به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، فرزاد جهانبین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، دستورالعمل «سیاستهای ابلاغی 16 آذر (بزرگداشت روز دانشجو)» را به رؤسای استانهای دانشگاه آزاد اسلامی و واحدهای ویژه دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرد.
در این دستورالعمل آمده است: شایسته است مطابق بستهکاری «ارتقای تربیت اخلاقی، فرهنگی و هویتی» از سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی (برنامه پنجساله راهبردی عملیاتی 1400-1405)، بند 46 راهکنش «طراحی نقشه راه اقدامات ترویجی و تبلیغی»، برای بزرگداشت هر چه باشکوهتر 16 آذر، برنامههای متنوع و خلاقانه متناسب با مقتضیات بومی برنامهریزی مناسب صورت گیرد.
در این دستورالعمل آمده است: از ظرفیت کلاسهای درسی و اساتید همیار فرهنگ برای تبیین عالمانه وقایع 16 آذر، تبیین چرایی استکبارستیزی، تبیین وقایع غزه و دو جریان سازش و تسلیم در کرانه باختری و مقاومت و عزت در نوارغزه و... استفاده شود.
براساس بندهای این دستورالعمل، لازم است با توجه به اهمیت و ضرورت حضور فعال و مشارکت مؤثر دانشجویان و بهویژه تشکلهای دانشجویی، برنامههای مرتبط با بزرگداشت روز دانشجو (16 آذر)، با محوریت نهادهای دانشجویی صورت پذیرفته و از برگزاری برنامههای صوری، مدیریتی و نمایشی اجتناب شود. همچنین انتظار می رود شوراهای فرهنگی و هیات های نظارت بر تشکلها بر فاخر و غنی بودن در عین جذابیت برنامه ها تاکید کنند.
در این دستورالعمل تأکید شده است که برگزاری برنامهها در قالبهای کرسی آزاد اندیشی، میزگرد، مناظره، با حضور استادان و صاحب نظران به منظور ایجاد فضای گفتمانی، رعایت عدالت میان تشکل های مختلف دانشجویی در اعطای امکانات و ارائه مجوزها و همچنین زمان و مکان برگزاری مراسم در نظر گرفته شود. همچنین از نخبگان دانشجویی اعم از آموزشی، پژوهشی، فناوری و فرهنگی و تشکیلاتی تجلیل شود.
برگزاری برنامههایی اعم از تجمع دانشجویی با توجه به مسائل روز منطقه و جهان و همچنین حمایت از جبهه مقاومت و مردم مظلوم و بی دفاع فلسطین در این دستورالعمل مورد تأکید قرار گرفته است.
همچنین برگزاری نمایشگاه کتاب، عکس، پوستر و نمایش فیلمهای سینمایی و مستند با موضوع 16 آذر، ظلمستیزی، آزادیخواهی و عدالتجویی دانشجویان همچنین ارائه دستاوردهای علمی و نمایش اقتدار ملی موردتوجه قرار گیرد.
در این دستورالعمل تأکید شده است که از فضای مساجد و نمازخانهها و همچنین مزار شهیدان گمنام دانشگاه بهعنوان محورهای فعالیت دینی و انقلابی در دانشگاه، استفاده مطلوب به عمل آید.
براساس بندهایی از این دستورالعمل، لازم است دعوت از خانواده معظم شهیدان و ایثارگران 8 سال دفاع مقدس، شهدای انقلاب اسلامی و بهویژه مدافعان حرم و جریان مقاومت در منطقه و همچنین شهدای فتنه اخیر برای حضور در دانشگاه و خوابگاههای دانشجویی و یا انجام هماهنگی و همکاریهای لازم برای حضور دانشجویان در محضر خانوادههای معظم شهیدان و قرائت وصیتنامه و بیان سیره شهیدان در اولویت قرار گیرد.
صدور بیانیه تحلیلی و عالمانه توسط تشکلهای اسلامی انعکاس رسانهای آنها از اهمیت ویژه برخوردار است. همچنین حضور اساتید و اعضای تشکل ها در مدارس، نماز جمعه، شبکه های استانی و ایراد سخن برای تبیین مفاهیم مندرج ر روز بزرگداشت دانشجو مورد تاکید است.
با توجه به حساسیت کنونی جهان اسلام و وحشی گری رژیم اشغالگر قدس در به خاک و خون کشیدن بیش از 45 هزار کودک و زن و مرد بی گناه فلسطین و لبنان، طی یکسال گذشته، برگزاری جلسات پاسخگویی به شبهات مطرح شده پیرامون مقاومت و همچنین اکران مجموعه آثار رسانه ای مرتبط با مقاومت مانند مستند «وداع با اسلحه» و فیلم سینمایی «شکارچی شنبه» در فضاهای دانشجویی و خوابگاه ها در این دستورالعمل پیشنهاد شده است.
براساس بندهایی از این دستورالعمل، با عنایت به تقریظ مقام معظم رهبری به کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» و به منظور تقویت روحیه استکبارستیزی، برگزاری مسابقه کتابخوانی و همچنین جمع خوانی این کتاب پیشنهاد می شود.
انتهای پیام/
∎