شناسهٔ خبر: 69696574 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیر امور بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کاشان:

برنامه خودمراقبتی روزانه برای مدیریت دیابت ضروری است

مدیر امور بیماری‌ها و مراکز تشخیصی درمانی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: هم‌زمانی دیابت با افسردگی منجر به اشکال در کنترل قند خون، بدتر شدن عوارض دیابت و ناتوانی در عملکرد می‌شود، بنابراین گنجاندن برنامه خود مراقبتی روزانه برای مدیریت دیابت ضروری است.

صاحب‌خبر -

مرضیه براتی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مبتلایان به دیابت نسبت به مسائل مختلف احساس نگرانی می‌کنند و این نگرانی‌ها می‌تواند منجر به افزایش اضطراب در این گروه از بیماران شود.

وی افزود: زندگی با دیابت، چالش‌برانگیز است و در روانپزشکی سایکوسوماتیک(اختلالات روان‌تنی)، جنبه‌های روانی دیابت در بروز و کنترل این بیماری نقش به‌سزایی دارد.

مدیر امور بیماری‌ها و مراکز تشخیصی درمانی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان با تأکید بر اهمیت خود مراقبتی در بیماران دیابتی، تصریح کرد: تکنیک‌های ذهن آگاهی و ورزش‌های بدنی منظم، مانند یوگا، می‌توانند به کاهش استرس و بهبود سلامت کلی کمک کنند.

براتی تأکید کرد: حفظ یک رژیم غذایی سالم نقش مهمی در مدیریت استرس و کنترل دیابت دارد و اولویت دادن به شیوه‌های خود مراقبتی می‌تواند تأثیرات مثبت قابل توجهی بر زندگی روزمره بیماران دیابتی داشته باشد.

۲۷ هزار و ۳۰۰ بیمار مبتلا به دیابت تحت مراقبت دوره‌ای قرار دارند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گفت: حدود ۷.۵ میلیون نفر از جمعیت کشور مبتلا به بیماری دیابت هستند و در منطقه کاشان نیز ۲۷ هزار و ۳۰۰ بیمار شناسایی شده و در مراکز خدمات جامع سلامت تحت مراقبت دوره‌ای قرار دارند.

مهدی دلاوری با اشاره به آغاز هفته ملی دیابت، اظهار کرد: نام‌گذاری روزها، با هدف ترویج اقدام هماهنگ برای مقابله با دیابت است که به‌عنوان یک مسئله مهم برای بهداشت جهانی برگزار می‌شود.

وی تأکید کرد: کمپین امسال بر اهمیت مراقبت همه‌جانبه دیابت تأکید دارد و تلاش برای ارتقای سلامت جسمی و روحی افراد مبتلا به دیابت نیازمند دیدگاه جامع‌نگر تمام ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و نیز فرد بیمار است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تصریح کرد: بنا به اسناد و شواهد ۷۵ درصد از افراد مبتلا به دیابت بیماری خودآگاهی دارند و این در حالی است که در کشور ما حدود ۱۴ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال از بیماری دیابت رنج می‌برند.

دلاوری گفت: توانمندسازی افراد مبتلا به دیابت برای شناخت وضعیت جسمی و روحی آنان و حفظ پایبندی به درمان الزامی است.

وی خاطرنشان کرد: عارضه اختلال تحمل گلوکز، احتمال ابتلا به پیش دیابت را مطرح می‌کند و در صورت عدم‌مداخله مؤثر و درمان به موقع اغلب آن‌ها مبتلا به دیابت خواهند شد.

انتهای پیام