شناسهٔ خبر: 69695150 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان:

۶ شهر در گیلان کتابخانه ندارند/ راه اندازی ۱۲ سالن مطالعه

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان، با اشاره به اینکه ۶ شهر در گیلان کتابخانه ندارند، اضافه کرد: لولمان، پیربازار، ضیابر، بره‌سر، چوکام و ماکلوان از نعمت کتابخانه عمومی بی‌بهره هستند.

صاحب‌خبر -

یاسر تقوی امروز، ۲۲ آبان ماه در جمع خبرنگاران، ضمن تبریک هفته کتاب و کتابخوانی و با اشاره به اثرگذاری گفتمان بین رسانه و کتاب در جامعه، بیان کرد: با عنایت به اینکه حمایت حوزه رسانه در راستای به ثمر نشستن فعالیت های کتابخانه های عمومی بسیار اثربخش است، باید با تعامل بیشتر به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بپردازیم تا در استان گیلان، کتاب را از غربت بیرون بیاوریم.

وی با بیان اینکه کتابخوانی در روشنگری و آگاهی بخشی موثر است، اظهار کرد: شهدای مقاومت، کتابخوانان برجسته ای بودند و طلیعه‌اش را در مبارزه با ظلم می‌توانیم ببینیم، چون در مسیری که گام برداشتند مسیر حق بود و شهدای مقاومت از اهالی مطالعه بودند و در تمام زندگی روزمره با مطالعه مأنوس شده بودند؛ حتی در زندان‌های صهیونیستی هم به تدوین و مطالعه کتاب مشغول بودند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان، سرانه مطالعه را قابل اندازه گیری ندانست و تصریح کرد: وضعیت کتابخوانی و سرانه مطالعه در گیلان مطلوب نیست و همچنین کمبود منابع یا منابع قدیمی از مشکلات جدی ماست که در مباحث اقتصادی پیش آمده، کتاب هم مشمول تورم شده است و به همین منظور در تهیه کتاب برای کتابخانه ها با چالش مواجه هستیم.

تقوی برنامه های پیش رو در هفته کتاب و کتابخوانی را تلاش و ضرورتی برای رشد سرانه مطالعه دانست و افزود: نشست های نقد کتاب و برگزاری برنامه‌های آموزشی و کارگاهی و برپایی نمایشگاه‌های کتاب و اجرای پویش کتابخوانی و طرح کوله کتاب و... بخشی از برنامه‌های این هفته است.

وی با بیان اینکه طرح کوله کتاب با ۲۱ کوله در مدارس گیلان برگزار می شود و ویژه مناطق محروم است، گفت: سرانه فضای کتابخانه ای یکی از مهمترین شاخصه های نهاد کتابخانه های عمومی است لذا در سال گذشته بیش از ۷۰۰ هزار نسخه کتاب در گیلان به امانت داده شد و در استان گیلان ۲۸ هزار مترمربع فضای کتابخانه ای داریم که افزایش این رقم یک ضرورت انکارناپذیر است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان از بازطراحی کتابخانه عمومی در گیلان خبر داد و متذکر شد: مرمت، بازسازی و بازطراحی کتابخانه ها در دستور کار قرار دارد که در این راستا، ۱۲ سالن مطالعه در گیلان راه اندازی شده و ۶ سالن مطالعه در گیلان به بهره برداری رسیده است.

وی با اشاره به اینکه ۶ شهر در گیلان کتابخانه ندارند، اضافه کرد: لولمان، پیربازار، ضیابر، بره‌سر، چوکام و ماکلوان از نعمت کتابخانه عمومی بی‌بهره هستند؛ در حالی که کتابخانه‌های نهادی تکلیف دولت بوده و از اولویت‌های ما این است که کتابخانه نهادی در جمعیت بالای ۲۵۰۰ نفر احداث شود.

تقوی ادامه داد: دستگاه‌هایی که از اعتبارات دولتی استفاده می‌کنند نیز باید براساس قانونی در استقرار کتابخانه های عمومی مشارکت کنند.

وی با اشاره به سند ملی خواندن و ترویج مطالعه به عنوان یک ظرفیت جدی که باید در اولویت دستگاه‌ها قرار بگیرد، گفت: این سند در بهمن ۱۴۰۲ به تصویب رسید و در اردیبهشت ۱۴۰۳ به دستگاه‌ها ابلاغ شد. در این سند ۲۱ دستگاه عضو هستند و این سند از باب تکلیفی تصویب شده است؛ برای مثال آموزش و پرورش و ارشاد اسلامی و صدا و سیما و کانون پرورش فکری و مجموعه‌های دانشگاهی ظرفیتی هستند برای عمومی کردن سند ملی خواندن و بیرون آمدن کتاب و کتابخوانی از غربت که شایسته است جزء مطالبات جدی رسانه‌ها باشد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان با بیان اینکه کتابخانه مرکزی رشت قابلیت بهره‌برداری تا یک ماه آینده را دارد، عنوان کرد: اطلاعات بیش از ۶۰ هزار عنوان کتاب نیز در سامانه کتابخانه مرکزی رشت وارد شده است.

وی افتتاح کتابخانه مرکزی رشت را موجب افزایش ۳۰ درصدی سرانه کتابخانه ای استان دانست و گفت: شاهد اهدای کتاب از سوی خیر گیلانی (سید حسین میرمجلسی) به کتابخانه مرکزی رشت به تعداد بالغ بر ۳۰ هزار جلد بودیم که برخی از این کتاب‌ها قابلیت قیمت گذاری ندارند.

انتهای پیام