شناسهٔ خبر: 69697349 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

مراسم دومین جایزه ملی استاد روح الله خالقی در برج آزادی پایان یافت

شامگاه دوشنبه (۲۱ آبان ماه) مراسم پنجاه و نهمین سالگرد درگذشت استاد خالقی با حضور معاون هنری وزیر، مدیران، داوران و جمعی از هنرمندان در برج آزادی برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی بنیاد رورکی، شامگاه دوشنبه (۲۱ آبان ماه) مراسم پنجاه و نهمین سالگرد درگذشت استاد خالقی با حضور نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد اله‌یاری فومنی مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی، سیدمحسن حسینی رئیس مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی، محمدعلی مراتی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، بابک خضرایی رئیس دانشکده موسیقی دانشگاه هنر، محمدرضا فیاض آهنگساز و منتقد و مدرس موسیقی و نوازنده سنتور، مرتضی اعیان نوازنده پیشکسوت تنبک، میلاد کیایی آهنگساز، مدرس و نوازنده سنتور، احمد صدری مدرس و پژوهشگر موسیقی، محمدرضا عزیزی دبیر اجرایی، بهنام ترابی دبیر هنری جایزه، داوران و جمعی از هنرمندان و مسئولان در برج آزادی برگزار شد.

در ابتدا محمدرضا عزیزی دبیر اجرایی دومین جایزه ملی استاد روح الله خالقی، گزارشی از روند برگزاری این دوره ارائه کرد. در ادامه پیام تصویری حسین علیزاده آهنگساز، پژوهشگر و نوازنده پیشکسوت تار و سه‌تار پخش شد.

 معرفی برگزیدگان و تجلیل از هنرمند پیشکسوت

 در این بخش در ابتدا از داوران دومین جایزه استاد خالقی؛ پویا سرایی، آروین صداقت کیش، سیامک جهانگیری، کارن کیهانی و کیوان فرزین تجلیل شد.

در ادامه این مراسم، کیوان فرزین نماینده هیات داوران بیانیه را خواند. در بخش آثار ملهم از ادبیات و اساطیر ایرانی؛ محمد موقر شریف‌آباد برای اثر «آرش کمانگیر» برگزیده و سیدمتین ولایی برای اثر «رجز برای ارکستر زهی» شایسته تقدیر شناخته شدند.

در بخش آهنگسازی آثار باکلام؛ این بخش مقام اول نداشت، علی کیانی برای اثر «سوزان» مقام دوم و پوریا عابدینی برای اثر «افسون‌های خاموشی» مقام سوم را کسب کردند و عارف شاهدنواز برای اثر «ترانه بزرگترین آرزو» شایسته تقدیر شناخته شد.

 در بخش آهنگسازی آثار بی‌کلام؛ مهدی درویش وند برای اثر «خوان هشتم» مقام اول، سهیل سیف ریحانی برای قطعه «پیش درآمد سه‌گاه» مقاوم دوم، بهراد آقارفیعی برای اثر «ز ابر سیه» مقام سوم را از آن خود کردند و علی کیانی برای اثر «آهیانه» شایسته تقدیر شناخته شد.

تقدیر ویژه این رویداد به عرفان رضایی برای اثر «فریاد» تعلق گرفت. جایزه ویژه هیات داوران نیز به سیدمحمدرضا صداقت برای اثر «طرقه معشوقه خورشید» اهدا شد. 

 در این آیین اعلام شد که از سوی معاونت امور هنری وزارت و فرهنگ ارشاد اسلامی به برگزیدگان این جایزه پنج میلیون تومان اهدا ‌می‌شود.

 همچنین در این آیین از محمدرضا فیاض به پاس سال‌ها تلاش در حوزه موسیقی ایرانی تجلیل و نشان ویژه استاد خالقی به وی اهدا شد.

 نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این آیین اظهارداشت: بنا نبوده که در این آیین سخنرانی داشته باشم، فقط سعی کردم خودم را به این برنامه برسانم، چون احساس می‌کنم اگر قرار است برای ایران اتفاقی بیفتد و برون رفتی از این شرایط باشد، در تمام ظرفیت‌هایی که این خاک دارد، مهمترینش جوانان هستند و شما هستید که باید برای آینده ایران بدرخشید.وی با اشاره به ظرفیت جوانان و نگاه مثبت و امیدآفرینی به این قشر گفت: دوست داشتم در این جمع حضور داشته باشم و اجرای جوانان را ببینم و آن بخش تلخی که امید دارم بپیوندد و ادامه آن به شیرینی و امید برسد این است که شنیدم که چند نفری از نوازندگان گروه موسیقی که در این آیین اجرا دارند، قرار است طی هفته‌های آینده ترک وطن کنند.

رضایی افزود: من دهه شصتی هستم، برای نسل من علی رغم همه آنچه که دیده، ریشه‌هایش در وطن است و با تمام سختی‌ها و تلخی‌ها، این ریشه‌ها نمی‌گذارد که فکر رفتن بکنیم، برای نسل بعد نمی‌گویم که نروید اما از عمق وجود آرزو می‌کنم که با دستان پرتوان‌تر و اندیشه ورزیده‌تر به ایران برگردید.

 معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امیدواریم آنهایی که در وطن هستند، بستر بهتری برای شکوفایی داشته باشند و آنهایی که ترک وطن می‌کنند، انقدر بستر بسازیم در کنار نسل آنها که با امید و خوشحالی بازگردند.

 سخنرانی محمدعلی مرآتی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، بابک خضرایی رئیس دانشکده موسیقی دانشگاه هنر و محمدرضا فیاض آهنگساز و منتقد و مدرس موسیقی و نوازنده سنتور، اجرای گروه مسیقی «پرگار» به سرپرستی و نوازندگی سنتور پویا محمدی، خوانندگی پوریا عابدینی، نوازندگی تار کامیار روشنکار، علی نظام‌الدینی، نوازندگی کمانچه علیرضا صلاحی، یکتا کرمانی، نوازندگی قیچک باران حیرت پور، نوازندگ عود امیرمحمد رمضان پور، نوازندگی تارباس آیدا موسوی و نوازندگی تنبک نگین نجابت و ارکستر سازهای ایرانی جوانان ایران به رهبری آروین صداقت کیش با اجرای آثاری از حسین دهلوی، روح الله خالقی، پرویز مشکاتیان و سجاد پورقناد، پخش کلیپ‌هایی از آثار استاد خالقی و معرفی این استاد فقید، داوری آثار دومین جایزه استاد خالقی از دیگر بخش‌ های این آیین بود.