به گزارش کالاخبر،بهای معاملات نفت برنت با ۱۷ سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش، به ۷۱ دلار و ۶ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۰ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش، به ۶۷ دلار و ۸۴ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص در دو روز معامله قبلی، بیش از پنج درصد ریزش کردند.
چین روز جمعه، برای کاستن از فشارهای تامین مالی دولت محلی، یک بسته استقراض ۱۰ تریلیون وون (۱.۴ تریلیون دلار) را رونمایی کرد اما تحلیلگران این بسته را برای تقویت رشد این کشور، ناکافی ارزیابی کردند.
تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند: در حالیکه قیمت نفت تحت تاثیر دلار قویتر، به روند نزولی ادامه داده است، نگرانیهایی نسبت به تقاضا در چین شکل گرفته است. دادههایی که آخر هفته منتشر شدند، تورم مصرف کننده کم رمق و کاهش قیمت درب کارخانه در اکتبر را نشان دادند.
بازار اکنون منتظر انتشار گزارش ماهانه بازار نفت اوپک، آژانس بینالمللی انرژی و اداره اطلاعات انرژی آمریکا است و هر گونه تنزل برآورد این آژانسها به خصوص اوپک از رشد تقاضا، تاثیر منفی بر فضای بازار خواهد داشت.
بازار انتظار دارد دورنمای اوپک از رشد تقاضا برای نفت تا پایان سال ۲۰۲۵، مورد بازبینی قرار گرفته و بر فشار نزولی بر قیمت نفت بیفزاید.
ویویک دهار، تحلیلگر بانک کامن ولث استرالیا گفت: تصور میکنیم اوپک پلاس مجبور خواهد شد تصمیم برای حذف محدودیت عرضه داوطلبانه را به تاخیر بیندازد. چنین تصمیمی، به تشکیل مازاد عرضه نفت را تشدید خواهد کرد. ریسک اصلی برای دورنمای این بانک، تصمیم اوپک پلاس برای حذف کاهش عرضه داوطلبانه خود از ژانویه خواهد بود که فشارهای مازاد عرضه را تشدید میکند. هرگونه اشارهای مبنی بر اینکه اوپک پلاس، تصمیم دارد دفاع از سهم بازار را بر قیمت بالاتر نفت اولویت دهد، باعث افت قیمت نفت خواهد شد.
دلار آمریکا روز سه شنبه، نزدیک به بالاترین حد چهار ماه گذشته ایستاد زیرا انتظار میرود از سیاستهایی که هدف آنها پایین نگه داشتن نرخهای بهره آمریکا به مدت طولانی است، سود ببرد. دلار قویتر، معاملات نفت را که به این ارز قیمتگذاری میشود، برای دارندگان ارزهای دیگر، گرانتر کرده و تقاضا را کمتر میکند.
بر اساس گزارش رویترز، بازارها آماده میشوند سیگنالهای بیشتر از دادههای تورم آمریکا و اظهارات مقامات بانک مرکزی این کشور در هفته جاری دریافت کنند.