به گزارش خبرنگار مهر، مهدی زندیه وکیلی عصر سهشنبه در نشست صمیمی با تشکلهای بخش خصوصی حوزه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با تأکید بر اهمیت تعامل و همکاری دولت و بخش خصوصی در توسعه اقتصادی این استان گفت: دولت از تمام ظرفیتها برای رفع موانع تولید و بهبود فضای کسبوکار بهره گیری میکند و ما خواهان مشارکت فعال بخش خصوصی در این مسیر هستیم.
وی با اشاره به چالشهای پیش روی صنایع استان مرکزی افزود: بدون تردید از تمام ظرفیتها برای توسعه صنایع این استان و حل مسائل و مشکلات مربوط به آن استفاده میشود.
استاندار مرکزی تصریح کرد: مرکزی سالهای گذشته یکی از استانهای صنعتی پیشرو بود اما اکنون با مشکلاتی نظیر عدم سرمایهگذاری کافی و مسائل زیستمحیطی مواجه است که روند توسعه را با چالش روبهرو کرده است.
زندیه وکیلی همچنین بر لزوم توسعه پایدار تأکید کرد و گفت: بسیاری از صنایع استان از تکنولوژی قدیمی بهره میبرند که باعث کاهش بهرهوری شده است.
وی تاکید کرد: تنها راه حل چالشهای صنعتی و دستیابی به توسعه پایدار، مدرنسازی و رشد صنعتی این استان است.
وی با اشاره به قطع مازوتسوزی در نیروگاه اراک، این اقدام دولت را در راستای رفع مشکلات صنعتی استان دانست و اضافه کرد: ما نیاز به تولید برق با ظرفیت بالا هستیم و باید توجه بیشتری به اقتصاد و نیازهای وزارت نیرو داشته باشیم.
استاندار مرکزی همچنین بر اهمیت وجود تشکلها و نقش آنها در حل مشکلات تأکید کرد و افزود: اداره جامعه توسط تشکلها از نشانههای توسعهیافتگی است.
وی افزود: نشستهایی نیز با تشکلهای بخش کشاورزی همزمان با افتتاح نمایشگاه محصولات کشاورزی برگزار خواهد شد.
زندیه وکیلی تصریح کرد: سرمایهگذاری، مهمترین اولویت در صنایع استان است و جذب سرمایهگذاران داخلی، به عنوان رویکرد محوری در این مسیر به شمار میرود.
وی همچنین بر لزوم تقویت حضور استان مرکزی در بازار سرمایه و بورس تأکید کرد و افزود: روش تأمین مالی و سرمایهگذاری راه نجات صنایع استان مرکزی است و باید از تمام ظرفیتهای بازار سرمایه برای بهبود وضعیت صنایع استفاده کنیم.
استاندار مرکزی به اهمیت تشکیل کنسرسیوم در استان اشاره کرد و گفت: تشکیل کنسرسیوم در استان مرکزی میتواند نقطه عطفی در تحقق اهداف توسعهای و اقتصادی باشد و با توجه به ظرفیتهای صنعتی، کشاورزی و معدنی استان، باید از این فرصتها برای افزایش توانمندیهای تولیدی و اقتصادی استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: ایجاد کنسرسیوم، به معنای همافزایی و مشارکت میان شرکتها و واحدهای تولیدی استان مرکزی است که میتواند به اشتغالزایی و رشد اقتصادی پایدار منجر شود.
استاندار مرکزی با تأکید بر ضرورت توجه به پتانسیلها و ظرفیتهای استان گفت: به سهم خود در توسعه صنعت استان تلاش خواهم کرد و در این مسیر با هر مسئولی که در انجام وظایف خود کوتاهی کند، برخورد قاطع خواهم داشت.
در این نشست، نمایندگان تشکلها به بیان دغدغهها و مشکلات موجود پرداختند و به چالشهایی همچون کمبود منابع مالی، کمبود نیروی انسانی متخصص، هزینههای بالای تولید، ناترازی برق، تهاتر مالیاتی، توسعهی زیرساختهای گردشگری و مشکلات تأمین مواد اولیه اشاره کردند.