محمود فاضل، در گفتوگو با خبرنگار مهر، به موضوع تعیین تعرفههای پزشکی اشاره کرد و گفت: قبل از اینکه ارزیابی ما از عدد شورای عالی بیمه برای افزایش تعرفههای پزشکی در سال ۱۴۰۴ چه باشد، فکر میکنم برای اینکه مردم ما به یک طبابت درست، متعهدانه و دلسوزانه توسط اعضای جامعه پزشکی برسند که در روند آینده زندگی خود و خانواده شأن مؤثر باشد؛ باید واقعی شدن تعرفهها مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: وقتی مردم نزد پزشک میروند، باید این اطمینان را داشته باشند که درمان با حوصله و با منطق علمی و به خوبی اجرا و پیگیری میشود، حتماً باید بنیانهای اقتصادی هر شغل و هر پیشه بر اساس برآوردهای واقعی سنجیده شود. در قانون سال ۱۳۷۳ بیمه همگانی و سپس قوانین متعدد بر قیمت واقعی تعرفهها خود مجلس شورای اسلامی تاکید کرد، خود مجلس هم باید از مصوبه خودش در دولت دفاع کند.
فاضل ادامه داد: شورای عالی بیمه سلامت نمیتواند چیزی تصویب کند و اگر خلاف قوانین بود مجلس بر آن چشم ببندد. مجلس دو وظیفه عمومی دارد که یکی تقنین و دیگری نظارت بر حسن اجرای آن قوانین است. بنابراین از مجلسیان خواهش میکنم به احترام مصوبه خودشان نظارت بر حسن اجرا هم ادامه دهند؛ در غیر این صورت قوانینی که کسی به آن اعتنایی نکند موجب وهن و تقصیر قانونگذار است. لذا، از مجلسیان خواهشمندم به این مسئله بپردازند.
رئیس شورای عالی نظام پزشکی گفت: عدد واقعی تعرفه عبارت است از قیمت تمام شده به اضافه هزینه استهلاک و سرمایه گذاری که در بخش خصوصی به آن اضافه میشود. ممکن است امروز آقایان بگویند این عدد نه توسط دولت قابل پشتیبانی و قابل پوشش تحت مسیر بیمه گرها است، نه اینکه پرداخت از جیب مردم اجازه میدهد به عنوان هزینه هرچیزی در سلامت باشد از جمله ویزیت، عمل جراحی و...
فاضل افزود: توقع قانونی داریم ابتدا عدد واقعی قانونی اعلام شود پس از آن سازمانهای بیمه گر که بخشی تحت پوشش دولت هستند و بخشی نیستند تلاش کنند این را پوشش بدهند، مقداری هم که نتوانستند پوشش بدهند، اگر جامعه پزشکی خواست سوبسیدی از خودش بدهد باید مسئولین، مردم و متولیان متوجه باشند که عدد واقعی این است، ولی مثلاً پیشنهاد کردیم که چشم فرو بگذارید و مقداری تخفیف بدهیم. البته این یک صحبت جداگانه است اما اینکه عدد واقعی باید اعلام شود تکلیف قانونی دولت است نه وزارت بهداشت. درخواست ما این است که عدد واقعی اعلام شود.
وی در پاسخ به این سوال که شورای عالی نظام پزشکی چه عددی را برای تعرفههای سال آینده پیش بینی میکند، گفت: از سال ۱۳۸۳ ذکر این بود که K اعلام شود اما همیشه قدر مطلق و عدد اعلام شد. اگر ویزیت را در قالب K اعلام کنیم نوساناتش توسط سازمانهای بیمه گر گرفته میشود و بحث کردن روی آن راحت تر است. عدد برای ۱۴۰۴ تصویب شده که عدد به این صورت محاسبه شود اما هنوز عدد یا درصد ثابتی پیش بینی نشده است.