به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو ، در تازهترین اظهار نظر فاطمه مهاجرانی در نشست خبری هفتگیاش، بر لزوم توجه به نیازهای دارندگان خودروهای وارداتی و لوکس تأکید شده است. وی در خصوص مصوبهای برای واردات بنزین سوپر به کشور گفت: “لازم است راهکاری فراهم شود تا بنزین با کیفیت و اکتان بالا در اختیار خودروهای لوکس قرار گیرد؛ این دسته از افراد نیز بخشی از جامعه هستند و باید صدایشان شنیده شود.”
این سخنان سخنگوی دولت واکنشهایی را در میان عموم مردم برانگیخته است، چرا که در شرایط اقتصادی موجود، بیشتر مردم با دغدغههایی همچون تأمین سوخت معمولی و مشکلات معیشتی روبهرو هستند. تاکید سخنگوی دولت بر “شنیده شدن صدای دارندگان خودروهای لوکس” این تصور را در ذهن بسیاری ایجاد کرده است که شاید مطالبات قشرهای مرفه، در اولویت بیشتری قرار گرفته باشد.
از سوی دیگر، برخی کارشناسان معتقدند که واردات بنزین سوپر، تنها به یک قشر خاص کمک میکند، در حالی که بیشتر جامعه نیازمند رفع مشکلاتی همچون افزایش دسترسی به سوخت عادی و کاهش هزینهها هستند.
از واردات بنزین سوپر تا رجیستر آیفون برای قشر خاص
دولت چهاردهم تاکنون اقداماتی انجام داده که به نظر میرسد اولویت اصلی مردم نبوده و بیشتر با هدف جلب رضایت بخشی خاص از جامعه صورت گرفته است. از جمله این اقدامات، آزادسازی رجیستر آیفون است. در شرایطی که قیمت این گوشیها با نرخ فعلی دلار به بیش از ۵۰ میلیون تومان میرسد، این تصمیم عملاً تأثیر چندانی بر زندگی قشر گستردهای از جامعه ندارد و بیشتر اقشار مرفه را تحت تأثیر قرار میدهد. آزادسازی رجیستر آیفون، در حالی که بسیاری از مردم با مشکلات اقتصادی و نیازهای اساسی درگیر هستند، برای بسیاری بیشتر شبیه اقدامی تبلیغاتی و عوامفریبی به نظر میرسد.
انتقاد از واردات بنزین سوپر؛ چرا خودروهای لوکس در اولویت دولت قرار گرفتند؟
این تصمیمات در کنار اظهارنظر اخیر درباره لزوم واردات بنزین سوپر برای دارندگان خودروهای لوکس، نگرانیهایی را در میان مردم به وجود آورده است. اینکه دولت در شرایط کنونی، به مسائل غیرضروری برای اقشار خاصی از جامعه توجه میکند، در حالی که نیازهای اساسی همچون تأمین سوخت و کالاهای عمومی همچنان به درستی پاسخ داده نشدهاند، باعث شده است که برخی این سوال را مطرح کنند: آیا اولویتهای واقعی مردم در سیاستگذاریها لحاظ میشود؟
به نظر میرسد این اقدامات به گونهای در تضاد با خواستهها و دغدغههای اصلی جامعه باشد و شاید لازم باشد دولت توجه بیشتری به نیازهای ضروری مردم و مشکلات واقعی اقتصادی آنان داشته باشد. اگر سیاستگذاریها همچنان به این شکل ادامه یابد، این نگرانی وجود دارد که فاصله میان مطالبات اقشار مختلف جامعه و آنچه دولت دنبال میکند، روز به روز بیشتر شود.
با این اظهار نظرها در خصوص بنزین سوپر و واردات آیفون به عنوان اولین تصمیمات در عملکرد صد روزه اول دولت چهاردهم این دوگانگی به وجود میآید که اولویتهای اصلی این دولت در ابتدای کار چیست و تاکنون به نظر میرسد که قشر مرفه جامعه مورد توجه بیشتری قرار گرفتهاند.