شناسهٔ خبر: 69693480 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: شهر | لینک خبر

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی:

نیما یوشیج پلی میان شعر کلاسیک و معاصر است

غلامرضا آذری، استاد دانشگاه و متخصص ارتباطات در مراسم ۱۲۷ سالگی تولد نیما یوشیج، نیما را به‌ عنوان پلی میان شعر کلاسیک و مدرن دانست و گفت: نیما جزو شخصیت‌های بسیار مهم تاریخ ادبیات معاصر ایران است، نه تنها شعر بلکه منش و سبک زندگی او می‌تواند یک سبک منحصر به فرد باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شهر به نقل از اداره ارتباطات و امور بین‌الملل سازمان زیباسازی شهر تهران، غلامرضا آذری عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و متخصص علوم ارتباطات و رسانه ضمن تشکر از برگزارکنندگان محفل شعر نیمایی، در خصوص جایگاه نیما یوشیج در شعر فارسی و تأثیرات او بر ادبیات معاصر گفت: نیما یوشیج پلی است بین تفکر شعر کلاسیک قدیم و شعر امروز. او نه‌تنها در حوزه شعر، بلکه با سبک زندگی و منش خاص خود، یک شخصیت یگانه در تاریخ ادبیات ایران به شمار می‌رود.

وی با معرفی هفت ویژگی برای شناخت نیما یوشیج توضیح داد: اولین ویژگی نیما، محیط منحصر به‌فردی است که در آن زندگی می‌کرد. تمامی علاقه‌ها و آلامی که در زندگی او شکل گرفته به‌وضوح در آثارش نمایان است. دومین ویژگی، تنوع شعری او است که نتیجه ابتکار و الهامات خاص او است. نیما با ارتباط درونی عمیق و پیوندی قلبی با خود، حال و هوای جدیدی به شعر فارسی بخشید.

این استاد دانشگاه در ادامه افزود: ویژگی سوم شعر نیما، سلامت ذهن و روان در آثار او است. در شعرهای نیما، نوعی آرامش و سلامت فکری مشاهده می‌شود که آن را به نسل‌های مختلف انتقال داده و حتی به‌طور غیر شهودی، دیدگاه‌های خود را به آینده منتقل کرده است.

آذری هدفمندی را به‌عنوان چهارمین ویژگی شعرهای نیما معرفی و تأکید کرد: در هر بخشی از شعرهای نیما، هدفمندی و عمق خاصی را می‌بینیم که ناشی از شناخت دقیق او از محیط و زیست‌بوم خود است. این شناخت و هدفمندی، شعر او را به منبعی ارزشمند برای پژوهش‌های علمی و ادبی امروز تبدیل کرده است.

وی در خصوص ویژگی پنجم اشعار نیما ادامه داد: ما می تونیم بگوییم که شناخت نیما از شعر به قدری والا، انگیزه‌بخش و اشتیاق‌آور است که تسلط آن را در همه دوران شعری نشان می‌دهد. حتی همین امروز نیز شما به هر بخش شعر نیما توجه کنید می‌توانید موضوع پایان نامه و یا رساله دانشگاهی را ببینید.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی افزود: ویژگی ششم و هفتم که با خواندن شعرهای نیما در من خواننده، ادبیات‌پژوه و پوینده راه نیما به وجود می‌آید و اشعار نیما آن را برآورده‌اش می‌کند، علاقه و انگیزه است.

آذری در پایان خاطرنشان کرد: نیما یوشیج، میانجی‌گر میان شعر کلاسیک و معاصر است و امیدوارم که خانه نیما در آینده به محلی برای نشست‌های شعری و ادبیات معاصر تبدیل شود. نیما استاد یگانه‌ای است که همه ما باید به او فخر بورزیم؛ کسی که در جایگاه خود منحصر به‌فرد و بدون جانشین است.

گفتنی است؛ روز گذشته به مناسبت سالروز تولد صد و بیست و هفت سالگی نیما یوشیج، رونمایی از تصاویر، دست‌نوشته‌های منتشر نشده خانوادگی و مجموعه اشعار طبری نیما در محل خانه موزه نیما یوشیج با حضور شعرا و نیمادوستان و با همکاری اداره ارشاد مازندران برگزار شد.

انتهای پیام/