به گزارش خبرگزاری صداوسیما، امیر دریادار حبیب الله سیاری رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش در سومین جلسه کارگروه تخصصی و اولین کارگروه علمی دفاع زیستی ارتش گفت: آمادگی نیروهای مسلح در برابر تهدیدهای زیستی بسیار حائز اهمیت است و باید از هرگونه غافلگیری در این عرصه جلوگیری شود.
امیر دریادار سیاری ضمن اشاره به سابقه تاریخی اقدام به تهاجم زیستی از سوی برخی کشورها اظهار داشت: بررسی های تاریخی در این موضوع و فجایع و آسیب های گسترده ناشی از آن، گویای ضرورت کسب آمادگی در برابر این نوع تهاجم است به طوری که در طول هشت سال دفاع مقدس، رژیم بعث عراق بارها با استفاده از سلاح های شیمیایی و میکروبی، صدمات بیشماری بر مردم بیگناه کشورمان وارد کرد.
وی با اشاره به اینکه دکترین نظامی جمهوری اسلامی ایران مخالف استفاده از سلاحهای کشتار جمعی است افزود: دکترین نظامی ما مخالف تولید و استفاده از سلاح های کشتار جمعی است و این از آموزههای دین مبین اسلام است چنانکه در جنگ تحمیلی نیز رزمندگان کشورمان خود را از آسیب رساندن به اماکن غیرنظامی و مردم عادی بر اساس این اصل برحذر میداشتند و در بیانات امام خمینی (ره) نیز به این مسئله تأکید شده است.
معاون هماهنگ کننده ارتش در ادامه با بیان ماهیت تهاجم زیستی و ویژگیهای متنوع آن در عصر حاضر افزود: در جنگ سخت، عامل و فاعل تهاجم مشخص و قابل پیش بینی است ولی در تهاجم زیستی که از مصادیق جنگ ترکیبی است هیچ عامل یا فاعلی آشکار نیست و این از خصوصیات این گونه تهدیدات است.
وی با اشاره به اقدام برخی قدرت ها در کاربرد تهدیدات زیستی تأکید کرد: کشور ما در معرض تهدید زیستی از سوی دشمنان در اشکال مختلف است و ضرورت ندارد که این تهدیدها مشخصاً از سوی دولت یا کشوری صورت پذیرد بلکه ممکن است این تهدید از طریق گروههای تروریستی اجرایی شود، پس باید به این ویژگی تهدیدات زیستی نیز توجه شود.
امیر دریادار سیاری در خصوص ضرورت داشتن آمادگی در برابر تهدیدهای زیستی اظهار داشت: در عصر حاضر که سرعت فناوری و تبادل اطلاعات در آن بسیار زیاد است و با عدم قطعیت در آینده روبه رو هستیم، نیروهای مسلح باید همواره در صحنه بوده ،پیش بینی مقابله و استفاده از راهکارهای مورد نیاز در برابر این نوع تهدیدات را داشته باشند تا دچار غافلگیری نشوند.
وی با اشاره به آمادگی نیروهای مسلح در برخورد با بیماری کرونا خاطرنشان کرد: در بحران کرونا نیروهای مسلح با محوریت قرارگاه امام رضا (ع)، آماده به کار، در صحنه و کنار مردم بودند و بیشترین خدمت را به مردم عرضه کردند و غافلگیر نشدند و ما شاهد بودیم که در ارتش جمهوری اسلامی ایران هیچ پادگان یا مرکز آموزشی و حتی رزمایشهای بزرگ که در آن انبوهی از نیروها حضور داشتند تعطیل نشد.
معاون هماهنگ کننده ارتش در خصوص اهمیت ارتقاء توانمندیهای مورد نیاز در برخورد با تهدیدهای زیستی گفت: ارتقاء توانمندی و آمادگی در دفاع زیستی و جلوگیری از هرگونه غافلگیری در حال و آینده، باید مورد تأکید و توجه مسئولان در این عرصه باشد و با توجه به اینکه از ۸۱ نمونه تهدیدات زیستی شناسایی شده، ۵۴ عنوان از آنها به موارد تنفسی بازمیگردد ضرورت توجه به این حوزه بسیار اهمیت دارد.
امیر دریادار سیاری با اشاره به دو مقوله تهدید محور و قابلیت محور بودن دفاع از کشور بیان داشت: ما قبل از انقلاب، تهدید محور بودیم و با توجه به اینکه تمام تهدیدات کشور ما از ناحیه مرزهای غربی بود، به مرزهای شرق توجه نداشتیم، لذا دشمن توانست از دریای عمان و با استفاده از فضای آسمان به شرق کشور و صحرای طبس وارد شود. اما اگر قابلیت محور بودیم و با توجه به آمایش سرزمینی، توانمندی مقابله همه جانبه را در دستور کار خود داشتیم هیچگاه دشمن جرأت تجاوز به کشورمان را به خود نمی داد و قطعاً هم اکنون شأن و جایگاه کشور ما در وضعیت قابلیت محور بوده که نشانه آمادگی، توانمندی و ظرفیت بالای دفاعی کشور است.
وی در پایان با اشاره به این موضوع که نیروهای مسلح سپر دفاعی کشور هستند خاطر نشان کرد: اگر نیروهای مسلح توانمندی مقابله با تهدیدات در مرزها و در داخل کشور را نداشته باشند چگونه میتوان انتظار داشت که مردم احساس امنیت کرده و در آرامش زندگی کنند بنابراین آمادگی نیروهای مسلح در برابر این تهدیدات باید بسیار مطلوب باشد چنانکه شاهد بودیم که نیروهای مسلح ما تمام قد و با آمادگی کامل در برابر بیماری کرونا و تامین آرامش برای مردم کشورمان ایستادگی کردند.