شناسهٔ خبر: 69694968 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: بورس نیوز | لینک خبر

گزارش یک موفقیت/ سودآورترین و ارزآورترین شرکت ایرانی

این شرکت در عرصه ملی، براساس آخرین رتبه بندی IMI۱۰۰ شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در صدر قرار گرفته و به عنوان پیشرو در زمینه‌های مختلفی مانند بیشترین سودآوری، بالاترین میزان صادرات، خلق بالاترین ارزش افزوده و ارزش بازار به اوج قله‌های موفقیت رسیده است. 

صاحب‌خبر -

به گزارش بورس نیوز، از زمان تشکیل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، بزرگترین هلدینگ پتروشیمی کشور راهی طولانی را برای تبدیل به شرکت نخست ایران و ایستاده بر بام افتخار منطقه غرب آسیا طی کرده است. گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس در سال‌های اخیر با توجه به جایگاه کم نظیرش در ارزآوری برای کشور و وزن قابل توجهی که در صنعت ایران دارد، همواره یکی از اهداف اصلی دشمنان جمهوری اسلامی ایران برای تحریم و محدودیت بوده است.

 

 

 


براساس این گزارش، گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس در سال ۲۰۲۳ با فروش خیره کننده ۱۷.۳۴۰ میلیارد دلار موفق به کسب مقام ۱۸ در میان صد شرکت برتر شیمیایی جهان شده است. این شرکت در ۳ سال گذشته در دوره مدیریتی جدید از رتبه ۳۷ جهان، ۱۹ پله ارتقا یافته و در جمع ۲۰ شرکت برجسته جهان می‌درخشد. این موفقیت گواهی است بر عزم راسخ و تلاش‌های مستمر کلیه مدیران و همکاران در راه تحقق اهداف توسعه‌ای و افزایش سهم بازار جهانی.


مقایسه و عملکرد هلدینگ خلیج فارس و سابیک عربستان به عنوان رقیب اصلی در منطقه، شامل رشد ۹ پله‌ای خلیج‌فارس در برابر تنزل ۳ پله‌ای سابیک، رشد ۷.۳ درصدی فروش خلیج فارس در برابر تنزل ۲۳ درصدی فروش سابیک، سود خالص ۳ میلیارد دلاری هلدینگ خلیج فارس در مقابل اعلام زیان ۷۴۰ میلیون دلاری سابیک موید عملکرد قوی گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس آن هم در شرایط تحریم‌های ظالمانه شرکت است.

 

این شرکت در عرصه ملی، براساس آخرین رتبه بندی IMI۱۰۰ شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در صدر قرار گرفته و به عنوان پیشرو در زمینه‌های مختلفی مانند بیشترین سودآوری، بالاترین میزان صادرات، خلق بالاترین ارزش افزوده و ارزش بازار به اوج قله‌های موفقیت رسیده است. 


رشد تولید

 

میزان تولید هلدینگ خلیج فارس از ۲۰.۵ میلیون تن در سال ۱۳۹۹، به میزان ۲۲.۲۱ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ و در سال ۱۴۰۱ به میزان ۲۳.۲۳ میلیون تن، در سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۴.۸ میلیون تن افزایش یافت. در این بازه بیش از یک میلیون تن افزایش تولید داشته و حدود ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تن افزایش تولید را محقق کرده است. 


به عبارت دیگر رشد ۲۱ درصدی تولید را به ثبت رسانده است. طبق برنامه، پیش بینی می‌شود که تا پایان سال ۱۴۰۳ حجم تولید ۲۸.۶ میلیون تن دست یابد که با وجود تحریم‌ها و مشکلات رشد چشمگیری محسوب خواهد شد.

 

 

رشد فروش

 

گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۶۵ هزار میلیارد تومان بود. در سال اول برنامه در سال ۱۴۰۰، به مبلغ ۳۰۸ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۱ فروش به مبلغ ۴۱۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.


در سال ۱۴۰۲، فروش بزرگترین هلدینگ پتروشیمیایی ایران به مبلغ ۵۰۹ هزار میلیارد تومان افزایش یافت که بیانگر رشد ۲۰۸ درصدی است. طبق برنامه ریزی انجام‌شده، پیش‌بینی می‌شود که در سال ۱۴۰۳ این مبلغ به ۷۰۹ هزار میلیارد تومان افزایش یابد و این بدان معناست که از سال ۱۴۰۰ تا پایان ۱۴۰۳ شاهد رشد ۳۲۷ درصدی فروش خواهیم بود.

 

 

 پیشتاز در سودآوری

 

سود شرکت اصلی برای سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۰، حدود ۳۸.۷ هزار میلیارد تومان بود که برای سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۱، به مبلغ ۵۵.۸ هزار میلیارد تومان ارتقا یافت. این روند رشد سودآوری استمرار یافته به نحوی که برای سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۲، مبلغ ۶۸.۴ هزار میلیارد تومان سود کسب شد و برای سال مالی منتهی به دوره ۳۱ خرداد ۱۴۰۳، مبلغ حدود ۷۷ هزار میلیارد تومان است. 

 

 


سود تلفیقی


سود تلفیقی شرکت در سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۰، به مبلغ ۶۷.۲ هزار میلیارد تومان رسیده و برای دوره منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ به مبلغ ۹۴.۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافت و برای دوره منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۲، به مبلغ ۱۰۱ هزار میلیارد تومان رسید و برای دوره منتهی ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ به مبلغ ۱۲۴ هزار میلیاردتومان ارتقا یافته است. 

 

 

تقسیم سود ۷۵ هزار میلیارد تومانی

 

تقسیم سود در سال ۱۴۰۰، مبلغ ۱۷.۲ هزار میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۲۴.۴ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۳۴.۲۶ هزار میلیارد تومان بوده است. جمعا مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان سود به سهامداران از جمله سهام عدالت، بازنشستگی نفت، بازنشستگی کشوری و سایر سهامداران پرداخت شده است.

اشتراک گذاری :
برچسب ها :
گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس فارس بورس نیوز میزان تولید رشد فروش