شناسهٔ خبر: 69691073 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

یادداشت|

آغاز دوران بی‌ثباتی در فدراسیون‌های ورزشی با تصمیم خلق‌الساعه وزیر ورزش

به نظر می‌رسد تصمیم اخیر وزیر ورزش و جوانان برای انتصاب سرپرست در فدراسیون‌هایی که دوران ریاست آنها به پایان رسیده است، چالش‌ برانگیز شود و حواشی زیادی را به همراه داشته باشد.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان - احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در حالی روز گذشته از یک طرح جدید برای فدراسیون‌های ورزشی رونمایی کرد که این موضوع در مدت کوتاهی با انتقاداتی زیادی روبرو شد.

اینکه وزیر ورزش که مدعی آشنایی با امور وزارتخانه تحت اختیارش است بدون آسیب‌شناسی و بررسی تمام زوایای پیدا و پنهان چنین تصمیمی را رسانه‌ای و در حال اجرا قرار داده ذهن بسیاری از اهالی ورزش را درگیر خود کرده است.

دنیامالی در حاشیه مجمع عمومی فدراسیون شمشیربازی گفت: «پیگیر هستیم که وقتی یک رئیس فدراسیون مدت ۴ ساله‌اش تمام شد برود تا اقدام به تعیین سرپرست کنیم. دوره سرپرستی باید کوتاه باشد مانند شورای شهر، مجلس و ... دیگر اینکه تمام مراحل لازم برای انتخابات مانند رسیدگی‌های فنی، مراحل تایید صلاحیت، زمان انتخابات و .. را از روز اول ثبت نام‌ها مشخص می‌کنیم.»

البته این تصمیم وزیر ورزش از چند منظر قابل بررسی و آسیب‌شناسی است؛ از یک طرف این تصمیم می‌تواند به استیلای بی‌چون و چرای روسای مستقر در فدراسیون‌ها برای ابقا روی صندلی ریاست پایان دهد و شرکت‌کنندگان در انتخابات را در شرایط نسبتاً برابرتری قرار دهد، اما در سوی مقابل ممکن است منجر به بی‌ثباتی، هرج‌ومرج و ایجاد آشفتگی در این فدراسیون‌ها شود.

همگان به خوبی می‌دانند که دوران سرپرستی نمی‌تواند دوران خوبی برای هیچ رشته ورزشی باشد؛ با وجود اینکه عنوان می‌شود سرپرست هم از اختیارات رئیس برخوردار است، اما چه کسی است که آثار مخرب این تصمیم را در ورزش ندادند که نمونه‌های مشابه زیادی در تائید آن وجود دارد.

چه بسیار فدراسیون‌هایی که در مسیر درستی قرار داشته‌اند، اما با وارد شدن به دوران سرپرستی از مسیر موفقیت فاصله گرفته و حتی وارد حواشی و لطمات جبران‌ناپذیری شدند.

از سوی دیگر قانون چنین اختیاراتی را به وزیر ورزش به عنوان رئیس مجمع فدراسیون‌ها نداده است و در هیچ کجای اساسنامه این موضوع نیامده است. به‌نظر می‌رسد این تصمیم بیشتر جنبه اعمال نفوذ بیشتر در انتخابات فدراسیون‌ها داشته باشد که البته ممکن در برخی از فدراسیون‌ها که اساسنامه آنها بر اساس اساسنامه فدراسیون‌های جهانی آن رشته نوشته شده و در آن حداقل اختیارات در اختیار وزارت ورزش قرار گرفته مشکل‌ساز شود.

در حالی که نام نویسی از کاندیدا‌های فدراسیون‌های پزشکی ورزشی، بدنسازی و پرورش اندام، اسکی و نجات غریق و غواصی انجام شده و ثبت نام از متقاضیان ریاست فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی نیز در حال پیگیری است، به آنها اعلام شده که روند انتخابات‌شان را متوقف کنند. به نظر می‌رسد این تصمیم در راستای انتصاب سرپرست برای این فدراسیون‌ها به منظور برگزاری انتخاباتشان باشد تا روند انتخاباتی زیر نظر سرپرست پیگیری شود.

این در حالی است طبق آئین نامه وثاقت و امانت که ویژه انتخابات فدراسیون‌ها تدوین شده و تاییدیه اعضای مجمع را دارد، اینگونه عنوان شده که ۱۲۰ روز پیش از پایان دوره ریاست باید نام نویسی از کاندیدا‌ها صورت بگیرد و در واقع روند انتخابات در این پنج فدراسیون بر اساس همین بند قانونی آغاز شده است.

البته همانطور که عنوان شد وزارت ورزش اختیار قانونی برای تعیین سرپرست ندارد و این موضوع باید توسط بالاترین رکن تصمیم گیری که اعضای مجمع هستند صورت گیرد، تصمیمی که وزارت ورزش را می‌تواند وارد چالش‌های خودساخته و حواشی زیادی با تصمیم خلق‌الساعه وزیر ورزش کند.

با تمام این تفاسیر پشت پرده این تصمیم جنجالی که قطعاً در روز‌های آینده واکنش‌های منفی بیشتری را خواهد گرفت کاملاً روشن و شفاف نیست و به نظر می‌رسد معایب این اقدام بیشتر از مزایای آن باشد موضوعی که گذشت زمان آثار منفی یا مثبت آن را مشخص خواهد کرد.

انتهای پیام/