شناسهٔ خبر: 69693191 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

اجلاس آب‎و‎هوایی سازمان ملل در باکو/ گوترش: بشریت تاوان تغییرات اقلیمی را می‌پردازد

بیست‌ونهمین اجلاس آب و هوایی سازمان ملل (کوپ ۲۹) در جمهوری آذربایجان با حضور هیئت‌هایی از حدود ۲۰۰ کشور جهان آغاز شد و به مدت ۲ هفته ادامه خواهد داشت.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان - بیست‎ونهمین اجلاس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل درباره تغییرات اقلیمی (COP ۲۹) از روز دوشنبه، ۲۱ آبان، در شهر باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، آغاز شد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در سخنرانی خود برای سران کشور‌های جهان در آغاز این اجلاس با اشاره به موضوع «انرژی پاک» گفت که «هیچ گروهی، هیچ کسب‌وکار و هیچ دولتی» نمی‌تواند این انتقال را متوقف کند.

گوترش هشدار داد که سران کشورها باید برای جلوگیری از بلایای ناشی از تغییرات اقلیمی اقدام کنند و در غیر این‌صورت بشریت تاوان این تغییرات را خواهد داد.

جو بایدن، رئیس‎جمهور آمریکا قصد ندارد برای شرکت در این اجلاس به باکو سفر کند، اما هیئتی از واشنگتن در این اجلاس حضور دارند.

نمایندگانی از نزدیک به ۲۰۰ کشور در این اجلاس حضور دارند و مذاکره‎کنندگان به دنبال افزایش هدف ۱۰۰ میلیارد دلاری در سال برای کشور‌های در حال توسعه هستند.

آغاز اجلاس آب‎و‎هوایی سازمان ملل در جمهوری آذربایجان

سایمون استیل، دبیر آب و هوا سازمان ملل، در سخنرانی افتتاحیه خود گفت که سران کشور‌های جهان باید نشان دهند که همکاری جهانی «بی‌اهمیت نیست».

وی افزود: اینجا در باکو، ما باید با یک هدف جدید، جهانی و اقلیمی موافقت کنیم؛ اگر دست‌کم دو سوم کشور‌های جهان نتوانند به‌سرعت انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را کاهش دهند، پس همه کشورها بهای بی‌رحمانه‌ای را می‌پردازند.

این مقام ارشد سازمان ملل همچنین خواستار یک هدف جدید در تامین بودجه آب و هوا به کشور‌های فقیرتر جهان شد.

کوپ ۲۹ در بحبوحه هشدار‌های جدید درباره اینکه سال ۲۰۲۴ در مسیر شکستن رکورد‌های دما قرار دارد، آغاز شد.

آغاز اجلاس آب‎و‎هوایی سازمان ملل در جمهوری آذربایجان

اجلاس آب و هوایی سازمان ملل یکی از بزرگ‌ترین گردهمایی‌های سران جهان برای تسریع اقدام‌ها در راستای اهداف توافق‌نامه پاریس در این زمینه است.

برخی از حوزه‌های کلیدی تمرکز و فعالیت‌هایی که انتظار می‌رود در این اجلاس دو هفته‌ای اتفاق بیفتد، امور مالی، سرمایه‌گذاری و تجارت، انرژی و آرامش، امداد و بهبودی و همچنین علم، فناوری و نوآوری است.

همچنین موضوع‌های مهم توسعه انسانی، از جمله کودکان و جوانان، بهداشت، آموزش، غذا، آب و کشاورزی، شهرنشینی، حمل و نقل و گردشگری و همچنین مردم بومی، طبیعت و تنوع زیستی در دستور کار قرار دارند.

افغانستان برای اولین بار از زمان به قدرت رسیدن طالبان، هیئتی به این نشست اعزام کرد و انتظار می‌رود که این هیئت وضعیت ناظر داشته باشد.

انتهای پیام/