عثمان سالاری؛ نماینده مجلس در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره قراردادهای استاندارد آییننامه ابلاغشده متعاقب قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیرمنقول، گفت: هر میزان که نحوه وقوع انجام معامله، صریحتر و مشخصتر و منجزتر باشد، متعاملین راحتتر میتوانند یک معامله را انجام دهند. در این قراردهای استاندارد، ابعاد مختلف موضوع در نظر گرفته شده است که طرفین با چشم باز، وقوف و آگاهی کامل و همهجانبهای از شرایط و نحوه معامله مبادرت به اقدام بیع خواهند کرد.
قراداد استاندارد؛ اقدامی کارگشا برای کسانی که دانش حقوقی کافی ندارند
نماینده مردم تربتجام، تایباد و باخرز و صالحآباد در خانه ملت در ادامه درباره مزایای قراردادهای استاندارد، بیان کرد: برای کسی که سواد و دانش حقوقی کافی و وافی ندارد، این قرارداد کارساز، کارگشا و رهگشاست و میتواند بینش و شناخت کافی را به طرفین معامله بدهد که چه معاملهای را انجام میدهند و چه عواقبی بر آن مترتب است.
وی افزود: اگر فرد در انجام وقوع معامله یا در پرداخت ثمن معامله تعلل یا کوتاهی کرد و مورد معامله و مبیع را بهصورت معیوب فروخت؛ یعنی در آن جنسی که فروخت عیوب پنهانی وجود داشت و بعد از فروش، عیوب آن کشف شد، این موارد در قرارداد از جهات فسخ معامله است. یعنی معامله را میتوان فسخ کرد. این مسأله برای مردم بسیار کمک کننده است، بهخصوص برای کسانی که دانش حقوقی کافی در رابطه با معاملات را ندارند، بنابراین اقدام بسیار خوبی است.
معاملات شفاف، مستحکم و دور از تنش با قراردادهای استاندارد
عثمان سالاری در آخر با تأکید بر تصویب قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیرمنقول، قرادادهای استاندارد را در راستای این قانون اقدامی پسندیده و مقبول دانست و گفت: کارشناسان خبیر و بصیر حقوقی قوه قضاییه در سازمان ثبت اسناد و املاک جهات و ابعاد مختلف معامله را در قرارداد، مورد توجه قرار دادهاند و این آییننامه در مورد قراردادهای استاندارد تصویب شده است. این قراردادها به افراد کمک میکند که معامله بعدها موجب حدوث اختلاف و بروز تنش نشود. بهنوعی موارد ابهام در معامله را برطرف میکند.
نایب رییس دوم کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تأکید کرد: هر میزان که معاملات ما شفافتر و واضحتر باشد به سمت و سوی استحکام بیشتر معاملات خواهیم رفت و از اختلاف و مناقشات حقوقی احتمالی که با آن مواجه میشدیم جلوگیری خواهد کرد. این قراردادهای استاندارد اقدامی نیکو، مقبول و پسندیدهای است.
انتهای پیام/
∎