به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، شهر حیفا تقریبا مانند حومه جنوبی بیروت است، هر دو بی جان هستند، زیرا حملات هوایی بسیار مخرب اسرائیل چرخه زندگی روزمره در حومه شهر را مختل کرد، در حالی که موشکهای کیفی حزب الله پایتخت اقتصادی اسرائیل را فلج کرد و چرخ کارخانههای استراتژیک را در آن متوقف کرد، کشتیها از بندر معروف به دریای آزاد منتقل شدند و اکتشاف گاز و نفت در بلوکهای آبی متوقف شد.
روز دوشنبه، شهر حیفا دهها موشک بزرگ دریافت کرد که در کرایوت شهرک نشین فرود آمد و ساختمانها را ویران کرد، آنها و اتومبیلها را به آتش کشید.
تصاویری از حیفا نشان میدهد که شیخ «نعیم قاسم» دبیرکل حزب الله، به وعده خود مبنی بر تبدیل حیفا به کریات شمونا و تبدیل آن به شهری خالی و متروکه عمل میکند.
بمباران حیفا اندکی پس از بیانیه وزیر دفاع جدید اسرائیل کاتز صورت گرفت که در آن «حملات هوایی به لبنان و کشتارهای انجام شده توسط ارتش آن نشان دهنده تصویر پیروزی است که اسرائیل میخواهد» و گفت: «تا زمانی که اسرائیل به پیروزی دست نیابد، آتش بس یا آتش بس وجود ندارد».
حزب الله گفته است که «بمباران شهر حیفا در چارچوب دفاع از لبنان و مردم آن صورت میگیرد» و مقاومت در بیانیههای قبلی گفته بود که «بمباران حیفا نیز در پاسخ به تجاوزات و قتل عامهای دشمن اسرائیلی صورت میگیرد».
از زمان آغاز راکتهای حزب الله در ۲۲ سپتامبر سال گذشته، حدود ۳۰۰ هزار شهرک نشین از حیفا آواره شده اند و در حالی که جنگ اسرائیل علیه لبنان وارد دومین ماه خود میشود، به ۴۰۰ هزار نفر افزایش یافته است که بیش از نیمی از جمعیت آن است.
دهها خودرو عصر دیروز در حال خروج از حیفا به سمت تل آویو در تازهترین موج آوارگی از شهر پس از شلیک راکت به بلوکهای شهرک نشین دیده شدند.
مقاومت در طول ۵۰ روز جنگ اسرائیل علیه لبنان بیش از ۷۰ بار شهر حیفا و تأسیسات نظامی آن را بمباران کرد و موشکهای حزب الله تقریبا هر روز حیفا را هدف قرار میدهد و کریوت در معرض بمباران مداوم قرار میگیرد، یک شهرک نشین بزرگ واقع در شمال شهر، که پایتخت اقتصادی اسرائیل محسوب میشود و ۷۰ درصد تجارت اسلحه، نفت و گاز و صنایع دقیق و سنگین را از طریق خلیج معروف خود انجام میدهد.
خلیج حیفا شامل پایگاههای نظامی دریایی برای رصد و نظارت بر دریاها و همچنین لنگرگاههای کشتیهای جنگی و زیردریایی ها، انبارهای تسلیحات دریایی و مراکز آموزش و نگهداری است.
پایگاه استلا ماریس یکی از مهمترین پایگاههای دریایی نظامی است که توسط اسرائیل در خلیج حیفا در میان تأسیسات غیرنظامی در قلب بندر ایجاد شده است و حزب الله از اواسط اکتبر به طور مداوم استلا ماریس را با موشکهای با کیفیت و پهپادهای پرتاب هدف قرار داده است.
استلا ماریس به طور دائم میزبان ناوگان ششم ایالات متحده در یک پایگاه ثابت ایالات متحده در بندر حیفا است، که دومین پالایشگاه بزرگ نفت را در خود جای داده است که صنایع عظیم شیمیایی بر اساس آن مستقر هستند.
موشکهای حزب الله تولید مجتمع صنایع نظامی رافائل در منطقه زوفولون در نزدیکی کرایوت را مختل کرد که از بدو تأسیس توسط وزارت جنگ مدیریت و نظارت میشود و سامانههای گنبد آهنین، سلاحهای ضد هوایی و دقیق، سلاحهای دقیق ضد زره، سامانههای نظارت دریایی و هوایی، هواپیماها و موشکهای پارازیت کننده، انواع پهپادها و همچنین سیستمهای امنیت سایبری را تولید میکند.
ارتشی از شهرک نشینان در محوطه رافائل فعالیت میکنند و در کرایوت، به ویژه در کریات یام، کریات موتزکین، کریات موسکین و کریات بیالیک و در شهرک عین همفراتز زندگی میکنند.
حدود ۵۰۰۰ شهرک نشین از بلوکهای شهرک سازی اطراف حیفا علاوه بر صنایع نفتی و مشتقات آنها، علاوه بر صنایع نفتی و مشتقات آنها، کارگران خود را مجبور به کار برای جبران جابجایی بنادر ایلات و اشدود میکنند، اما موشکهای حزب الله زندگی را در حیفا و خلیج فارس دشوارتر کرده است.
این مقاومت که از هواپیماهای اف-۱۵ و اف-۱۶ و پهپادها به سمت لبنان، سوریه و سایر کشورهای همسایه برخاسته است، نقشی محوری در حملات هوایی مستمر علیه لبنان ایفا میکند که موقعیت جغرافیایی آن در شمال فلسطین اشغالی امکان پذیر است.
بر اساس آمار منتشر شده در رسانههای اسرائیلی، بلوکهای شهرک سازی در حیفا اثرات جنگی را که اسرائیل در شمال علیه لبنان به راه انداخته است، احساس میکنند و کارگران متخصص نخبه حیفا را در خارج از کشور ترک کردند و تعداد مهاجران را به بیش از یک میلیون نفر رساندند.
در این زمینه، شهردار حیفا گفت: «ضربه اقتصادی که شهر حیفا متحمل شده بی سابقه است، همه چیز متوقف شده است، مغازهها بسته و خیابانها خالی هستند.»
ویدیوهایی که دیروز توسط شهرک نشینان فیلمبرداری شد و ارتش اسرائیل نتوانست فورا آنها را پنهان یا حذف کند، نشان داد که موشکهای حزب الله تا چه حد میتوانند معادلات بازدارندگی جدیدی را تحمیل کنند که دولت بنیامین نتانیاهو باید آن را درک کند.
انتهای پیام/ 271
∎