شناسهٔ خبر: 69690448 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رایزن فرهنگی عراق در ایران مطرح کرد

فرهنگ؛ بستری برای شکوفایی کرامت انسانی

رایزن فرهنگی عراق در ایران گفت: هرچه جامعه به سمت ارزش‌های فرهنگی پیش برود، کرامت انسانی نیز به حد مطلوبی خواهد رسید پس رابطه میان این دو، دارای نسبت و تناسبی معنادار است.

صاحب‌خبر -

یاسر عبدالزهرا در گفت‌وگو با ایسنا در حاشیه کنفرانس بین‌المللی «کرامت انسانی و چالش‌های خانواده در جهان معاصر»، اظهار کرد: کرامت انسانی یک حقیقت ذاتی و فطری و متعلق به کل بشریت است.

وی در خصوص نسبت‌های موجود میان فرهنگ و کرامت انسانی، خاطرنشان کرد: صحبت از کرامت انسانی، صحبت از مجموعه‌ای از ارزش‌ها و مبانی اعتقادی است. بدون شک زمانی این کرامت مورد پذیرش انسان‌ها قرار می‌گیرد که مبتنی بر یک فرهنگ آموزشی باشد. حال اگر فرهنگ موجود نباشد و آموزشی در این زمینه داده شود، کرامت انسانی جایگاه خود را در میان انسان‌ها، چه به صورت حقیقی و چه به صورت حقوقی پیدا نخواهد کرد.

عبدالزهرا ادامه داد: پایه و اساس مطرح شدن کرامت انسانی و مبتنی بر آن حقوق اساسی، انسانی و به طور کل حقوق بشر و فرهنگ است. هرچه جامعه به سمت ارزش‌های فرهنگی پیش برود، کرامت انسانی نیز به حد مطلوبی خواهد رسید پس رابطه میان این دو، دارای نسبت و تناسبی معنادار است.

رایزن فرهنگی عراق در ایران تاکید کرد: امروز اگر صحبت از روابط میان ایران و عراق می‌شود، صحبت از روابطی است که مبتنی بر مسائل فرهنگی است. اگر ما تنها به یک بعد از مسائل فرهنگی، یعنی بعد دینی و زیارتی در این روابط نظر کنیم، به وضوح می‌بینیم که این دو ملت به صورت کاملا هماهنگ و منسجم در حال گسترش روابط‌ هستند.

وی اضافه کرد: اربعین قبل از اینکه یک بعد دینی باشد، یک بعد فرهنگی و اجتماعی است و به نظر من این بعد است که می‌تواند کمک کند این دو ملت هرچه بیشتر به سمت ایجاد یک نوع بهسازی روابط حرکت کنند. به عبارتی می‌توان گفت پایه و اساس روابط بین دو کشور ایران و عراق، فرهنگی است و از مهم‌ترین نشانه‌های بعد فرهنگی، بعد دینی آن است.

عبدالزهرا ادامه داد: رسانه‌ها نیز برای نشان دادن واقعیت‌های مبتنی بر مسائل فرهنگی بین دو ملت، بهترین و مهم‌ترین جایگاه را از آن خود دارند.

انتهای پیام