علی کاووسی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در توضیح پیشگیری از شیوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان اظهار کرد: برای پیشگیری از بیماری باید دو گروه از عملیات را در نظر بگیریم، نخست مزارعی که طیور صنعتی پرورش میدهند و دوم طیور بومی که مردم نگهداری میکنند.
وی با تاکید به رعایت اقدامات بهداشتی افزود: روستاییانی که طیور در منازل نگهداری میکنند باید نسبت به انتقال این بیماری از پرندگان مهاجر آگاه باشند، بهخصوص اینکه در دنیا ثابتشده که پرندگان آبزی همچون اردک و مرغابی میتوانند عامل انتقال این بیماری باشند.
مدیرکل دامپزشکی استان گلستان افزایش ناگهانی تلفات و ترشح از چشم، بینی و اسهال را بهعنوان علائم بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان اعلام کرد و گفت: شیوع این ویروس در چند سال اخیر در پستانداران هم گزارششده است، بنابراین صرف پرندگان نیست و بسیار وسیعتر خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه طیور بومی توسط روستاییان باید محصور شوند، افزود: از ارتباط آنها با پرندگان آزاد پرواز یا حتی شکار باید ممانعت شود، چرا که بهراحتی این بیماری به غاز و اردک خانگی انتقال پیدا میکند.
کاووسی تصریح کرد: اگر تلفاتی در پرندگان اتفاق افتاد، بههیچعنوان لاشهها را در اختیار سگ و گربه قرار ندهند، بلکه آن را دفن کرده یا سوزانده شود.
وی بابیان اینکه خرید پرنده در پاییز و زمستان را توصیه نمیکنیم، افزود: در صورت خرید پرنده باید، پرندگان جدید از پرندگان قدیم مدت دو هفته جدا نگهداری شوند، زیرا بروز علائم در این مدت انجام خواهد شد.
مدیرکل دامپزشکی استان گلستان در خاتمه یادآور شد: در حوزه طیور صنعتی یا مرغداریها نیز اقدامات گستردهای انجام میشود که جزو وظایف دامپزشکی است اما ازآنجاییکه در استان گلستان تراکم مرغداریها بالاست، مرغداران نسبت به رعایت موارد لازم آگاه هستند.