بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، سیدرامین اسبقی در جلسه بررسی ثبت روز ملی باقلوای گوگان، اظهار کرد: ثبت روز ملی باقلوای گوگان بهعنوان یکی از نمادهای فرهنگی و گردشگری کمتر شناخته شده منطقه، فرصتی مهم برای شناساندن ظرفیتهای محلی این محصول است و ثبت روز ملی باقلوای گوگان که برای روز 17 نوامبر (27 آبان ماه) همزمان با روز جهانی باقلوا مشخص شده نقش بهسزایی در توسعه اقتصادی منطقه دارد.
وی، ادامه داد: با ثبت ملی باقلوای گوگان میتوان این محصول ارزشمند و خوشطعم را به عنوان جایگزینی برای انواع باقلواهای خارجی، بهویژه باقلوای استانبولی، به بازارهای داخلی و حتی بینالمللی معرفی کرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تبریز افزود: حضور و تبلیغ در رویدادهای ملی و بهرهگیری از بستر رسانههای دیجیتال و شبکههای اجتماعی، زمینهساز آشنایی مصرفکنندگان با ویژگیهای باقلوای گوگان خواهد بود
اسبقی با اشاره به تجربیات خود و بازدید از تنها موزه باقلوا در یکی از کشورهای همسایه و ضرورت بهرهمندی از تجربیات مثبت تصریح کرد: برنامهریزی برای ثبت نهایی لوگو (نشانواره) و استفاده از نمادهای بصری برای شناساندن این محصول به گردشگران و مخاطبان داخلی و خارجی در دست اقدام است و این فرآیند باید به شکل هدفمند و برنامهریزی شده انجام شود تا فعالان و تولیدکنندگان بیشترین استفاده را از منافع ایجاد شده به دست آورند.
در ادامه این جلسه احد نصیری بخشدار گوگان با اشاره به تجارب پیشین در برگزاری جشنوارههای بومی همچون اولین جشنواره و مراسم رونمایی از باقلوای سنتی گوگان در سال 1400، جشنواره سیر و جشنواره پسته، افزود: برگزاری چنین رویدادهایی، علاوه بر ارتقای جایگاه این محصول سنتی، موجب جذب گردشگران و سرمایهگذاران به منطقه نیز خواهد شد.
محمدرضا مسعودی، رئیس هیأت مدیره مجمع گوگانیان مقیم تبریز خاطرنشان کرد: حمایت از تولیدکنندگان خانگی و ارائه امکانات تبلیغاتی و زیرساختی، کمک میکند تا باقلوای سنتی گوگان به عنوان یک محصول پرفروش و شناختهشده در سطح کشور تبدیل کرده و از این راه به اشتغالزایی و رونق اقتصادی منطقه نیز کمک کرد.
بهگزارش تسنیم، شهر گوگان از پایگاههای تولید نوعی شیرینی سنتی خوشمزه با نام باقلوا بوده و با بیش از 100 سال قدمت موردپسند بسیاری از افراد جامعه و گردشگران است و به شکل لوزی و از بادام و گردو تهیه میشود و به علت داشتن ترکیبات مختلف مانند هل، گلاب، بادام، گردو و پسته دارای طعم و مزههای متفاوت و فوق العادهای است.
شیرینی سنتی باقلوای گوگان که بدون افزودنی نگهدارنده از گذشته در تنورهای سنتی منازل تولید می شود به نظر کارشناسان مربوطه دارای ماندگاری بیش از 2 ماه در شرایط عادی و بیش از 6 ماه درون یخچال است.
ارزش و جایگاه شیرینی باقلوای سنتی گوگان در سطح استان بهویژه این شهرستان تا آنجایی است که در سال 1394 با شماره 1188 در فهرست آثار ناملموس میراث فرهنگی ثبت ملی قرار گرفت و در سال 1400 از نماد شهری باقلوای سنتی گوگان و لوح ثبتی آن به عنوان یکی از میراث های ناملموس استان در این شهرستان رونمایی شد.
انتهای پیام/
∎