شناسهٔ خبر: 69691276 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

رایزنی روسیه و چین درباره مسائل امنیت راهبردی

دبیر شورای امنیت روسیه امروز در پکن با وزیر امور خارجه چین درباره مسائل مربوط به امنیت استراتژیکی گفتگو کرد و دو طرف بر پایبندی مسکو و پکن به اصول حسن همجواری مستمر، دوستی، تعامل راهبردی همه جانبه و همکاری متقابلا سودمند تاکید کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، سرگئی شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه امروز، سه شنبه، در پکن با وانگ یی، وزیر امور خارجه چین دیدار کرد. طرفین در مورد مسائل مربوط به امنیت استراتژیکی بحث و تبادل نظر کردند.

شویگو در این دیدار تاکید کرد که مشارکت همه جانبه و همکاری راهبردی بین روسیه و چین، الگویی عالی برای تعامل دو قدرت بزرگ در جهان امروز است. وی همچنین گفت که دو کشور رویکردهای مشابهی در مورد مسائل کلیدی بین‌المللی و منطقه‌ای دارند.

دبیر شورای امنیت روسیه افزود: «روابط روسیه و چین بر اساس اصول احترام متقابل و برابری، اعتماد، عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر و حمایت از موضوعاتی است که برای هر دو طرف کلیدی هستند. کشورهای ما از مواضع یکسانی در سازمان ملل متحد و شورای امنیت آن، گروه 20، اتحادیه همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه و سایر فرمت‌ها عمل می کنند.»

وزیر امور خارجه چین نیز به نوبه خود تاکید کرد که روابط مسکو و پکن در آزمون تغییرات بین‌المللی مقاومت بسیار خوبی از خود نشان داده و پویایی توسعه پایدار را حفظ کرده است.

وانگ یی بر پایبندی هر دو طرف به اصول حسن همجواری مستمر، دوستی، تعامل راهبردی همه جانبه و همکاری متقابلا سودمند را تاکید کرده و  گفت: روسیه و چین قاطعانه از یکدیگر در موضوعاتی حمایت می‌کنند که بر منافع اصلی هر یک از طرفین تأثیر می‌گذارد، اعتماد متقابل سیاسی بین دو کشور دائماً در حال تعمیق است و با قاطعیت همکاری عملی آنها را در زمینه‌های مختلف گسترش داده و مدل جدیدی از روابط بین کشورهای بزرگ همسایه ایجاد کرده است.

ژنرال شویگو در خاتمه تاکید کرد که روسیه قصد دارد به همکاری خود با چین در زمینه مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای ادامه دهد و اوضاع بین‌المللی تاثیری بر روابط وستانه مرسوم ئ دیرین مسکو و پکن نخواهد داشت.

پیش از این، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در اواسط اکتبر، همکاری سازنده بین روسیه و چین را یکی از عوامل کلیدی ثبات راهبردی در جهان خواند و گفت: این موضع گیری کاملاً بدیهی است و بسیاری در آن اشتراک نظر دارند.

انتهای پیام/