شناسهٔ خبر: 69700101 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل نوسازی مدارس؛

توجه به فضای آموزشی ثلاث باباجانی بعد از زلزله کرمانشاه بیشتر شده است

کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمانشاه معتقد است که توجه به فضای آموزشی شهرستان کم برخوردار ثلاث باباجانی با هدف افزایش سرانه آن پس از زلزله سال ۱۳۹۶ بیشتر شده است بطوریکه اکنون با وضعیت قابل قبولی در این شهرستان مواجهیم.

صاحب‌خبر -

خبرنگار ایرنا در سالروز زلزله سال ۱۳۹۶ کرمانشاه تلاش کرد با مدیرکل نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس استان گفتگویی در خصوص سرانه آموزشی بویژه مدارس کانکسی شهرستان ثلاث باباجانی داشته باشد که مرزبان نظری در پاسخ تلفنی اظهار کرد وضعیت و استاندارد کلاس های درس در این خطه غربی ایران پیشرفت خوبی داشته است و در ادامه قول داد که آمار آن را ارسال خواهد کرد.

ساعتی پس از این گفتگوی تلفنی؛ روابط عمومی این اداره کل با ارسال متنی برای خبرنگار ایرنا به نقل از مدیرکل نوسازی مدارس کرمانشاه اظهار کرد: میانگین فضای آموزشی در مناطق زلزله زده غرب استان نیز طی چند سال اخیر رشد خوبی داشت بطوریکه اکنون در برخی موارد از میانگین کشوری بیشتر است.

بر اساس این آمار؛ اکنون میانگین سرانه فضای آموزشی در مناطق زلزله زده کرمانشاه بیش از ۶ متر است اما همین عدد در دیگر نقاط استان ۵/۶۰ و در سطح کشور ۵/۲ متر است هرچند اشاره ای به جزئیات و مبنای مقایسه ای این آمار از سوی نوسازی مدارس نشده است.

بر این اساس همچنین پس از زلزله آبان ۹۶ کرمانشاه تاکنون ۸۲۴ کلاس درس در قالب ۱۸۵ مدرسه ساخته شده است ضمن اینکه هم اکنون ۱۷ مدرسه با ۷۸ کلاس درس در دست ساخت و پیشرفت مناسبی دارد.

بر پایه آمار اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمانشاه هم اکنون در شهرستان ثلاث باباجانی هفت مدرسه با ۳۶ کلاس درس در دست ساخت است؛ همچنین در دالاهو سه پروژه با چهار کلاس، سرپل ذهاب ۲ مدرسه با ۱۷ کلاس، قصرشیرین یک پروژه با ۱۵ کلاس و گیلانغرب چهار مدرسه با ۱۶ کلاس در دست ساخت است.

گزارش نوسازی مدارس در واکنش به خبر قبلی ایرنا مبنی بر کمبود فضای آموزشی در شهرستان ثلاث باباجانی آورده است؛ در طول سالیان گذشته شهرستان مرزی ثلاث باباجانی از توسعه سرانه آموزشی به خاطر دوری و تعداد کم دانش آموز محروم بود اما طی سالیان اخیر و بعد از زلزله به آن توجه ویژه شد بطوریکه اکنون سرانه فضای آموزشی آن از بسیاری نواحی دیگر استان مانند جوانرود، سرفیروزآباد و حتی ناحیه ۲ کرمانشاه وضعیت بهتری دارد.

به گزارش ایرنا ساعت ۲۱:۴۸:۱۶ شبانگاه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ زلزله ای به بزرگی ۷.۳ ریشتر استان کرمانشاه را لرزاند و در مجموع ۶۲۱ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم برجای گذاشت.

باوجود تلاشهای صورت گرفته؛ بیشترین میزان و تاثیر اقتصادی و اجتماعی خرابی ناشی از زلزله کرمانشاه در شهرستان ثلاث باباجانی باقیمانده است بطوریکه بر اساس آمار مدیر آموزش و پرورش حدود ۳۵ مدرسه کانکسی در این شهرستان وجود دارد.

شهرستان ثلاث باباجانی در شمال غربی کرمانشاه واقع شده است.

شهرستانهای سرپل ذهاب، ثلاث باباجانی و قصرشیرین در این زلزله بیشتر از سایر مناطق استان کرمانشاه صدمه دیدند.