شناسهٔ خبر: 69689532 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

بازگشت ترامپ و ترس از کاهش در مبارزه با تغییرات آب و هوایی تغییر به سوی استفاده از انرژی پاک ادامه دارد پیشرفت چین در حوزه انرژی‌های پاک افزایش سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر «فقط حفاری کنید»

صاحب‌خبر -

شفقنا- خبرگزاری آناتولی گزارش داد: انتخاب مجدد دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواه در انتخابات آمریکا، بار دیگر ترس ها از توقف تلاشها برای مقابله با تغییرات آب و هوایی را برانگیخته است. ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری از توافقنامه آب و هوایی پاریس خارج شد.

علیرغم بازگشت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی ایالات متحده به توافق در اوایل سال 2021، نگرانی از خروج مجدد از توافق بر سر اموری که در کنفرانسی که در حال حاضر در باکو، پایتخت آذربایجان در حال برگزاری است، جمع شده بودند.

روز دوشنبه، اجلاس آب و هوای سازمان ملل متحد، با حضور سران کشورها و دولت‌ها، شرکت‌های فعال در زمینه انرژی‌های سنتی و تجدیدپذیر و سازمان‌های مرتبط با مبارزه با تغییرات اقلیمی در باکو آغاز شد.

تغییر به سوی استفاده از انرژی پاک ادامه دارد

پنج شنبه گذشته جینا مک کارتی که به عنوان مشاور ملی آب و هوای بایدن کار می کرد، یک کنفرانس مطبوعاتی تلفنی برگزار کرد و در آن تاکید کرد که «مهم نیست ترامپ در مورد آب و هوا چه می گوید، حرکت به سمت استفاده از انرژی پاک در ایالات متحده قابل توقف نیست.»

وی افزود، طبق آنچه پولیتیکو گزارش کرده است: «خواه ترامپ باشد چه نباشد، از جایگزین های ارزان تر و سبزتر برای سوخت های فسیلی پول زیادی می توان به دست آورد… دولت های محلی در این بخش ها پول خرج می کنند و آن را به عنوان راهی برای پیروزی در اقتصاد فردا در نظر می گیرند.

حامیان مبارزه با تغییرات آب و هوا روی توسعه‌ای که بسیاری از کشورهای جهان از جمله چین در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر به آن دست یافته‌اند حساب می‌کنند، که باعث می‌شود نظر رهبری سیاسی جدید در ایالات متحده کمتر از دوره اول آن تأثیرگذار باشد.

پیشرفت چین در حوزه انرژی‌های پاک

داده های دولت چین نشان می دهد که پکن از اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ به عنوان یک «فرصت» برای پیشی گرفتن از ایالات متحده در بازارهای انرژی پاک استفاده کرده است.

لارنس توبیانا، مدیرعامل یورومنیتد پاور، به نقل از پولیتیکو، گفت: «شرایط امروز با سال 2016 بسیار متفاوت است. در پس تحول جهانی که ایالات متحده رهبری کرده و از آن سود برده است، حرکت اقتصادی قوی وجود دارد، اما اکنون خطر کنار گذاشتن آن وجود دارد.»

آمارهای اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده نشان می دهد که ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود قول داده بود که برق زغال سنگ را احیا کند، اما در این کار موفق نشد. تولید زغال سنگ در دوره اول ریاست جمهوری او حدود 40 درصد کاهش یافت، زیرا سرمایه گذاران و بازارها آن را به عنوان یک منبع انرژی قابل دوام و مقرون به صرفه کنار گذاشتند.

بر اساس داده های آژانس بین المللی انرژی، سوخت های فسیلی هنوز 80 درصد از منابع انرژی جهان را تشکیل می دهند. دولت‌ها هنوز تا 620 میلیارد دلار در سال 2023 روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنند و تخمین زده می‌شود که شرکت‌ها هنوز 1.1 تریلیون دلار در سال 2024 در آن سرمایه‌گذاری کنند.

افزایش سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر

از سوی دیگر، داده‌های آژانس نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری‌های جهانی از میانگین سالانه 1.15 تریلیون دلار در سال 2015 به حدود دو تریلیون دلار در سال جاری رسیده ، یعنی بیش از دو برابر سرمایه‌گذاری در انرژی سنتی است.

این بدان معناست که در میان افزایش مستمر هزینه نیروگاه‌های انرژی پاک برای کشورهای فقیر، رشد انرژی، چه سنتی و چه تجدیدپذیر، بدون وقفه ادامه دارد.

هفته گذشته، بلومبرگ گزارش داد که صندوق های پوشش ریسک به دلیل پیروزی ترامپ علیه گذار سبز شرط بندی می کنند و یک روز پس از انتخاب او به عنوان رئیس جمهور، سهام انرژی های تجدیدپذیر اروپا و آمریکا کاهش یافت.

سازمان ملل از این بیم دارد که خروج مجدد ایالات متحده از توافقنامه آب و هوای پاریس، با روی کار آمدن ترامپ بر ریاست جمهوری، باعث شود کشورهای دیگر از مجموع 200 کشور امضاکننده توافقنامه پاریس، از آن خارج شوند.

«فقط حفاری کنید»

مهرماه گذشته ترامپ در مقابل جمعی از حامیان خود حضور یافت و به موضوع نفت پرداخت و سیاست انرژی خود را در عبارت «فقط حفاری کنید» خلاصه کرد. او بر اکتشاف و حفاری بیشتر در حوزه نفت و انرژی متعارف تأکید داشت.

این سیاست شامل ازسرگیری گسترده اعطای مجوزهای استخراج نفت و گاز و توقف پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر است. ترامپ گفت: آنها در کاخ سفید از روز اول نهنگ‌ها و پرندگان را کشتند.

ترامپ همچنین متعهد شد که از زمان ریاست جمهوری خود در 8 سال پیش، در ادامه سیاست خود بر اساس انرژی سنتی، به اعتبارات مالیاتی سبز و یارانه های مربوط به انرژی سبز پایان دهد.

این وضعیت اعطای مجوزهای حفاری و اکتشاف در زمان پرزیدنت بایدن وجود نداشت و او بارها از تعلیق اعطای این مجوزها تا زمانی که رئیس جمهور ایالات متحده بود، خبر داد.

بر اساس داده های اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ایالات متحده با میانگین روزانه بیش از 13 میلیون بشکه بزرگترین تولیدکننده نفت خام در جهان است و همچنین با مصرف بیش از 17 میلیون بشکه نفت در روز بزرگترین مصرف کننده آن است.

ترامپ در آرزوی بهره برداری از ثروت کشورش در انرژی سنتی، کاهش قیمت سوخت فروخته شده در بازارهای داخلی است که به عنوان بخشی از تلاش ها برای کاهش قیمت ها برای مصرف کننده نهایی، ورودی اصلی تولید هزاران کالای حیاتی در نظر گرفته می‌شود.