شناسهٔ خبر: 69702418 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایتنا | لینک خبر

اهمیت تاب‌آوری در برابر قطعی‌های آی‌تی:

حتی مشکلات کوچک آی‌تی می‌تواند خسارت‌های میلیونی در پی داشته باشد

یک نمونه از این موضوع، حادثه‌ای بود که در ۱۹ ژوئیه به دلیل به‌روزرسانی نادرست سیستم‌های ویندوزی CrowdStrike رخ داد و باعث قطع کار سیستم‌های بسیاری در سراسر جهان شد. این قطعی تنها در یک ساعت رخ داد اما روزها ادامه داشت و موجب زمین‌گیر شدن هزاران پرواز و ایجاد خسارات میلیاردی به شرکت‌های بزرگ شد.

صاحب‌خبر -
گزارش شرکت نظارتی New Relic گویای آن است که قطعی‌های عمده و کوچک فناوری اطلاعات می‌توانند ضررهای هنگفتی به کسب‌وکارها وارد کنند. طبق این گزارش، قطعی‌های با تأثیر بالا می‌توانند تا حدود 2 میلیون دلار در ساعت هزینه داشته باشند و شرکت‌ها به طور متوسط ۷۷ ساعت در سال را به دلیل قطعی‌های بحرانی از دست می‌دهند. این یافته‌ها حاصل بررسی ۱۷۰۰ متخصص فناوری اطلاعات است که به سفارش New Relic در اوایل سال جاری انجام شد.

به گزارش ایتنا و به نقل از سیودایو، طبق این گزارش، تیم‌های آی‌تی حدود ۳۰ درصد از زمان کاری خود را صرف رفع قطعی‌ها و مشکلات ناگهانی می‌کنند. دلایل اصلی این قطعی‌ها شامل خطاهای شبکه، مشکلات خدمات جانبی و اشتباهات انسانی است. به گفته نیک بندرز، استراتژیست ارشد تکنولوژی در New Relic، حتی مسائل کوچک نیز می‌توانند به مشکلات بزرگی تبدیل شوند و عملکرد کل بخش آی‌تی را مختل کنند.

یک نمونه از این موضوع، حادثه‌ای بود که در ۱۹ ژوئیه به دلیل به‌روزرسانی نادرست سیستم‌های ویندوزی CrowdStrike رخ داد و باعث قطع کار سیستم‌های بسیاری در سراسر جهان شد. این قطعی تنها در یک ساعت رخ داد اما روزها ادامه داشت و موجب زمین‌گیر شدن هزاران پرواز و ایجاد خسارات میلیاردی به شرکت‌های بزرگ شد. مثال دیگر آن خسارت حدود ۵۰۰ میلیون دلاری است که در ظرف پنج روز به شرکت هواپیمایی Delta Air Lines وارد شد.

 

در چنین شرایطی، اهمیت برنامه‌ریزی برای تاب‌آوری آی‌تی و برنامه‌های بازیابی روشنتر می‌شود. زیرا در مواقع بروز مشکلات، از تشخیص نوع و علت مساله تا بازگرداندن سیستم‌ها به وضعیت عادی، مراحلی پیچیده و زمان‌بر طی می‌شود. با اینکه قطعی‌های بزرگ بیشتر توجهات را به سمت خود جلب می‌کنند، اما قطعی‌های کوچک و مکرر نیز خسارات قابل توجهی به بار می‌آورند. طبق این گزارش، تعداد متوسط قطعی‌های سالانه ۲۳۲ مورد است و بیش از نیمی از شرکت‌ها به‌طور هفتگی با این نوع مشکلات روبه‌رو می‌شوند.

هرچند هزینه دقیق قطعی‌های کوچک سخت‌تر قابل محاسبه است، اما زمان صرف‌شده برای رفع آنها طی سال به حدود ۱۳۴ ساعت، معادل شش روز کامل کاری، می‌رسد.