونت» در دولت تهیه و در دی ماه ۱۳۹۹ برای طی مراحل قانونی به مجلس یازدهم ارسال شد؛ کلیات این لایحه سرانجام پس از بیش از دو سال یعنی ۲۱ در فروردین ۱۴۰۲ به تصویب مجلس رسید و برای بررسی جزئیات بار دیگر راهی کمیسیون اجتماعی شد؛ اگرچه در نهایت نتوانست در سال پایانی عمر آن دوره مجلس فرصت تصویب پیدا کند و جمع لوایحی که در مجلس خاک می‌خورند، پیوست.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

لایحه «حمایت از زنان» در گیر و دار تصویب/رفع مشکل ۱۳هزار مستمری بگیر

اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزه‌هایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیب‌ها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد می‌کنیم هر روز سری به این سایت‌ https://www.irna.ir/service/society بزنید.