شناسهٔ خبر: 69688353 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری | لینک خبر

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه تبریز و جامعةالمصطفی العالمیه

دانشگاه تبریز و جامعه المصطفی العالمیه به منظور توسعه و ارتقای سطح همکاری‌های علمی، فرهنگی، پژوهشی و بین‌المللی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه تبریز، این تفاهم‌نامه همکاری در راستای تحقق اهداف چشم‌انداز نقشه جامع روابط علمی بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران، محور‌های برنامه هفتم توسعه کشور در امور علمی و فناوری و به منظور رشد، توسعه و ارتقاء سطح همکاری‌های علمی، فرهنگی، پژوهشی و بین‌المللی و نیز هم‌افزایی و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌ها و امکانات موجود در جهت تحقق اهداف مشترک توسط حجت الاسلام والمسلمین رسول خضرلو، رئیس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی استان آذربایجان شرقی به نمایندگی حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی، رئیس جامعةالمصطفی العالمیه و صفر نصراله‌زاده، رئیس دانشگاه تبریز در ۹ ماده و ۲ تبصره به امضاء رسید.
صفر نصراله‌زاده، رئیس دانشگاه تبریز پیش از امضای این تفاهم‌نامه همکاری مشترک با اشاره به برخی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های این دانشگاه در حوزه‌های مختلف گفت: دانشگاه تبریز یکی از دانشگاه برتر و جامع در سطح ملی و بین‌المللی است و باید از این ظرفیت برای رشد و تعالی استان و کشورمان استفاده کرد.
وی در ادامه توسعه ارتباط و همکاری مشترک علمی، فرهنگی، پژوهشی و بین‌المللی دانشگاه تبریز با جامعةالمصطفی العالمیه را ضروری بیان کرد و افزود: این همکاری مشترک برای توسعه و ارتقای همدیگر و بهره‌مندی از تجربیات و دانش میان دانشگاه و جامعةالمصطفی العالمیه یک امر حیاتی است.
نصراله‌زاده با بیان اینکه این توسعه همکاری‌های مشترک به یقین برکات زیادی در حوزه‌های مختلف برای استان و کشورمان خواهد داشت، خاطر نشان کرد: دیگر ثمرات این همکاری تقویت وحدت حوزه و دانشگاه و تربیت نیروی متخصص و متعهد است.
رئیس دانشگاه تبریز در بخش دیگر سخنان خود با تأکید بر اینکه جامعةالمصطفی العالمیه در سال‌های اخیر حرکات و فعالیت خوبی را برای جذب و تربیت دانشجویان خارجی از کشور‌های مختلف آغاز کرده است، یادآور شد: سایر دانشگاه‌ها و در این میان دانشگاه تبریز با هم‌افزایی و کسب تجربیات جامعةالمصطفی العالمیه در جذب، تربیت و پروش دانشجویان خارجی می‌توانند در این خصوص گام‌های مؤثری بردارند.
نصراله‌زاده افزود: دانشگاه جامعه المصطفی العالمیه، الگوی بسیار موفق و خوب، دانشگاه از دیدگاه و منظر امام خمینی(ره) است.
رئیس دانشگاه تبریز تأکید کرد: این دانشگاه با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های که در حوزه‌های مختلف دارد با تمام توان و وجود آماده توسعه همکاری مشترک با جامعه المصطفی العالمیه است.
وی افزود: جامعه المصطفی العالمیه گام‌های مؤثر و بستری خوبی را برای جذب و تربیت دانشجویان و توسعه ارتباطات بین‌المللی برداشته و باید از این بستر فراهم شده توسط جامعه المصطفی العالمیه برای توسعه دیپلماسی علمی استفاده کرد.
نصراله‌زاده یادآور شد: با امضای این تفاهم‌نامه  همکاری مشترک باید تمامی مفاد این تفاهم‌نامه با توسعه ارتباط تنگانگ و نزدیکف حالت اجرای و عملیاتی بگیرد و در حد امضای تفاهم‌نامه باقی نماند.
حجت الاسلام والمسلمین رسول خضرلو، رئیس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی استان آذربایجان شرقی نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی با توسعه همکار‌ی‌های مشترک با دانشگاه تبریز و در ادامه با تشریح برخی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های جامعه المصطفی العالمیه در سطح ملی و بین‌المللی گفت: جامعة المصطفی در سال ۱۳۸۷ با ادغام دو مجموعه سازمان مدارس و حوزه‌های علیمه خارج از کشورو مرکز جهانی علوم اسلامی به‌وجود آمده و در حال حاضر در ۶۸ کشور واحد آموزشی و شعبه دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه سازمان مرکزی جامعة المصطفی در شهر قم است و در داخل و بیش از ۶۰ کشور خارج کشور واحد آموزشی وابسته آن مستقر است، خاطر نشان کرد: ارتباط و عضویت با اتحادیه بین‌المللی دانشگاه‌ها (IAU)، اتحادیهٔ دانشجویان‌جهان‌اسلام، اتحادیه دانشگاه‌های‌جهان اسلام، اتحادیه بین‌المللی رؤسای دانشگاه‌ها و اتحادیه دانشگاه‌های آسیا و اقیانوسیه از جمله دیگر ظرفیت‌های این دانشگاه است.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی استان آذربایجان شرقی افزودک در حال حاضر در ۲۲ زبان دانشجو در جامعة المصطفی مشغول به تحصیل بوده و از ۲۰۰ کشور دانش آموخته داشته است.
به گفته وی، جامعه المصطفی بیش از ۳۵۰ تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان مراکز علمی داخلی و خارج از کشور به امضا رسیده است.
ملکی، مسئول امور همکاری‌های بین‌الملل جامعه المصطفی هم در این نشست با اشاره به اهداف و موضوع‌های تفاهم‌نامه گفت: تربیت و تأمین نیروی انسانی متخصص و متعهد در رشته‌های الهیأت و علوم اسلامی، فنی و مهندسی، ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی و... برای جهان اسلام و جهان تشیع در عرصه بین‌المللی و به ویژه در کشور‌های همسایه، تقویت و توسعه مبادلات علمی، فرهنگی، و تأثیرگذاری طرفین به منظور جذب بیشتر نخبگان، ‌اندیشمندان و کارشناسان سایر کشور‌ها، توسعه و ارتقای سطح ارتباطات و همکاری‌های‌های علمی و بین‌المللی طرفین و استفاده از ظرفیت کارگروه توسعه همکار‌ی‌های علمی بین‌المللی ناحیه ترکیه، آناتولی و قفقاز وزارت عتف از جمله اهداف امضای این تفاهم‌نامه همکاری مشترک است.
به گفته ملکی، این تفاهم‌نامه همکاری مشترک در راستای همکار‌ی‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی تبلیغی و ارتباطاتی و بین‌المللی خواهد بود.
گفتنی است جامِعَةُ الْمُصْطَفَی الْعالَمیة نهادی علمی و بین‌المللی با هویت حوزوی است که با هدف گسترش علوم اسلامی و تربیت طلاب غیرایرانی تشکیل شده است. در اساسنامه مرکز، تربیت مجتهدان، عالمان، محققان، متخصصان، مدرسان، مبلغان، مترجمان، مربیان و مدیران پارسا، متعهد و زمان‌شناس؛ تبیین، تولید‌اندیشه دینی و نشر و ترویج اسلام ناب محمدی(ص) از اهداف اصلی آن شمرده شده است.