به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی مدعی شد که دولت فعلی آمریکا به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین پیشنهادی درباره مدیریت آتی نوار غزه ارائه کرد که به موجب آن تشکیلات خودگردان در مدیریت این منطقه مشارکت میکند اما این مدیریت هرگز وابسته به آن نخواهد بود.
این شبکه عبری در گزارش خود مدعی شد: ابو مازن (محمود عباس) هنوز پاسخی به این پیشنهاد نداده اما نزدیکان او میگویند که او تمایلی به این موضوع ندارد.
تا این لحظه تشکیلات خودگردان فلسطین یا جنبش حماس واکنشی به گزارش یاد شده نداشتهاند.
شورای اجرایی انتقالی
بر اساس پیشنهاد ادعا شده، کشورهای همپیمان با کمک تشکیلات خودگردان از تلاشها برای ایجاد مدیریتی مدنی در غزه، روندهای امنیتی و بازسازی زودهنگام نوار غزه در دوره انتقالی حمایت خواهند کرد. همچنین شرکا با همکاری تشکیلات خودگردان شورای اجرایی را برای ماموریت انتقالی ایجاد خواهند کرد که شامل نمایندگانی فلسطینی از جمله از غزه خواهد بود.
بر اساس ادعای رسانه عبری، این پیشنهاد بر بازگشت برخی وزارتخانهها و موسسههای تشکیلات خودگردان به نوار غزه از جمله نهادهای مرتبط با آب، بانکها، انرژی، تجارت و واردت تجهیزات بیمارستانها تاکید داشته و کشورهای شریک کار آموزش و تسلیح نیروهای امنیتی جدید فلسطین را که ارتباطی با حماس ندارند، بر عهده میگیرند، نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان نیز مسوول حمایت از قانون و برقراری نظم در غزه بوده و در ادامه مسوولیت امنیتی کامل نوار غزه را به دست میگیرند. همچنین تشکیلات خودگردان مدیریت دفاتر وزارتخانههایی را به دست میگیرد که پیش از این در استانهای نوار غزه در اختیار حماس بودند.
نیرویی چند ملیتی
طبق پیشنهاد ادعایی، کشورهای شریک یک گروه موقت از نیروهای چند ملیتی را که شامل همپیمانان منطقهای و بینالمللی اصلی است، با همکاری تشکیلات خودگردان برای تامین امنیت مرزها و تضمین انتقال کمکهای بشردوستانه ایجاد خواهد کرد و ارتش رژیم صهیونیستی به صورت تدریجی از نوار غزه عقبنشینی میکند و دولت موقت ماموریتهای مختلف را بر عهده خواهد گرفت و کشورهای همپیمان از جمله آمریکا به تامین بودجه برای اجرای ماموریتهای مربوط به تشکیل دولت موقت کمک خواهد کرد، بودجه به صندوقی ویژه واریز خواهد شد و انتقال بودجه بازسازی نوار غزه توسط تشکیلات خودگردان منتقل خواهد شد و رژیم صهیونیستی درآمدهای مالیاتی یا گمرکی را که شامل صندوق ویژه نوار غزه است، به تشکیلات تحویل خواهد داد.
به ادعای این رسانه عبری، در متن این پیشنهاد آمده است که کشورهای همپیمان کنفرانس بینالمللی را برای حمایت مالی و سیاسی گسترده از ماموریت انتقالی برگزار خواهند کرد و کشورهای کویت، قطر، عربستان و امارات کمکهای ماهیانهای را جهت حمایت مستقیم و منظم از بودجه تشکیلات خودگردان در دوره انتقالی و تلاشها برای اصلاح آن ارائه خواهند کرد.
تا این لحظه کشورهای یاد شده واکنشی به ادعاهای مطرح شده از سوی این رسانه رژیم صهیونیستی نداشتهاند.
یکپارچه کردن غزه و کرانه باختری
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در ادامه گزارش خود باز هم مدعی شد: دولت موقت با همکاری سازمان ملل، در راستای گسترش کمکهای بشردوستانه ایفای نقش این سازمان و نهادهای آن در نوار غزه را سهولت بخشیده و از آن حمایت خواهد کرد و این آژانسها به هیچ نحوی با حماس یا هر تشکل دیگر همکاری نخواهند داشت، اسرائیل نیز متعهد خواهد شد که از انجام اقداماتی در کرانه باختری که ممکن است مانع تحقق راهحلی عادلانه، فراگیر، واقعبینانه و پایدار برای درگیریهای ۲ طرف فلسطینی و اسرائیلی شده و آن را به خطر بیندازد، امتناع ورزد. همچنین در این پیشنهاد رژیم صهیونیستی ملزم به رعایت بندهای ۲ توافقنامه شرم الشیخ و العقبه شده و باید بار دیگر پایبندی خود به حفظ وضعیت موجود در حرم قدسی را اعلام کند.
بر اساس ادعای این شبکه عبری، کشورهای همپیمان با انتشار بیانیهای تعهد خود به حمایت از یکپارچهسازی کرانه باختری و نوار غزه در یک دولت و ایجاد ساختار امنیتی و قانونی واحد را به عنوان اولین قدم به سوی تشکیل کشور مستقل و دارای حاکمیت فلسطین اعلام میکنند. همچنین این کشورها با هماهنگی رژیم صهیونیستی، صدور قطعنامهای از سوی شورای امنیت برای تعیین رویههای مشروح در این سند از جمله ایجاد هیاتی با حمایت تشکیلات خودگردان و تعیین اهداف آن را خواستار خواهند شد.
∎