نشست رونمایی از مجله «صحنه» امروز ۲۱ آبانماه با حضور نصرالله قادری سردبیر، کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، غلامحسین دولتآبادی معاون سردبیر، داود فتحعلی بیگی، همایون علیآبادی منتقد و مدرس تئاتر، مرجان سمندری معطوف دبیر تحریریه و دبیران بخشهای این دوفصلنامه برگزار شد.
همایون علیآبادی منتقد و مدرس تئاتر در این نشست دوفصلنامه «صحنه» را مجلهای تخصصی دانست که با نگاه به تئاتر جهان در کشور منتشر و توزیع میشود و گفت: تا مجلهای جهانی نشود ایرانی نمیشود و من خوشحالم که مجله «صحنه» جهانی شده است و مطالب آن با تنوع بسیار بالا به چاپ میرسد.
وی ادامه داد: مجله «صحنه» به هر سلیقه و ذائقهای پاسخ میدهد و در عین حال دقیق، موجز و منجز است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش و تاثیر نصرالله قادری سردبیر این دوفصلنامه در کار ژورنالیستی تئاتر اشاره کرد.
نصرالله قادری در ادامه نشست، مجله «صحنه» را حاصل همکاری دو نسل جوان و پیشکسوت، چون همایون علیآبادی و رضا آشفته معرفی کرد و سپس به ضرورت توجه مسئولان فرهنگی هنری به اهل قلم تاکید کرد.
«صحنه» مجله تمام ایران و همه اهل تئاتر است
وی همچنین اظهار کرد: از آنجا که دوفصلنامه «صحنه» توسط حوزه هنری منتشر میشود تصورم میکنم قرار است مجله خاصی باشد. در شماره اول توضیح دادهایم که مجله «صحنه» مجله تمام ایران و همه اهل تئاتر است. مجله «صحنه» دیدگاهی دارد و بر اساس آن پیش میرود و نه در پس اسطورهسازی است و نه پنجه کشیدن به صورت کسی.
سردبیر مجله «صحنه» افزود: همچنین ما با هرکس که اهل دیالوگ باشد و تمام کسانی که در زمینه تئاتر فعال هستند، ما حاضر به همکاری هستیم.
قادری بیان کرد: در مملکت ۸۵ میلیونی که چیزی حدود ۶ هزار دانشجوی تئاتری دارد دو مجله تئاتری یک شوخی گروتسک است و مهم است که ما ماه به ماه مجله تئاتر داشته باشیم و امیدوارم مسئولان ضرورت این امر را حس کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «صحنه» سعی دارد که از دهه ۴۰ یکسری از چهرههای تئاتری دیده نشده که یکی از آنها شاهین سرکیسیان است را معرفی کند. همچنین امیدوارم افراد با نگاه نقادانه کمک کنند تا مجله «صحنه» از کیفیت بهتری برخوردار شود و از دو فصلنامه به ماهنامه تبدیل شود.
قادری در پایان اعلام کرد که شماره بعدی این دوفصلنامه به تئاتر فلسطین و نویسندگانی که در این زمینه دست به قلم شدهاند خواهد پرداخت.
مجله نمایش تمام آرزوی دوران نوجوانی بود
کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری نیز در این نشست یادآور شد: نوجوان بودم که تئاتر را در میناب شروع کردم. به یاد دارم که آن زمان نصرالله قادری به شهرما آمد و تئاتر تدریس کرد. آن زمان چِشم چِشم میکردم که چه زمانی مجله نمایش به دستم میرسد تا بخوانم چراکه ما استاد چندانی نداشتیم و با علاقه و به صورت حسی کار میکردیم. مجله نمایش تمام آمال و آرزویم در دوران نوجوانی بود. حالا که بخش کوچکی از تئاتر را اداره میکنم و خادمی دوستان تئاتری میکنم از حمید نیلی میخواهم که در انتشار مجدد مجله نمایش همکاری کند چراکه مجله «صحنه» و مجله «نمایش» مکمل یکدیگرند و برای بچههای تئاتری و علاقهمندان به تئاتر در استانها کمککننده هستند.
وی افزود: ما تلاش کردیم مجله «صحنه» تداوم داشته باشد و در این زمینه محمدمهدی دادمان هم خیلی به ما کمک کرد و دو یا سه ماه ضرورت آن را تشریح کرد که انتشار ماهنامه «صحنه» در شرایط کنونی که مجله «نمایش» هم منتشر نمیشود، ضروری است.
وی در پایان سخنانش تاکید کرد: نصرالله قادری حق زیادی بر گردن تئاتر کشور دارد و من امیدوارم جامعه تئاتری و فرهنگی قدردان وی باشند و ما بتوانیم این روند را ادامه دهیم.
در ادامه غلامحسین دولتآبادی معاون سردبیر، صادق رشیدی عضو تحریریه مجله «صحنه»، شقایق صفاری سامانی دبیر بخش تئاتر جهان، زینب غضنفری دبیر بخش نقد و تحلیل تئاتر، محمدعلی رضی دبیر بخش تئاتر ایران به تشریح نگاه و بخشهای مختلف این دو فصلنامه پرداختند.
انتهای پیام/