شناسهٔ خبر: 69692158 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تنها دفاتر اسناد رسمی حق انتقال سند اموال غیر منقول را دارند

صدور سند انتقال اموال غیر منقول فقط در دفاتر اسناد رسمی معتبر است.

صاحب‌خبر -

مدیرکل ثبت املاک و اسناد فارس در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس ،گفت: بر اساس قانون الزام ثبت اموال غیرمنقول، مصوب مجلس شورای اسلامی، دفاتر اسناد رسمی حق انتقال سند اموال غیر منقول را دارند و بنگاه‌های املاک نمی‌توانند این کار را انجام دهند.
کیانی با بیان این که اسناد غیر منقول از تیرماه امسال به صورت تک برگ و سبز رنگ شاد می‌شوند افزود: همه مراحل و هزینه‌های خرید و فروش اموال غیر منقول به صورت سیستمی تعیین و پرداخت می‌شود.
وی ادامه داد: خریدار و فروشنده برای انجام و ثبت معامله، می‌توانند به صورت مستقیم به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند یا برای گرفتن پیش نویس قرارداد به مشاوران املاک و برای انتقال سند، به دفاتر اسناد رسمی بروند.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک فارس، هزینه‌های نجومی، فروش یک ملک به چند خریدار، تنظیم قول نامه‌های بی اعتبار و سردرگمی مردم برای پیگیری مشکلات نقل و انتقال اموال غیر منقول را از جمله موارد لزوم تصویب قانون الزام ثبت اموال غیر منقول بیان کرد.
همچنین مستاجران برای اجاره ملک با مدت بیش از ۲ سال باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند.
قانون الزام ثبت اموال غیرمنقول:
هر عمل حقوقی اعم از عقد و ایقاع که موضوع یا نتیجه آن انتقال مالکیت عین یا انتقال حق انتفاع، اعم از عمری یا رقبی برای مدت بیش از دوسال، یا انتقال حق ارتفاق اموال غیرمنقول ­باشد و وقف و نیز انعقاد عقد رهن در خصوص آنها و انعقاد عقود مفید انتقال منافع اموال مذکور برای مدت بیش از دو سال و اجاره به شرط تملیک و هر نوع پیش­ فروش ساختمان اعم از اینکه به صورت سهمی از کل عرصه و یا اعیان باشد و تعهد به انجام کلیه اعمال حقوقی مذکور، باید در سامانه ثبت الکترونیک اسناد به ثبت برسد، در غیر این صورت دعاوی راجع به اعمال حقوقی مذکور که ثبت نشده باشد و ادله راجع به آنها، در بخشی که مفید موارد مذکور است، نزد مراجع قضائی، شبه قضائی و داوری قابل استماع نبوده و فاقد اعتبار است.
جز دعوای استرداد عوضین، هیچ شکایت کیفری یا دعوای حقوقی یا تقاضایی در خصوص آن عمل حقوقی و اسناد مربوط به آن از قبیل شکایت انتقال مال غیر، دعوای اثبات یا تنفیذ معامله، ابطال سند رسمی مالکیت، الزام به تنظیم سند رسمی، خلع ید، تخلیه ید و الزام به اجرای تعهدات مندرج در آن در مراجع مذکور مسموع نیست.

  00:00           
00:00
 
00:00
         
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
  00:00           
00:00
 
00:00
         
 
<div id="video-display-embed-code_11709821"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4379576/11709821?width=600&height=350"></script></div>