کامران مرادی کارآفرین نمونه از شهرستان سروآباد در گفتگو با خبرنگار اقتصادی راه دانا فعالیتهای اقتصادی خود را این طور تشریح کرد: اولین بازارچه دائمی صنایعدستی استان کردستان را که در سروآباد احداث کردیم باهدف جمعآوری و ترویج صنایعدستی سنتی استان کردستان بود.
وی در توضیح علت ایجاد این بازارچه گفت: ما در شهرستان تولیدکنندههای زیادی داشتیم؛ ولی بازار فروش مناسب نداشتیم و متأسفانه این تولیدات روبهزوال بود.
ثبت ملی ارغوان بافی
مرادی اضافه کرد: ما با ایجاد این بازارچه موفق شدیم بیشتر این تولیدات را به بازار ارائه دهیم. به طور مثال ارغوان بافی استان کردستان که فراموش شده بود با این کار احیا شد، و خوشبختانه ارغوان بافی ثبت ملی شد درحالیکه داشت این هنر به دست فراموشی سپرده میشد.
ایجاد اشتغال مستقیم
وی با اشاره به ایجاد اشتغال این بازارچه ادامه داد: با ایجاد این بازارچه بالغ بر ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر را بهصورت مستقیم از هنرمند، بافنده، ریسنده، فروشنده و... مشغول به کار شدند.
ایجاد پنجرهای برای صادرات به کشورهای همسایه و ارزآوری
این کارآفرین با اشاره به صادرات در این حوزه افزود: ایجاد این بازارچه باعث شده که صنایعدستی در استان کردستان جایگاه اصلی خودش را پیدا کند و همچنین پنجرهای رو به صادرات و ارزآوری برای کشور داشته باشد.
وی اضافه کرد: در بحث صادرات هم با کشورهای همسایه و هم زبان مشغول رایزنی هستیم و در حال حاضر با کشورهای کویت، عراق، ترکیه و سوریه گفتگوهای انجام شده و تابهحال به کشورهای سوریه و عراق صادرات داشتیم.
وی با اشاره به ایجاد ارزشافزوده با تغیر بستهبندی گفت: در حال حاضر برای مقبولیت بیشتر تولیدات به سمت بستهبندی بهتر رفتهایم تا بتوانیم این صنایعدستی را آن طور که شایسته است تحویل جامعه بینالمللی بدهیم.
مرادی گفت: برنامه بعدی ما ایجاد بازارچههای جدید در مناطق دیگر استان کردستان است که بهزودی شعبههای بعدی را هم افتتاح میکنیم.
رونق گردشگری با ایجاد این بازارچه در شهرستان
این فعال بسیجی با اشاره به نقش این بازارچه در رونق گردشگری ادامه داد: فعالیتهای ما در افزایش تعداد گردشگران هم تأثیر داشته به شکلی که شهر کوچکی که ما در آن زندگی میکنیم (سروآباد) حدود ۵ هزار نفر جمعیت داشت و قطب صنایعدستی استان کردستان بود؛ چون بالغ بر ۹۳ درصد مردم استان روستانشین هستند و در کار تولید صنایعدستی و شهر ما در این محدوده حالت یک گذرگاه را داشت برای شهر مریوان که با افتتاح این بازارچه و با ایجاد یک مرکز ارائه محصولات صنایعدستی در حوزه گردشگری هم شاهد رشد گردشگران بودیم.
وی در پایان اضافه کرد: توقف و خرید این گردشگران باعث ایجاد اقامتگاه در سروآباد و به طبع آن ورود عدهای از مردم این منطقه به حوزه گردشگری و واردشدند، عدهای هم در حوزههای مشابه نظیر شرکتهای گردشگری مشغول به کار شدند که امروز تعداد زیادی هم در این رشته فعالیت میکنند که خود این امر باعث اشتغالزایی مجدد شده است.
∎