شناسهٔ خبر: 69691938 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

آمریکا رتبه اول دنیا در خسارت تغییرات اقلیمی - اکونیوز

اقتصاد ایران: گزارشی نشان می‌دهد که شرایط وخیم آب‌وهوایی طی ۱۰ سال گذشته ۲ تریلیون دلار به اقتصاد جهانی خسارت زده و آمریکا بیشترین خسارات را که حدود نصف این رقم می‌شود، در این دوره متحمل شده است.

صاحب‌خبر -
- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، روزنامه انگلیسی گاردین با انتشار گزارشی هشدار داد در حالی که رهبران جهان برای شرکت در نشست تغیرات اقلیمی COP29 سازمان ملل در آذربایجان و بحث بر سر مسائل مالی گردهم آمده‌اند، شرایط وخیم آب‌وهوایی طی 10 سال گذشته 2 تریلیون دلار به اقتصاد جهانی خسارت زده است.

تحلیل 4000 حادثه آب و هوایی مرتبط با تغییرات اقلیمی، از سیل‌های سهمگین که منازل را در لحظه نابود می‌کنند، گرفته تا خشکسالی‌های طولانی مدت که مزارع را طی سال‌ها تخریب می‌کنند، نشان می‌دهد که تنها در دو سال اخیر، خسارت‌های اقتصادی به 451 میلیارد دلار رسیده است.

البته این ارقام هزینه کامل حوادث شدید آب‌وهوایی را نشان می‌دهند و بخشی از هزینه‌ای که دانشمندان آن را به بحران اقلیمی نسبت دهند، نیستند.

این یافته‌ها همزمان با مذاکرات رهبران جهان بر سر میزان پرداخت کشورهای ثروتمند برای کمک به کشورهای فقیر در راستای پاک‌سازی اقتصادهایشان، سازگاری با گرمایش جهانی و مقابله با آسیب‌های ناشی از حوادث آب‌وهوایی منتشر شده است.

جان دنتون، دبیرکل اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) که این گزارش را سفارش داده است، گفت: داده‌های دهه گذشته به‌وضوح نشان می‌دهد که تغییرات اقلیمی مشکلی که در آینده رخ دهد، نیست. زیان‌های عمده بهره‌وری ناشی از حوادث شدید آب‌وهوایی در همین لحظه بر اقتصاد واقعی تأثیر می‌گذارد.

این گزارش نشان می‌دهد که بین سال‌های 2014 تا 2023 هزینه حوادث شدید آب‌وهوایی به‌تدریج افزایش یافته است و در سال 2017، هنگامی که طوفان‌های سهمگین آمریکای شمالی را درنوردید، به اوج خود رسید.

ایالات متحده بیشترین خسارات اقتصادی را طی دوره 10 ساله، به میزان 935 میلیارد دلار متحمل شد و پس از آن چین با 268 میلیارد دلار و هند با 112 میلیارد دلار قرار دارند. آلمان، استرالیا، فرانسه و برزیل نیز در میان ده کشور اول در این فهرست قرار دارند.

آتش‌سوزی‌ها، باران‌های سیل‌آسا، طوفان و گرما با رشد اقتصادی جهان، استقرار انسان‌ها در مناطق مستعد بلایا، و آلودگی‌های سوخت‌های فسیلی که سیاره را گرم کرده‌اند، هزینه‌های سنگینی را بر ترازهای دولتی تحمیل کرده‌اند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: