شناسهٔ خبر: 69688028 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ابهام در فرآیند واگذاری اراضی ملی برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در غرب مازندران

نوشهر- ایرنا- با وجود آنکه چند ماهی از مصوبه هیات وزیران برای تسهیل در واگذاری اراضی ملی با هدف ساخت نیروگاه ها تجدید پذیر سپری شده و چنین برنامه‌ای به عنوان یک فرصت طلایی برای تولید انرژی پاک از آن یاد می شود، منتهی بنا به گفته مسوولان امر در فرآیند واگذاری این اراضی ملی در خطه غربی مازندران ابهام هایی وجود دارد و باید شفاف سازی شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، موضوع واگذاری زمین به منظور احداث نیروگاه های تجدید پذیری از قول رییس سازمان امور اراضی کشور و سایر مسوولان مربوط در اردیبهشت ماه امسال در پایگاه اطلاع رسانی دولت منتشر و از چنین چنین مصوبه ای به عنوان یک فرصت طلایی برای ایجاد انرژِی پاک یاد شده است.

نکته مهم تر آنکه وزارت نیرو هم در دی ماه سال گذشته برابر مصوبه هیات وزیران، تمامی دستگاه های اجرایی مشمول موضوع پنج قانون خدمات کشوری را ملزم کرده که از ابتدای امسال حدود پنج درصد از برق مصرفی خود را از طریق انرژی های تجدید پذیر و پاک تامین و در طی مدت چهار سال این عدد باید به حدود ۲۰برسد.

ماده پنج قانون خدمات کشوری سازمان ها و اداراتی را که مشمول اجرای این مصوبه دانسته شامل تمامی وزارتخانه‌ها، مؤسسه های دولتی، نهادهای عمومی غیردولتی، شرکت‌های دولتی و کلیه دستگاه‌هایی شرکت ملی نفت ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی، بیمه های دولتی معرفی کرده است.

ابهام در فرآیند واگذاری اراضی ملی برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در غرب مازندران

بنا به گفته کارشناسان و متخصصان حوزه برق، توسعه ۱۰ هزار مگاواتی تجدید پذیرها سبب کاهش مصرف سوخت فسیلی می شود، کمک به حفظ محیط‌زیست و کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی از دیگر مزیت های آن بوده که امروز در سازمان جهانی انرژی به عنوان یک الزام در کشورها بوده که باید اجرایی شود.

تازه‌ترین گزارش سازمان جهانی انرژی نیز بیانگر رشد کم‌سابقه انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان است، به‌گونه‌ای که در سال ۲۰۲۳ با رشد ۵۰ درصدی همراه شده و به ۵۰ گیگاوات رسیده است.

در این پیوند مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر گفت: در ماه های اخیر رایزنی هایی بابت واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه های خورشیدی در این خطه غربی استان صورت گرفته و با اینکه دستورالعمل هم از سوی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به همه ادارات کل ابلاغ شد منتهی هنوز به خاطر ابهام در فرآیند واگذاری های زمین بابت ساخت نیروگاه های خورشیدی به نتیجه نرسیده ایم.

مهرداد خزایی پول روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این موضوع یکی از برنامه های اصلی و اولویت دار بوده و به هر شکل برابر مصوبه اخیر هیات وزیران همه دستگاه های اجرایی ملزم هستند در این حوزه همکاری کنند و این اداره کل هم پای کار است و این آمادگی وجود دارد در چند نقطه غرب مازندران زمین بابت ساخت نیروگاه های انرژی خورشیدی واگذار کند اما این وقفه بیشتر در فرآیند واگذاری های زمین ملی است و شیوه بستن قرارداد با بخش های خصوصی و نحوه انتقال زمین مشکل داریم.

وی اظهار کرد: در این زمینه نشستی با مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران در ماه اخیر داشتیم و بنا است هفته آینده هم چنین نشستی با همین موضوع داشته باشیم. در این نشست پیشنهاد شد در نقاطی از غرب مازندران مراتع وجود دارد و این آمادگی وجود دارد با مجریان طرح مرتعداری و دامدران مذاکراتی انجام گیرد و آنان را متقاعد نمود که اراضی در اختیار را برای این موضوع اختصاص داده شود.

ابهام در فرآیند واگذاری اراضی ملی برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در غرب مازندران

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر توضیح داد : به عنوان نمونه حدود ۱۵ هکتار اراضی مرتعی در بخش کجور که مجری دارد می توان برای این منظور واگذار و با مجریان این طرح مکاتبه کرد و پس از شفاف سازی فراینده قانونی واگذاری این عرصه برای ساخت نیروگاه های خورشیدی منظور شود چرا که اگر نیروگاه در این بخش احداث شود مشکل کجور برای همیشه حل خواهد شد و طبق گفته مسوولان شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران در این منطقه حدود هشت مگاوات برق مصرف می شود و درصورتی نیروگاه احداث شود توان تولید حدود ۱۰ مگاوات برق را در این منطقه دارد.

خزایی پولی ابراز امیدواری کرد : نشستی که در هفته آینده بابت این موضوع با شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران خواهیم داشت بتوانیم این موضوع را با ارایه راهکارهای قانونی و اصولی حل نمود و در این بخش گام برداشته شود.

شرکت توزیع برق غرب مازندران به بیش از ۷۰۰ هزار مشترک در این منطقه گردشگر پذیر خدمات ارائه می دهد. این شرکت عهده دار نگهداری، توسعه و اصلاح حدود ۱۴ هزار کیلومتر شبکه در غرب مازندران است.

غرب مازندران بیش از هزار روستا و ۲۲ شهر در قالب دستکم ۸۰۰ هزار نفر جمعیت بومی و ۲ برابر جمعیت متغییر در خود جای داده است.