شناسهٔ خبر: 69690744 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد آنلاین | لینک خبر

اقتصادآنلاین گزارش می‌دهد؛

بازخوانی تجربه بورس در دوره قبلی ترامپ / رشد قبلی تکرار می‌شود؟

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: بورسی‌ها از دولت ترامپ خاطرات خوب بسیاری دارند. چرا که بالاترین رشد شاخص‌های بورسی در همین دوران رخ داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، بهنام صمدی، کارشناس بازار سرمایه به حضور ترامپ در کاخ سفید پرداخت و گفت: از دوران ریاست جمهوری ترامپ شروع می‌کنیم. بیشترین رشد شاخص‌های بورسی در آن زمان اتقاق افتاد و به همین دلیل بورسی‌ها خاطرات خوبی از روی کار آمدن ترامپ دارند. البته که رشد آن زمان بازار ناشی از رشد دلار بود و ترامپ با خروج از برجام، آسیب‌های جبران ناپذیری به اقتصاد کلان کشور زد و عملا قشر متوسط را از بین برد.

وی ادامه داد: خروج ترامپ از برجام مصادف با ریاست همتی در بانک مرکزی بود. به محض خروج ترامپ از برجام، همتی، رئیس کل سابق بانک مرکزی، ارز ۴۲۰۰ تومانی را از بورس کالا کنار گذاشت و سامانه نیما را راه‌اندازی کرد و قمیت پایه بورس کالا بر اساس نرخ نیما قیمت‌گذاری شد. عواملی که سطح رفاه عمومی جامعه را کاهش می‌داد اما بازدهی بی‌نظیری را عاید سهامداران کرد.

بهنام صمدی به متغیرهای خارجی اثرگذار بر بورس نیز پرداخت و گفت: در دوره ۴ ساله بایدن، ۲ مبحث جنگ و تحریم‌ها، متغییرهای تاثیرگذار بر بازار سرمایه بودند. تحریم حتی با وجود آقای بایدن وجود داشته و با روی کار آمدن ترامپ فقط بخش درآمدهای نفتی به مشکل خواهد خورد. البته در این باره نیز در آستانه بستن قرارداد ۲۵ ساله با چین هستیم که اگر اتفاق بیفتد، متغیرهای تاثیرگذار خارجی ترامپ و بایدن بدون تغییر خواهند ماند.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد روابط آمریکا و چین و بستن تعرفه ۵۰ درصدی روی کالاهای چینی، می‌تواند عامل اثرگذار دیگری بر بورس باشد. به هر حال وابستگی ما به چین غیر قابل انکار است به گونه‌ای که صادرات کامودیتی‌های ما به این کشور است. پس روابط آمریکا و چین نیز باید زیر ذره‌بین قرار گیرد.

صمدی در آخر گفت: متغیر آخر ریسک جنگ‌ها است. طبق شعار ترامپ در خصوص کاهش تنش‌ها در منطقه، چه جنگ لبنان و چه اوکراین، می‌توان گفت که سایه این ریسک نیز رفته رفته از بین خواهد رفت. اما باید دید که این شعار تا چه حد عملی می‌شود و حتی در ادامه می‌توانیم با ترامپ برای رفع تحریم‌ها به مذاکره بنشینیم یا خیر؟