به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مجید جودی با اشاره به آغاز مقاوم سازی خانههای روستایی در کشور از سال ۱۳۸۴، گفت: تاکنون مقاوم سازی ۵۴ درصد واحدهای مسکونی این بخش انجام شده و براساس برنامه ریزیهای انجام شده، تا پایان برنامه هفتم توسعه باید این رقم به ۷۴ درصد افزایش یابد.
وی تعهد سال گذشته بنیاد مسکن را مقاوم سازی ۳۵۰ هزار واحد مسکونی عنوان کرد و افزود: از این تعداد ۳۳۰ هزار واحد به بانکها معرفی و ۲۶۵ هزار متقاضی موفق به دریافت تسهیلات شدند. تعهد امسال بنیاد مسکن نیز مقاوم سازی ۳۳۰ هزار واحد مسکونی روستایی است و تسهیلات این بخش از ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون به ۴ میلیارد ریال افزایش یافته است.
جودی ادامه داد: طرح ساماندهی ۹۰۰ واحد مسکونی در معرض خطر مسجد سلیمان در دست اجرا است که برای اتمام این طرح مقرر شده تسهیلاتی به مبلغ ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به هرکدام از متقاضیان پرداخت شود، همچنین ساخت مجدد ۲ هزار واحدهای مسکونی آسیب دیده از آبگرفتگی سال ۱۳۹۹ شهر بندر امام خمینی هم اکنون در مرحله نازک کاری و سفت کاری است که برای اتمام این طرح به هر متقاضی یک میلیارد ریال تسهیلات پرداخت خواهد شد.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با اشاره به اینکه در سوانح مختلف، متولی امر بازسازی و آواربرداری بنیاد مسکن است، اضافه کرد: تاکنون با استفاده از ناوگان موجود در کمترین زمان ممکن آوار برداری انجام شده، اما برای نوسازی تجهیزات به منابع مالی جدیدی نیاز است، ضمن اینکه رایزنی مجلس شورای اسلامی برای تامین و نوسازی ماشین آلات تخصصی بنیاد مسکن در حال انجام است.
وی میگوید: درخواست بنیاد مسکن برای تامین این تجهیزات در بودجه سال ۱۴۰۴ در حال بررسی است.
بر اساس این گزارش، یکی از چشم اندازهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از ساخت مسکن مقاوم در روستاها، ارتقای ایمنی و مقاومسازی خانههای روستایی در برابر بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل و سایر خطرات است.